reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Sprite i susla nie ma :-D
I czemu niektóre mają datę porudu a inne nie? :p

U mnie możesz wpisać Sonia chyba już tak zostanie :-D

Emilchen nie mam pojęcia gdzie to jest :-D spróbuję zrobić sama :-)

reklama
Sprite, mi padła bateria w wadze :-D:-D:-D Więc opycham się po uszy :-D:-D:-D

McPearl,
też mam bolesne skurcze, ale to dosłownie sekundy...

Tasia, za mną też, O DZIWO, chodzi pizza :szok: Za to kebabek już nie :-D

yggam, femme juz jest

Pozwoliłam sobie zaczac nowe dwa wątki, jak coś usunę ;) z jednym trochę sobie poleciałam ale stwierdziłam że czas tak szyko leci ze zaraz zacznie się gorcy okres i założe :p

Femme bo niektóre mamuśki mają date porodu tę samą i dlatego idą jeen pod drugim oddzielone tylko tymi kreseczami

Sprite toco darmowym tak jak mowie leci do swiatpwego rejestru wiec podejrzewam ze z dnia na dzien "schodzi" . Zapotrzebowanie jest wielkie a tylko dwa szpitale w polsce to robia. Babka mowila ze kilka lat temu jak zaczynala byly 4przeszczepy wykonane. Dzis to sa dziesiatki juz. Wiadomo ze oby nigdy nam nie bylo potrzebne ale ta krew w 100% zgadza sie z bobasem, w 25% z jego rodzenswtem i ok 10% z matka i ojcem dziecka. Poza tym przy przeszczepie szpiku musisz miec dopasowane 9/10 jakis "skladnikow" noe pamietam nazwy dokladnie, przy krwi pepowinowej wystarcza 4/10. To spora roznica wiec duzo latwiej te krew dopasowac. No i mowila tez ze czesto na ostatnia chwile dawca szpiku sie wycofuje, tu w razie w sama sie nie wycofasz ;-) tyle ze no wlasnie... wszystko kasa. No i tysiace osob rocxnie czeka na dawce, a ponad polowa nigdy nie znajdzie blizniaka genetycznego ktory bedzie chcial lub mogl pomoc.

Nulini byly jakies przerwy itp. I te worki werio super ;-)

Megami ale to jest tak z tego do ta babka mowila ze zaciskaja normalne klemy, dzidzie Ci daja i z pepowiny biora ta krew. Normalnie calego kikuta z krwia wywalaja do smieci. Poki co to jedynie nieinwazyjna metoda przy przeszczepach. No bo pobor szpiku jest juz inwazyjny...

Emilchen tez go kupilam!!! ;-)

Femme no wlasnie, zeby chociaz ograniczalo sie do 540zl rocznie to pol biedy. Ale przed porodem 700zl, zaraz po 1700zl i potem rocznie 540... masakra. Moja mama stwierdzila ze dla samego tego, ze panstwo pozniej nie musi za chemioterapie itp placic powinni cos z tymi kosztami zrobic...

Emilchen lacze sie w bolu co do spania ;-)

Przyszly dzis mapy :-) super ciesze sie bo mama od razu jedna dla mlodego wezmie. Nooo i juz oczywiscie goscie zaczynaja sie pchac a my jeszcze dzis z mama malujemy futryny, grzejniki itp.

Tesciowa chora. Jeszcze babcia Ł dzis miala przyjsc zobaczyc mieszkanie i chyba mnie wkurzac ale lekko dalam do zrozumienia ze ma przyjsc jak bedzie w domu Ł bo my z mama robote mamy hihi :p

Nulini ooo kebaba też bym zjadła, ale ja od czasu gdy pracowałam przy kebabie (10 lat temu) to wymagająca jestem i od tego czasu żaden kebab mnie nie zadowolił;-)

Doggi u nas imię jeszcze nie do końca ustalone więc niech zostanie "?". Ostatnio na porodówce podejmowaliśmy ostateczną decyzję:-D

agulqa, jak człowiek wgłębi sie w temat, to ma wyrzuty sumienia, że krwi nie przechowuje :-:)-(

Doggi, wpisz mnie na 30.01. (choć to nie mój termin wg karty ciąży :-p).

ja taka nażarta po tej tarcie, że mi przez tę przepuklinę żołądek pod skórą wypycha i BOLI! a jak wchodziłam do klatki, to tak pachniało takimi grzankami z patelni na masełku z czosnkiem, że znowu mi się myślenie o jedzeniu włączyło... :szok: ale nie jem! jestem twarda :-D:-D:-D

reklama
Do góry