reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nie straszcie bo ja Jaskowi w ccc lasockiego zimowe kupiłam niedawno. Mam nadzieje ze beda ok.

Doggi zgadzam się, ja tylko czekam na sr bo mlody idzie do zlobka znowu w kooooncu. Juz 3 tyg siedzimy w domu. Na nic czasu nie mam, nic kupic dla maluszka nie moge ani nic przygotowac. Ostatnio fotelik samochodowy koleżanka oddala nam to siedzial w nim pol dnia i nie pozwalal schowa. Oczywiscie zaczal majstrowac przy rączce tak ze balam sie ze zaraz wylamie

reklama
Czuję, że zaczął się III trymestr. Po prostu od kilku dni przestałam mieć siły...nic mi się nie chce. Poprasowałam dzisiaj trochę i już nie daję rady. Wcześniej mogłam więcej.

Ja też błogosławię przedszkole. Moje dziecko jest tak ruchliwe i w ogóle, że bym musiała na głowie stanąć by ciągle wymyślać co robić by mi chaty nie rozniósł.

Buty z CCC też mi się rozkleiły ale że mi nie po drodze do Poznania było to mi mąż kleił.

McPearl tez czuje ten trzeci trymestr :/ ostatnio nawet robie sobie drzemki w ciągu dnia bo taka jestem padnięta :/ a co dopiero będzie 3tyg przed terminem?! To będzie bezmoc

Właśnie obudziłam się z ponad godzinnej drzemki.. Już dawno nie drzemałam za dnia, jakoś przeszło mi to po pierwszym trymestrze a teraz widzę znowu powrót ;-) Mały przed moim zaśnięciem chyba biegał w brzuchu jak chomik, naprawdę miałam wrażenie jakby robił jakieś przygotowania do maratonu, czy u Was też tak czasem jest? W takim jednym seansie ruchów, było pewnie z ponad 20 :-)

Jenn teraz mam spokojnego maluszka mało fika ale prxy oli.... Czasem nie wiedziałam za co się łapać jsk mi serię kopow dała a pod koniec te kopniaki juz dość bolesne się robią :/

Obejrzałam właśnie cały odcinek kossakowdkiego jak miał niby poród co mu skurcze robili, ale się nasmialan. Faceci die go tego nie nadają przy 8cm rozwarcia zrezygnował i zerwał to coś co mu impulsy wysyłało i wił się jakby go ktoś mordowal :p pierworodki nie oglądajcie tego bo się niepotrzebnie przestraszycie a yo co on wyczynial tylko pokazuje kto jest płcią silną :p

Tak btw zatesknilam za porodowka, naprawdę naszła mnie chęć na poród :)

Ostatnia edycja:
Bada ja naprawdę poród cudownie wspominam i cieszyłam się jak głupia :p wiedziałam że chwile się pomecze ale potem już będzie spokój i przestanie boleć :) i ta chwila kiedy wstałam do kibelka po wszystkim i w końcu zobaczyłam stopy i kostki bez spuchnięcia. Ech to były piękne chwile i taaaak mi.lekko było

Bada moja teściowa zawsze mówi ze jestem nienormalna że poród dobrze wspominam :p

Stachu ma właśnie pierwszą czkawke!! (ola miała co chwilę i dużo wcześniej ten się długo uchował bez czkawki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co kocham moje dzieci, ale jak jeszcze raz usłyszę mamusiu to padne :p
Tymko biega po mieszkaniu i co pół minuty jest "mamusiu" i coś tam coś tam :p

Do góry