reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja pójde do szpitala tam gdzie bede wiedziała że pracuje jakis polak polka ale to jeszze czas.
A do szkoły rodzenia nie pojde bo tak jakos bedzie z tym trudno.

Vinga - ja mam indukcję prądu nie ciągnie dużo pytałam wczoraj swojego R, mnie tylko trafia bo czyszenie jej jest okropne.

Miejskibandyta - unicestwiać powinno się takich "lekarzy"

Blanka - taki teść to nie człowiek, np. Mój to nie był na weselu u syna chrzcinach u wnuczki do nas na slub też nie przyjdzie, na zaproszenie do moich rodziców nie przyjechał moi rodzice nie maja pojecia kim jest. Fakt przed jakąś uroczystościa ubiera się w koszule, garnitur ale jak już się wychodzi z domu kolana go zaczynają boleć i stawy, siada i nie idzie. Wygodny człowiek acz bardzo symaptyczny nie powiem dużo gada, kilka razy mnie złapał na opowiastkach z komuny że patrze sie a nie slucham.

Jeja dzisiaj ide do lekarza :(

reklama
Blue trafiła w samo sedno z pytaniem co zaczynam znowu się martwić... :-( Co prawda z Konradem miałam tak samo ale wtedy miałam nudności i to bylo takie bardziej "oczywiste"... Teraz straciłam już z 4-5kg... Ważę może z 58kg i mąż co raz zwraca mi uwagę ze strasznie wychudłam... widzę po sobie, twarz ściągnięta... mam nadzieję że to przez upały jeść się po prostu nie chce...

Miejskibandyta miałm tak samo w poprzedniej ciązy... dzwonie do swojego gina żeby się na wizytę umówić pierwszą a on mnie na wrzesień zapisał (był czerwiec...) mówię że to praktycznie połowa ciąży i muszę przyjść ZARAZ bo mam od niego leki na potrzeymanie wypisane które się kończą... usłyszałam ze go to nic nie interesuję, chyba ze przyjdę prywanie to w tej piątek już mogę... ŚWINIE! :angry:

Anisen i Blanka bardzo wam teściów współczuję... :-( jeszcze ponad rok temu przeżywałam podobne katusze, na szczęście moi się wyrobili...

Jaguś ja ci powiem współczuję pracy z jednej strony... pewnie nie jest zbyt lekko co? Kiedy idziesz na L4?

Co do szkoły rodzenia ja chodziłam, teraz nie pójdę choć chwaliłam sobie chodzenie tam... Dostałam sporo gratisów, jakiś zniżek.... poznałam fajne dziewczyny a i skakanie na piłkach było fajne :-D tyle że ja z zagrożoną ciążą i moją rwą kulszową musiałam przestać ćwiczyć i zrezygnowałam...teraz nie pójdę bo może być powtórka....

Vinga nie za bardzo pomogę bo nie wiem... :-( ja mam tylko piekarnik elektryczny, górę wolałam gazową.

Nie pamiętam co komu jeszcze.... z mężem jesteśmy na takiej stopie "niefajnej"... on ma na mnie dziką ochotę a ja zupełnie... wręcz seks sprawia mi ból... no i mamy konflikt interesów i się mijamy... on sfrustrowany a ja uciekam... jakoś nie zmożemy zebrać się na rozmowę...

aaaa...u nas remont się zaczyna...wczoraj zadzwonil malarz, ze moze od jutra zacząć...no I było latanie za farbami itp....:szok::szok::szok: wieczorem myslalam ze padnę....teraz ,muzzę mieszkanie przygotowac, pochowac rzeczy...no I czeka nas wyprowadzka...do tesciów....calke szczescie ze wyjechali na wakacje.....wiec na 3 dni sie przneosimy....nie wiem jak będzie z netem:(:(:

Hej co do szkoly rodzenia to ja chodzilam w pierwszej ciazy, mozna bylo sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy o pileegnacji noworodka co dla pierworodki bylo pomocne, natomiast przy samym porodzie szkola rodzenia mi nic nie dala, uczyli nas oddychac itd ale porod potoczyl sie swoim tokiem i to chyba zalezy od poloznej jak bedzie porod wygladal ,od wspołpracy z nia.
U nas tez to bylo wymagane przy porodzie w szpitalu, zeby maz mogl ze mna uczestniczyc.

Miejskibandyta - że co???????????? ocipiał już doszczętnie ten lekarz???? ale świństwo!

Kaha - ja też nie byłam i nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia. W końcowym etapie i tak położna czy lekarz mówią Ci, jak według nich, najlepiej dyszeć i przeć...

