reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja język miałam spuchniety tylko raz i było to 10 lat temu po przebiciu.

Doggi tak pytam, bo na fb masz małe czarno białe zdjęcie z taką laska co z profilu wygląda właśnie jak moja koleżanka, która w Poznaniu studiowała :p

Kasiekz no wiesz co to za pytanie :p

Ej w ogóle próbowałam dzisiaj doprowadzić pipke do porządku depilatorem i poległam.
Dałam rade tylko z 1/3, a resztę oblecialam maszynką.

Kurcze Tymko ma jakąś mega fazę na mamusie.
Myślałam, że już śpi i poszłam sobie do kibelka i słyszę "mamusiu, mamusiu...mamusiu chodź tulić" a jak przyszłam to się tak we mnie wcisnął jakbym go na.kilka godzin samego zostawiła.
Chyba serio coś go zaczyna rozbierać.

reklama
Jezyk wiesz zdjęcia to zdjęcia na nich zawsze można lepiej wyjść, a na żywo to już nie ma ze boli :p i poza tym nie wierzę jej ale radoche mam bo dawno nikt mi tak nie mówił ostatnio jedyny komplement jaki usłyszałam był od kumpla T "ja cue lubię bo jesteś wredna i jak coś ci się nie podoba to wolisz z grubej rury" ale o tym ze jestem wredna tovwszyscy wiedzą i nie dla wszystkich to dobra cechą :p

Agulqa_b PARTY ALIAS - super gra imprezowa | Sklep Basanti.pl dla nas Alias najlepszy śmiechu w kit im więcej ludzi tym lepiej, radocha nie z tej ziemi :)

Alecta a to nie to jest Gosia cjodxilysmy razem do klasy LO :)
Ja jutro walczę z moją wadżajną w jesnym świetle ech i jutro gin znów pewnie wrócę z depresją :p

Ej macie czasem takie wrażenie jakby Wam wadżajna spuchła?
Ja mam często tak jak siku robię, że czuję jak mnie ciągnie w dół i m takie wrażenie jakby spuchnięta była.
W ogóle powiem Wam, że to moja 3cia ciąża, a czasem mam wrażenie, że pierwsza, bo tyle różnych nowych dolegliwości mam.
W poprzednich nawet mi się brzuch nie stawiał, a teraz skurcze, kłucia i jakieś dziwne ciągnięcia.
Aaaaa jeszcze 76 dni!

Doggi to ja komplementy słyszę głównie od Ł, no ale on musi mi miłe rzeczy mówić, bo inaczej byłoby z nim źle, no i od szwagierek, ale one też mnie głównie na.zdjęciach widzą więc się nie liczy :p

Alecta mnie uczucie spuchnietej wadżajny nie opuszcza gdzieś id 1,5 tyg... Czasem się zastanawiam czy mi druga nie wyrosła :D
Tez mam czasem wrażenie jakbym pierwszy raz w ciąży była z ola było ciężko źle itp ale dużo dużo później a połowy rzeczy nawet nie miałam z tego co teraz np to uczucie jakby mi ktoś nożem szyjkę ciachal albo to uczucie prxy skurczu jakby Stachu miał zaraz wylecieć między nogami bo tak uciska ze nogi aż krzyżuje...
I mnie 70 dni
Mo szwagierka nie mówi komplementów bo jest zazdrosna o mnie ze jej mama woli mnie id niej bo cały czas mówi do niej Dagmara :p

Alecta ja nie mam takiego uczucia. Chyba ze sie gole to mam wrazenie ze jakas taka nabrzmiala bardziej niz zwykle. Ale tak na co dzien to nie mam zadnego dyskomfortu itp.
Za to dzis polecialy mi smarki o ktorych wczoraj jezyk wspominala :p

Haha to ja za to od siostry slysze ciagle komplememty w stylu "co grubasie", "ale masz siwe wlosy", "moglabys cos z soba zrobic", "masz takie cycki ze po ciazy beda ci kolana obijac" i moglabym tak w nieskonczonosc

Poczytałam dziś więcej o tych skurczach bh (nigdy jakoś głębiej nie wczuwalam się w temat) i...
-Pojawiają się koło 20tc
-U zdecydowanej większości kobiet bezbolesne
- U małej części lekkie bóle jak na okres( trochę słabsze) bardziej uczucie dyskomfortu
- I bardzo nielicznej grupy bardxo bolesne, nie można się wyprostować z zaawansowaniem ciąży bardziej bolące i dłużej trwające i coraz częstsze (jak miło być w tej grupie...) ale...
- Nie towarzyszy temu ból krzyża
- Skurcze idą od góry brzucha coraz niżej
-Nie częściej niż co 30 min

Wiec jestem skolowana :p bo u mnie niby bh w najgorszej postaci ale prxy tym skurcze idą od Krzyża najbardziej łapią na dole i przenosi się do góry (na odwrót Oo) no i u mnie w ciągu pół godziny potrafię mieć 5 razy i bądź tu mądry człowieku z wielkim brzuchem

Ja pierogi lepię jak jezyk - własnoręcznie bez foremek, wycinam szklanką, uszka tam samo. Co roku na święta ida hurtowe ilości po 200 uszek i po 100-150 pierogów :-D W tym roku niedługo zacznę lepić i mrozić żeby mieć z głowy i póki funkcjonuję ;-)

Agulqa 2 to inny z tego co ja się łapię ale mogę się mylić :-D

Marcioszek No tak właśnie czytam, że większości z Bydg źle się kojarzy :baffled:

Jestem wypompowana.... idę powoli w stronę sypialni.... Dobranoc Wam :-*

reklama
Uf jak dobrze, że nie jestem sama :p
Czasem to mam wrażenie, że mnie jakieś schizy łapią.

Eh mój syn nie zna litości i obudził się już o 6.30.
A przecież wczoraj mu tłumaczyłam, że ma spać długo, bo nie idzie do przedszkola.
Eh no nic mnie nie słucha :p

Do góry