reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
witam

Ja dziś zajrzałam od dawna i widzę temat sklejonych warg sromowych u dziewczynek i wiecie ja zagladam i wydaje mi się,że Kinia ka też jakby sklejone...kurcze powinnam byla może iść najpierw do pediatry,bo może mi się wydaje...ale chyba ma bo wcześniej jak myłam to dało sięnieco rozkleić,no chyba,że mi się wydaje teraz,ale nigdy też tam nie grzebie bo w sumie w szpitalu mówiono mi,żeby aż tak nie wymywać za często,tak delikatnie tylko om=bmywałam

Pojde do pediatry,to niech zerknie.

Ostatnia edycja:
hejka,
Ja troche bardziej zorganizowana w koncu.

Moj mleko pije juz mm 2 razy z kleikiem z butli i 2 razy kaszka ryzowa na mleku mm, Zupke, drugie danie , owoce, kanapeczke, wczoraj robilam mu jajeczniczke na parze. Biszkopciki, chrupki, wafle, tez lubi przegryzac.

Wiktorek od tygodnia wstaje przy lozku, ławie tam gdzie siegnie raczkami i moze sie najpierw czegos chwycic . Ostatnio widzialam sie ze znajoma , ktora ma 3 dni mlodszego synka i mowila ze juz chodzi, wszysscy w szkoku ze juz!!bo ma 8,5 msca.
Dzisiaj nasz maluch tez powiedzial ta-ta bo do tej pory ba-ba i czasem ma-ma.
A w zlobku funkcjonuje super, podgladam czasem jak sie bawi zaciekawiony wszystkimi zabawakami i kolegami wokol niego.

Magsus Twoja niunia juz duza dziewuszka, moj wazy 8kg byl wazony tydzien temu
na szczepieniu po ktorym przez 2 dni byl otepialy ale przeszlo, 14.10 mamy pneumokoki.

Gratuluje naszym malenstwom nowych umiejetnosci, zdolniachy male i jak to szybko leci dopiero byla zima i porody :-)

sylka wow jestem w szoku ile już maluch zjada,ja w sumie daję na obiad zupke z mięsem,czy rybką nie daję takich dwudaniowych jeszcze,no i jajecznicę już??super,ja na etapie wprowadzania żółtko co drugi dzień,właściwie pół żóótka,alez my jesteśmy do tyłu z tym jedzeniem,teraz podajemy chrupki kukurydziane Młodej,ale ona się wzdryga i wziąć do buzi sama nie chce a jak ja próbuję,to się zaslania rękami natomiast ciasteczko z Hippa to spróbowała,ale też reakcja odrzutu,pomiętoliła w rękach i tyle z tego dobrego.
Cleopatrawiem,że to jest chwila nieuwagi,sama ostatnio to opisywałam na zamkniętym,dobrze że nic się nie stało.Dzieci teraz są już mega ruchliwe.

Sylka faktycznie sporo:)
Ile wasze maluchy zjadają na obiad - młody zjada trochę ponad pół małego słoiczka a duży starcza nam na 2 obiady i zostaje jeszcze trochę ... Mały lubi kaszkę ale też zje trochę i kończy.... Wie ktoś ile objętościowo powinny maluszki jeść?

Jutro idę na 9 do 19 do szkoły, jestem mega przerażona!

A od poniedziałku do pracy... Trafiło się akurat a że pieniążki na studia się przydadzą to trzeba korzystać, ale żal mi tej mojej kruszynki :(

Jeszcze mój P od kilku dni jest taki że mam ochotę zabić!

MAM DOŁA :(

Kaczuszka moja niekiedy zje zupy tyle co w większym słoiczku, ale zazwyczaj mniej. Kaszkę podobnie, a już w niej jest owoc bo taka "czysta" nie przechodziła;)

Monika oby wszystko się szybko poukładało:* Super, że znalazłaś pracę ale nie dziwię Ci się, że masz mieszane uczucia;) Też bym strasznie przeżywała zostawienie małej na tak długi czas, nawet dziś się zastanawiałam komu będzie trudniej się rozstać - mi czy jej;) A kto będzie się opiekował Zosią?:)

A ja wreszcie ogarnęłam zaległości w składaniu prania i prasowaniu - ze 3 pralki mi się uzbierały ale wreszcie się pozbyłam tej góry ubrań - aż do następnego razu;)

VINGA wow cudeńka

Nasz pediatra raczej nie zgląda w tamte obszary. Pamietam jak małemu siusiek się odparzył az do rany to nawet nie dotykał tylko mi kazał podnieść i wtedy zerknął.
Na szczęście na moje oko wszystko tam w porządku.

COsik miałam jeszcze ale mała na cyca prosi.

reklama
Cześć, U nas młody strasznie duzo je.. okolo 9 myślę, że 100-150kaszy, obiad o 12 150-200 zupyi jeszcze duzo do raczki, i na kolaje 250 kaszy a w między czasie jablo flips ciasteczko i jak jestem w dpmu cyc, więc strasznie dużo a i tak cyc w nocy 2x..CZy Wasze maluchy też tak wcześnie wstają? nasz upodobał sobie 5.30.. i nie ważne o której spać położe to i tak 5.30 pobudka...sił już brak a jak wezmę do naszego łóżka to zaczyna wspinaczki i koniec...ja chcę pospać:(

Do góry