reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Alecta - też mam mega spuchniętą ,,dolną buźkę,, i to okropnie jakbym miała ta wsadzoną watę do tego kłucia, ciągnięcia w dół no i ostatnio bolą mnie wargi. Wiem że to dużo od tych moich hemoroidów i będzie się pogarszać im bliżej terminu. Szkoda że Twoja koleżanka tak wcześnie urodziła ale najważniejsze że Maja duża i silna, da sobie radę. Myślę, że za kilka dni wyjdą do domu.

Marcioszek, Mommy - ja do biziela mam uraz bo nie spotkałam chyba znajomej która by ze zdrowym bobasem wróciła, zawsze jakieś bakterie tam łapią. Zawsze mnie tam karetka zawoziła bo miałam krwawienia itd, znam tylko izbę przyjęć porodówki nie znam. Jak rozmawiałam z lekarzem to mówił że jest po remoncie i warunki bytowe super. Przy drugim dziecku spotkałam się z położną razem z kumpelą bo ona chciała tam rodzić ale zrezygnowała po tym jak nam powiedziała że przy ułożeniu pośladkowym spokojnie urodzić można. :szok: No i tam pełno studentów jest bo to klinika uniwersytecka.

W dwójce czyli w miejskim rodziłam 8 lat temu prawie pierwszą córkę miałam opłacony poród i miałam osobną salę i dobrą opiekę. Poród trwał 17 godzin. Po porodzie czułam się okropnie i opieka była do niczego. Mała nie łapała cycka i płakała z głodu. Sale 6 osobowej jedna łazienka na końcu korytarza. teraz jest po remoncie. Moja koleżanka rodziła 4 lata temu i była zadowolona. Opinia o porodówce w dużej mierze zależy od tego jak przebiegł poród .

Z mswia jestem zadowolona tam urodziłam drugie dziecko bo szłam za moją położną. z 2 najlepsi lekarze oraz położne w tym moja przeszli do mswia i tam stworzyli małą kameralną porodówkę.

Alecta - spoko ja nie śpie od 5.50 a od 6 już piorę dzidziusiowe rzeczy.

Wczoraj wyprały się i wyschły kocyki, pościele, tetry, flanelki, kombinezon, i ręczniki. Dziś już się wyprała kołderka. Czeka mnie mega prasowanie. Teraz wrzuciłam 2 reklamówy ubranek. Potem 3 ostatni worek zostanie do prania, tapicerka od fotelika.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry ;-) nadrobilam nawet odpisalam i weszłam linka od tej gry co któraś wstawiła i mi wszystko zjadlo :-D :p wiec wybaczcie ale drugi raz nie będę się rozpisywać :p

Nina wczoraj coś źle się czuła brzuch ją bolał rano wchodzę na budzić do szkoły a ona ma zarzygana poduszkę :-/ to ja zostawiłam w domu na wszelki wypadek rano jeszcze ja przeczyscilo ciekawe co za gowno zjadła :-/

Hejka ;)

Femme, zdrówka dla małej! A apetyt ma, czy nie chce jeść?

Doggi Ty to masz :-D Ponoć jak nie ma niewydolności szyjki to nie ma się co przejmować takimi bh - oby po takim wytrenowaniu poród przebiegał raz dwa :happy:

Agulqa rety, co za siostra :szok: Brrrr

alecta, wczoraj jak Tosię kładłam spać, to ze łzami poprosiła mnie, żebym w nocy nie szła do pracy :eek: Dopiero mąż mi powiedział, że wczoraj rano się przebudziła, ja byłam w pracy i zaczął się płacz, że ona chce do mamusi... Też się taka przylepa zrobiła...

alecta,
tak, mi też spuchła :-D

femme, zdrówka dla Ninki!!!

Mężu mój poszedł po wypłatę do starej pracy, ciekawe, co mu szefowa powie :-p
Ja idę się szykować na wizytę, później zakupy, a Młoda ma tak obrzydliwy katar, że jutro na wszelki wypadek pójdziemy do lekarza osłuchać :-(

miłego :-) tyle naskrobałyście wieczorkiem,ze hoho :-p
Alecta zdrówka dla koleżanki i jej córeczki,mój młodszy brat urodził się 34-35 tygodniu i miesiąc był w szpitalu,więc współczujea
a co do dolegliwości to mam jak Ty co ciąża to gorzej i inaczej :-(
Femme tak jak dziewczyny piszą albo wirus,albo nadmiar atrakcji wczoraj ;-)
jeżyk pokazałabyś się choć raz w tej ciąży,bo strasznie się ukrywasz,chociaż domek Franka :tak:

Femme- nic mlecznego nie dawaj. A jak nie chce jeść to nie zmuszaj, niech za to pije dużo. I daj probiotyk jak masz. A jak nie masz to polecam trilac plus w kropelkach.

Mommy 2 to ponoc miejski ale ja tam nie wiem, nie znam sie :p

Karpanna to ta znajoma meczyla sie kilka h w koncu jej zrobili cc ale tak jak u Ciebie mowi ze mloda cycka nie lapala a wszyscy w kolo mieli w d ze ona nawet zaradzic nie moze bo nawet glowa po cc nie kazali ruszac a co dopiero z dzieckiem przy cycku kombinowac

Femme zdrowka dla niny, moze to chwilowe tylko.

Megami od 23lat mi yak cisnie, a mi wciaz jest przykro jak slysze to od niej. Nie umiem sie przyzwyczaic.

reklama
Nulini zdrówka dla Tosi :happy2:

na Grudniówkach urodziły się bliźnięta -chłopiec i dziewczynka (dopiero początek listopada,a tu już 3 dzieci) jeszcze trochę i u nas zrobi się gorąco :rofl2:

Do góry