reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

dobra chyba wszystkie tabelki i listy uzupełniłam. trochę zaległości było :p

czy któraś z was ma może płytę indukcyjną? dużo prądu ciągnie?

kiedyś pisałam, że czuję małego... ale chyba jednak nie. wtedy ze 3 dni czułam a teraz od ponad tygodnia - nic. chyba mi się wtedy wydawało po prostu. już 16 tydzień, Nataniela czułam już bardzo wyraźnie. może to przez te łożysko w przodu?

reklama
Dziewczyny mam do was kilka pytań:
1. Jak wybieracie szkołę rodzenia?
2. Jak wybieracie szpital w którym chcecie rodzić? Czy to ważne aby był blisko?
3. Jak wybieracie położną? Słyszałam, że dobrze jest jej zapłacić to lepiej się nami zajmie.

Jakie macie doświadczenia w tym temacie:)

Kaha ja Ci wiele nie pomoge . Szkoły rodzenia mamy dwie , wiec wybór niewielki.Szpital mam jeden:szok: Co do połoznej to u nas jest naprawdę fajnie bo wszystkie sa swietne , mile pomocne życzliwe itp.... Ja mam małe chody:p Moja mama pracowala ponad 20 lat w szpitalu, mieszkalam cale zycie w bloku dla personelu szpitalnego i lekarze, pielegniarki, polozne to w duzej mierze nasi sasiedzi, wychowalismy sie z ich dziecmi :) Takze luz:p Wiem ze wiele osob daje kase poloznej. Przyznam sama ze idac do szpitala Natanielem mialam schowane pieniadze dla poloznej ale sie nie przydaly- mialam cc, opieka super. A po cesarce moj maz zaniosl pielegniarką kawe, ciasto cos tam jeszcze to jak maly zaplakal moment stała któraś przy mnie , zawsze chetna do pomocy. I tak bylo do samego wyjscia. I z tym sie zgodzę ,ze kazdy jak cos dostanie to lepiej sie z toba obchodzi-niestety:) Ja jak jadlam obiad przychodzila pielegniarka brala malego na rece zebym mogla spokojnie zjesc a kolezanka z sali jadla jedna reka bo w drugiej trzymala córke i jednoczesnie np karmila piersią .... Takie u nas realia ja mialam komfort w porownaniu do innych dziewczyn, ktore nic nie dawaly w ramach wdziecznosci za pomoc, tak to nazwijmy:)

Kaha szczerze mówiac do dzkoly rodzenia sie nie wybieram bo jeszcze bym je mogla tam cos nauczyc, bo wiecie co ze tam pracuja kobiety które dzieci nie maja heheh ?!a szpital no taki co ma najlepsze opinie i niezbyt daleko ;) ja wprawdzie rodzilam u nas w szczecinie na pomorzanach a teraz wybiore chyba police lub zdroje ;)tez 15 minut jakos autem :)a lepiej niz na pomorzanach z opieka i lazienki w pokojach ;)apropo zdjec 3d super ;) jak to teraz ma sie sprzet to super pamiatka ;)

calineczka w szczecinie byl deszcz a pozniej taka duchota ze daj spokuj ;(
anisen
ona sie nigdy nie zmieni,,a moze jak juz nie bedzie miala sily was dreczyc ;( poprostu nie bede powtarzac dziewczyn i napisze tyllko nie denerwuj sie ! ;( ;)
Blanka to naprawde jakis toksyczny kuta* z tego tescia twojego pierwsze slysze zeby tesc taki byl ..;( zawsze ze tesciowa! ;( z ta nerwica to ci wspolczuje ;( co za gosć ;(

mamy chlopców to :Blanka,fifka,anisen,vinga,akuku,blue,emily,klaudia,tymbareczka,justynaj,czikusia,
mamy dziewczynek to :malinka,lilus87,anbas(z tego co słyszalam?)
czy to wszystkie wymienione ;)?

Ostatnia edycja:
​vinga ja mam kuchenkę indukcyjna. wcale duzo prądu nie ciągnie. nie zauważyłam zadnej różnicy w rachunkach za prad kiedy miałam kuchenke gazowa a potem przeszłam na indukcyjna. tylko wiesz, ze nie wszystkie garnki patelnie itp działaja na tej kuchence

Kaha, nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też nie będę. szpital wybrałam ten w którym jest bardziej profesjonalna opieka. położnej wykupionej nie miałam i chociaż porodówka była wypełniona świetnie się mną zajęli. z resztą i tak żadnej położnej tam nie znałam, szłam jako "obca" bo mój gin z całkiem innego miasta więc nikt go nie znał.
Blue, ja tam już nie pamiętam kto chłopców się spodziewa, tyle ich teraz.:sorry:
Blanka, ja też miałam kasę na wszelki wielki, żeby położnej dać ale też się nie przydały :)

Klaudia, wiem wiem. chodzi o to że mieszkanie które kupujemy nie ma instalacji gazowej, więc zostaje kuchenka elektryczna

no wlasnei bo matka moja ma taka i nie wszystkie dzilaaja ;( a vinga no wlasnei to moze byc przez łozysko albo maly bedzie spokojniejszy ;)) nie martw sie ;) bo teraz to przewaznie w nowyobudowanych gazu nie robia ;)

Dzięki dziewczyny:) A może jest któraś z Wrocławia? :)
bluelovi -dużo chłopaków :D Tak jak mówiłam chłopaka jakoś łatwiej strzelić hehehe :p:p

Fajnie byłoby założyć wątek o płci i imieniu jakie zostało wybrane. Co wy na to? Która to dziewczyna takie piękne tabelki tworzy? :):):)

reklama
Do góry