reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Aniu - gratuluję rocznicy! My w sierpniu będziemy świętować :)

Elama - trzymam kciuki, mam nadzieję, że to nic groźnego i szybko mamie pomogą! dziwne z tymi wynikami, u nas były tego samego dnia, łącznie z płytką

Monika - zdrówka dla małej!

Vinga - super, że już bez gipsu!

sylka - mi też najbardziej się podoba WA011

chrupek, biszkopty - wow! my nawet jeszcze glutenu nie wprowadziliśmy...

u nas dziś dzień marudy, nic sie nie podoba, ewentualnie siedzenie może być... zrobić nic nie mogę w domu bo ciągle wrzask :/

Ostatnia edycja:
Marika
ale fajna ta Twoja coreczka,usmieszek jaki ładny
elama kurcze,to aż tak się porobiło,dobrze że doszli do tego w jakim kierunku badania robić,ale taki powiklania...oby to nie bylo nic groźnego i żeby wyleczyli,stale trzymam kciuki za mamę i jej zdrowie

Coreczka fajnie wcina tego chrupka,ale faktycznie jak zobaczyłam tu chrupek tu biszkopt,rany a ja się zastanawiam czy podac jakie warzywo itd,z tym że ja poxniej zaczelam podawać.

My też jeszcze glutenu nie próbowałyśmy. to zwykły chrupek w 98% zrobiony z mąki kukurydzianej. Z owoców tylko jabłko zje i to świeże bo ze słoiczka nie tknie, no i z warzyw w zupce : ziemniak, marchewka, pietruszka, brokuł.

Dobry!

Wolne, laski śpią :-D Starsza Misia już od 19,30:tak:, ale ona nie sypia w dzień i wstała dzisiaj o 6, a młodsza Misia od 20 <choć jak ją znam pewnie za godzinę zgłodnieje jak to Ona >, ale nic trzeba się cieszyć ciszą :-D, jutro zapewne nie będzie mi do śmiechu jak o 5 obie wstaną wyspane , ale cóż życie :-D.
Lenka ma dzisiaj dzień marudy więc przybijam Wam piątkę Malinka i Pustiszi :tak::confused2:
Ale, żeby równowaga w przyrodzie była zachowana moja starsza księżniczka jest dzisiaj aniołkiem , bo przez ostatnie dni istnym diabełkiem była:baffled: i już bałam się, że tak pozostanie :confused2:.

Elama nieustannie kciuki za mamy zdrówko &&&&&&&&&&&&&

Ania dla Was dużo miłości :-)

Marika Laurka przepiękna !!! Chyba mama oszukuje pisząc, że to czorcik mały ;-)?

Vinga cieszę się, że już bez gipsu:tak:

Monika zdrówka dla malutkiej :tak:

Aniu gratki z okazji rocznicy, nam stuknęło w tym roku 5 lat ale bez legalizacji :p

Elama zdrowia dla mamy!

U lekarza byliśmy, hemoglobina w dalszym ciągu za nisko ale idzię w górę więc już bez żelaza morfologia kontrolna za 3 tyg. Temp nie wiadomo z czego :( uszy czyste, gardełko ładne a na płuckach nic nie słychać, je za dwoje, wesoła, szczęśliwa a temp z księżyca chyba a sprawdzałam już 3 termometrami w 3 różnych miejscach :/ Dostaliśmy skierowanie na mocz że może infekcja dróg moczowych, jutro rano zawieziemy.
Aaa Zosia dziś mi dosłownie wyrwała ciasto drożdżowe z truskawkami co babcia upiekła tak chciała że dałam jej kilka okruszków słodkie te dzieciaczki już są :)

Dzieki dziewczyny kochane jestescie, duzo mi to pomoglo, bo za nic nie wiedzialam ktory komplecik, wszystkie mi sie podobaja :)Pewnei zamowie jeden albo drugi, tylko dokupie do tego muszke bo mi sie z muszka podobaja.