Ikasia - pal sześć net! bedziecie mieli cudnie i nowo - to jest najważniejsze:)

a ja nadal tyję...4 kg do przodu....i wcale upał mi w jedzeniu nie przeszkadza...:)

Jaciee 70 lutówek jest :-D Ale supciooo

kurcze a ja miałam kg do przodu i znowu ten kg spadł moze przez upaly i ta podroz do pl :/

wiecie co napina mi się okropnie macica od wczoraj wieczora i kluje mnie nisko i ta jakby w odbycie no tak blisko gdzies w środku szybko puszcza ale rano obudziłam się z obolałym podbrzuszem :baffled: I już jestem po jednym takim mega spięciu od rana

Inomama, ja rez 4+ idziemy leb w leb z tym tyciem. Ale z tego co widzialam wczoraj w brzuszku duzo sie zmienilo, dzidzia duza, lozysko sie pojawilo i to calkiem spore, mialam wrazenie,ze wielkosci dzidziorka, wod plodowych wiecej, cyce tez ciagle rosna, wiec powiedz jak my mamy chudnac?;-)
wymiotow nie mam, jem ciagle... Ech co tam, karmienie wyciagnie wszystko:-D

Bandyta, ten lekarz to swinia, inaczej nie mozna nazwac, ja bym do niego nie poszla juz chocbym miala placic za prywatne i biede klepac. Jeszcze bym na okolicy rozgadala i do gazety to dala!!!

ze szkola rodzenia, to ja polecam, naprawde jest fajnie, choc rodzic nauczymy sie i tak same.natomiast cwiczenia, nastawienie psychiczne no i jednak powtarzanie o oddychaniu tez jest wazne. Ja na pewno polecam.
kazdy porod tez jest inny i mimo,ze bede rodzic 3 raz, to wcale nie czuje sie jakos super pewnie i nie mysle, jak niektorzy,ze dziecko samo wyskoczy:-D za 3 razem, tak moja siostra mowi,ze juz napewno rozciagnieta jestem i ze pojdzie latwiutko- ludzie to maja pojecie
, moge jedynie sprobowac nie popelnic tych samych bledow, rozmawiac z poloznymi na ten temat( o tyle mam fajnie,ze mam wizyty raz w miesiacu z poloznymi z mojej porodowki, hehe wiekszosc z nich juz tam znam:-D)

Fifka, tez mielismy ostatnio trudny okres z moim, sytuacje uratowala bardzo wiadomosc wczorajsza o footboliscie.ale rozmowa tez nas czeka.mam nadzieje,ze skonczy sie owocnie i dojdziemy do ladu...tego tez Wam zycze:-) ja juz mowie nie znosze facetow, no chyba,z wyjatkiem tego co sama urodze:-D

A mi dziewczyny daly wczoraj tak w kosc wieczorem,ze do dzis jestem klapnieta, a dzis zaplanowane sprzatanie calego domu...
malej wychodza zabki, dostala przeciwbolowe,ale potem byla pobudzona, cos okropnego mowie Wam.chce wakacji,a dziecmi niech sie mama zajmie...

Pustiszi - czułam wczoraj podobny ból, może nie ból, a ucisk taki gdzieś tam z tyłu, nie potrafię tego dokładnie zlokalizować, bo to nie okolice odbytu ale gdzieś tam daleko za lasami za górami ;P

Cześc.
Bandyta masakra. To nie lekarz, to konował i powinni takiego pozbawić prawa do wykonywania zawodu. Ja bym poszła do izby lekarskiej ze skargą, albo choć ją napisala ja i wysłała !
Szkoła rodzenia naprawdę jest fajna tylko ... ciezko będzie tam chodzic jak sie ma już dzieci ;) Ja zaczęłam ale musiałam przerwać bo musiałam leżeć :(

Vinga ja nie mam gazu w mieszkaniu ale wolałam butle i górę gazową niz indukcje. do indukcji musiala bym zmieniać wszystkie ( prawie wszystkie) garnki i patelnie a do tego ja jej nie lubię i tyle.
Jutro cioeżka przeprawa z teściową. Az przestałam sie cieszyć ze zobaczę maluszka :(
Co do teściów jutro będę miala stracie. ostre bo nie zamierzam być milutka. skończyły sie czasy potulnej dziewczynki i będzie walcząca o swoje życie lwica.

reklama
Dzieńdobry , u mnie mała na spacerze z dziadkiem, nuie wiem na jak dlugo bo jest po deszczu wiec poszli wozkiem a nie na nogach bo mokro i blotko ;) a luska wozek akceptuje tylko przy mnie bo wie ze jej nie wypuszcze jak gdzies jedziemy ;)).
u nas tez jakos kiepsko ostatnio przez moje mega minusowe libido, wiadomo facet sie denerwuje, ostatnio mi powiedzial tak; wiesz jak ja sie czuje jak codziennie spisz z gola pupa ? tak jak bym ci pomachal przed nosem kinder bueno i je schowal!ha..az sie mi głupio zrobilo,,,
fifus spokojnie nadrobisz kilogramy wszystkie nadrobimy tylko przyjdzie jesien i pozniej swieta<mniam> to nadrobimy hihi ;)
justynaj cieszy sie mąz ze bedzie maly pilkarz? ;)

Do góry