reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Papagu moja laktacja bardzo mocno przystopowała, oczywiście dlatego że przez rozszerzanie diety rzadziej karmię. U nas wygląda to tak, że przed 6 jest cyc, potem znowu ok. 9, o 13 zupka, o 15 owoc plus byc, pomiędzy 18 a 19 kaszka, po 20 cyc (a raczej dwa cyce;)) na dobranoc i w nocy standardowo 3-4 pobudki:)

reklama
Papagu laktacja sie dostosuje do potrzeb ;) jestes w stanie karmic raz na 2-3 dni i tez pokarm bedzie tylko musi sie dostosowac ;)
Ja karmie w npcy nawet co godzine i czesciej.. hehe a w dzien ck 3-4 godziny ale maly dopiero obiadki je tylko ;)
Wroce z pl to bede bardziej rozszerzac diete ale on jakos malo sie spieszy. Zaciska buzie jak mu lyzeczke daje.

Ogolnir mleko tworzy sie wna bierzaco wvtrakcie ssania ;) a jak dlugi nie karmimy to sie "zbiera" ale po kilku dniach sie reguluje i juz sie nie zbiera tylko tworzy sie na bierzaco :)

Grudnióweczka dziękuje za informacje, zawsze to podbudowa psychiczna ze takie rzeczy sie zdazaja i mozna z tym walczyc, ja na razie tez smaruje Linomagiem ale mam juz przpisana masc hormonalną tylko mam smarowac jeszcze kilka dni tym linomagiem. wczoraj bylam z mala u ginekologa i uspokoila mnie ze to sklejenie i powinno puscic po masci a nie jakas wada w budowie, bo ja nie pamietam zeby ta jej "mala" inaczej wygladala. lekarka powiedziala ze to czesto robi sie od pampersa a moja cora zabawe z pampersami skonczyla w wieku 1,5 roku wiec kupę czasu temu i moze wowczas gdy jeden raz miala zapalenie i wyladowalismy w szpitalu wlasnie na problemy moczowe to sie zaczelo, sama nie wiem

Dzięki dziewczyny za pomoc bo sie zaczęłam martwić, że zaraz pokarm mi zaniknie.a chciałabym tak do jego pierwszego roku choćnie wiem czy się uda bo pasjonatem cycka nie jest:)

Witajcie Kochane !!! :)

ojej jak długo mnie nie było chyba ze 3 miesiące nawet juz nie pamietam !!!

Probowalam nadrobić zaległości ale nie sposób :(

U nas wszystko ok dzieci zdrowe i to najwazniejsze :) chciałam sie pochwalić ze moja kluseczka raczkuje wstaje w łużeczku i prowadzam ja za rączke nawet przez chwile potrafi utrzymać równowagę :) szok dla mnie ogromny ze tak szybko i jeszcze bardziej zdziwiona jestem bo Oliwia waży 12 kg ubranka na 80 cm sa takie akuracik . Oczywiscie papuguje po swojej starszej siostrze wiec rozwija sie błyskawicznie :) mamy 4 ząbki .

Pozdrawiam Was serdecznie i teraz bede sie udzielać bo zapomnialam dodac ze taka jestem roztropna i zniszczylam iPada z telefonu jakos nie potrafię tego ogarnąć a laptopa Robert zabiera do pracy :( wiec musiałam poczekać az dostanę propozycje na nowego tableta :) i mam :)

Magsus super, że jesteś i u Was wszystko tak fajnie:) A malutka juz wcale taka malutka nie jest;) Dobrze że się tak ładnie rozwija:) Mam nadzieję że z Twoim zdrówkiem też już jest wszystko dobrze:)

A ja spadam spać - Julcia dziś sprawdzała czy nadaje się na aktorkę i większą część dnia odgrywała scenki z czegoś pomiędzy szybcy i wściekli (z naciskiem na wściekli) a zbuntowany anioł, a z mojej strony było to bardziej poskromienie złośnicy;) Dobranoc:)

Witaj Magsus, super że jesteś!

Dona
-mi mój pediatra powiedział, że to sklejenie to sprawa hoprmonów, które dziecko pobiera w ciąży od matki (nie wiem czy braku czy nadmiaru). Jak dziewczynka zaczyna produkować własne hormony to to się reguluje. O pampersach nic nie mówił. Powiedział natomiast że to jest nagminne u włoskich dzieci, bo pediatrzy tam w ogóle nie zwracają na to uwagi. Jest to o tyle groźne, że przy tym sklejeniu powstaje zapalenie dróg moczowych, bo pomiędzy tym sklejeniem a pochwą tworzy się taka kieszonka w której zbiera się mocz jak się dziecko zesika. Dlatego trzeba tam zaglądać i sprawdzać czy miejsce nie jest zaczerwienione. Jeśli tak, ja stosowałam maść clotrimazol.

reklama
Do góry