Monika , dobrze, ze Zosia zdrowa i juz tego zelaza nie trzeba. A cisato na pewno dobre, ja osttanio malemu ziemniaczkow z obiadu ktore jadlam przytkalam do buzki , bo dziecko az sie trzesie jak cos jemy:)

Elama, zdrowka mamie zycze aby wszystko pozytywnie sie wyjasniło. A chrupki jz 2 tydzien przybieram sie do kupienia, moze jutro jak nie zapomne, zobacze czy malemu posmakuje.

Aniaa gratuluje rocznicy, no to milego swietowania:)

Pustiszi meliski do mleczka dolej dla Niklaska:-D , moze to skok i szybko przejdzie.Albo faktycznie tak go te zabki mecza.
U nas narazie spokojne nocki.

Hope ciesz sie błoga cisza , nie ma nic lepszego po calym dniu z dizeciakami :)

MY mielismy intensywny weekend, dzisiaj zamiast wypoczeta to bylam wyczerpana. Popoludniu bylam na zakonczeniu roku mojej bylej grupy w przedszkolu i zaprowadzilam Wiktorka do zlobka na chwile , wracam a ten siedzi u cioci na kolankach zadowolony , wianuszek maluchow w okol niego, az mnie rozczulil ten widok, moj maluch w zlobku!!!,
A i jeszcze spotkalam przypadkiem dziewczyne z ktora rodzilam w szpitalu, to znaczy u niej porod skoczyl sie cc ale pozniej lezalysmy na tej samej sali, jej maluszek podobny wagowo do mojego ale zupelnie sie zmienil, nie poznalabym go jakby nie mama, noworodki inaczej wygladaja. Fajnie bylo ie spotkac i powspominac szpital,,porod. A WY macie kontakt z koleznkami z porodowki?

I znow mecz:no:

Ostatnia edycja:
Dziekuje wszystkim :***

U nas jsk juz Anbas pisala istne hawaje, pol dnia bylysmy na dworku, zachaczylam o sklep kupilam malej pare ciuszkow. Dacie wiare ze ja jej kupuje juz na 6-9 mc... tak mi wystrzelila, dorownala rowiesnikom. Urodzila sie w ciazy donoszonej z waga 2380g i 46 cm, a teraz wazy okolo 7500 i ma 67 cm szok :D

Sylka oj nie zazdroszczę że musisz oddać małego do żłobka :( a co do ubranek do chrztu to wszystkie piękne masz rację :) Ale moim faworytem jest WA017 w wariancie cały na biało kamizelka beżowa i mucha właśnie :)

Elama a Ty masz piękną to córkę i ją można schrupać zamiast tego chrupka :p :)

Ania u Nas Zosia dopiero co skończyła 5 msc a te 6-9 już od jaakiegoś czasu nosi, pajace mamy na 80 :p Tylko że przy Twojej kruszynce Zośka była ogromna :p A teraz na odwrót co prawda dłuższa jest Zosia ale o 1 kg lżejsza :)

reklama
Sylka ja zgadzam się z Siva i wybieram ten komplet z 10.

Elama no to nadal trzymamy kciuki za mamę i życz jej dużo zdrówka

Ania gratulacje z okazji rocznicy! Można powiedzieć że się już dotarliście. Nie którzy twierdzą że te początki najtrudniejsze są, ale wiadomo ile ludzi tyle opinii.

Dziś byliśmy odebrać morfologię moją i Wojtka i mój mocz bo mam wrażenie że mnie nerki czasem bolą. No z moczu to nie wiem nic bo nie ma podanych norm a z morfologii gołym okiem widać że i mi i młodemu hemoglobina ładnie urosła.

poza tym Wojtuś był dziś u rehabilitantki i stwierdziła że ćwiczyć jeszcze ale to jest zdrowe dziecko i jak np za 2 tyg jakiegoś ćwiczenia nie da się już zrobić to odpuścić. A to prawda że im starszy tym trudniej np gdy robimy Buddę to tak sztywno nogi ma że się nie da wtedy chwila przerwy żeby się wyluzował i dopiero robimy

Do góry