reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Milusia te dwa tygodnie jeszcze się wstrzymam, ale później to już mi wszystko jedno czy będzie to grudzień czy styczeń :-D a to obracanie się jest najgorsze, w pakiecie ze wstawaniem nie wspomnę:-)

reklama
Dona u mnie jest tak ze najpierw ide do urzędu gminy po papierek ktory wypełnia moj gin wpisuje pierwsza wizytę ktora musi być do 10 tyg ciazy i jeszcze 2 inne w sumie musi być ich 3 na tym papierku . W Twojej karcie ciazy jest wpisana pierwsza wizyta takze lekarz będzie wiedział nie martw sie !!!
Oby mama szybko wyzdrowiala i za bratanice trzymam kciuki &&&& jak sie wali to na raz wszystko !!!

Salii biedna ty nasza !!! Nawet nie wiem co Ci napisać na pocieszenie :( !!!!! W sprawach finansowych mam to samo ledwo wiąże koniec z końcem a zapowiada sie jeszcze gorzej :( i to z winy moich teściów !!!! Dla dziecka mam tylko to co najbardziej potrzebne bo na resztę narazie mnie nie stać i to przez te kłopoty mam problemy z ciśnieniem boje sie zeby moim serduszkom nic nie zabrakło :(
kochana trzymaj sie musi być dobrze ja sobie tak tłumaczę choć ku lepszemu nie idzie tylko na odwrót :(

Oj żale idą tu pełną parą, ale kto nas lepiej zrozumie jak nie 2 kobieta w ciąży? Nie będę odp każdej po kolei ale laski głowy do góry! Zostało nam już niewiele czasu, dałyśmy radę przez 8 miesięcy to ten ostatni też damy! :)

Co do tej darowizny to podatku nie odprowadza się tylko wtedy gdy jest na linii rodzic-dziecko, w każdym innym wypadku niestety trzeba zapłacić :/

Pająka też bym nie dała trzymać w domu! Mój miał przez jakiś czas hopla na modliszki ale były ładne Wyniki Szukania w Grafice Google dla

Cleopatra. Ja zadnych ciuszkow nie kupowalam juz hehe.
Kupilam posciel do lozeczka 300 zl z przesylka
Posciel do kolyski 200 zl z przesylka
3 cyckonosze 230 zl z przesylka
2 koszule do karmienia 80 zl
*******y od jednego sprzedawcy: pieluchy tetrowe biale grube 10 szt, pieluchy tetrowe kolorowe 10 szt, pieluchy flanelowe 2 szt, pieluchy-ceratki flanelowe 2 szt, patyczki do uszu 180szt, gaziki do oczu i faldek itd, pudelko na smoczek, zawieszka na smoczek, frida, wklady do fridy i chyba to wszystko.
Mialam jeszcze kupic przewijak ale dobrze ze nie wzielam bo nie zmiesci sie w paczce do mnie... jeszcze musze kilka rzeczy z pl dokupic, typu czopki do pupci bo tu nie kupie w razie w, woda fizjologiczna, masc pulmex baby od 9 miesiaca, ale wole ja miec bo nawet jak chlopcy chorzy to dla nich uzywam. kapcie dla mnie i proszek ktory nie uczula moich szkrabow...a i witaminy dla nich... a jeszcze 200 zl za wyslanie do nas..ahh
Ale juz mam wszystko dopiete na przedostatni guzik i w koncu jestem spokojna..uff

Salli wspolczuje Ci stresu u lekarza, a co finansow to wiem co czujesz bo ja tylko dlatego moglam cos pozamawiac ze nie zaplacilam czynszu...bo czekamy na dofinansowanie...

Ja dzis caly dzien mam skurcze wrr...

Moja mama przylatuje za 9 dni liczac od jutra, przywiezie koszule, kapcie i staniki..torba bedzie gotowa i moge spokojnie czekac. Uff.

Akuku no pięknie poszalałaś .
Ja dzis zamówiłam pościel ale dla Kubunia : kołderkę i 2 komplety poszewek plus dwa prześcieradła. tyle ze mnie to wyszło 120 zł z przesyłka ;)
A do tego mam pościel w gwiazdy tylko muszę ją przerobić by pasowala na dziecięce łózeczko.

Dzięki dziewczynki. Na prawdę pomaga jak możńa się wygadać i jak ktoś zrozumie. Ja też wzięłam to na chlodno teraz i napisalam mojemu M, że jaką podejmie decyzję, ja go wesprę, i że nie zmuszę go by został w tej pracy. I że tak czy siak damy radę. I napisałam mu o jednej mojej obawie, bo na początku stycznia musi wykazać przed pewnym urzędem, że ma zatrudnienie... a jak odejdzie z pracy to lipa (ma umowę zlecenie i nie było w niej zapisu, że jest jakiś okres wypowiedzenia więc może rozwiązać umowę tylko z dnia na dzień). To mogłoby wiele napsuć. I napisałam mu, że tak z drugiej strony licząc dni pracy to do końca roku zostało mu ich jakieś 15... i że to mało. Zwłaszcza jak podejdzie do tego "i tak miałem odejść, więc jak coś odbije szefowej i zwolni, to na to samo wyjdzie" i na luzaku przestanie się stresować. Ale decyzja należy do niego i że jaką nie podejmie, ja stoję za nim i ma moje poparcie. I wiecie co? To, że to tylko 15 dni pracy dodało mu sił i powiedział, że wytrzyma. Zaciśnie zęby i da radę. Że tym co napisałam uspokoiłam go i inaczej na to spojrzał.
Więc może nie będzie źle. Byle by wytrwał.

Akuku, no właśnie ja od 3 miesięcy nie płacę. Teraz musiałam odłożne pieniądze wydać na zaległy gaz bo znów przyszli żeby zdjąć mi licznik za dług. Ale przynajmniej to już mam z głowy i mogą mnie cmoknąć w moją wielką i sexowną.

Monika, to też nie jest tak kolorowo. Darowizna na linii rodzic - dziecko jest faktycznie bez podatku ale tylko do pewnej kwoty, która teraz wynosi niewiele ponad 5 tysięcy rocznie. Wiem, bo się dowiadywałam jakiś czas temu jak załatwiałam rozłożenie na raty zaległości w ZUS i miałam możliwość pożyczyć od matki kasę. Więc do tego też trzeba się fiskusowi przyznać i zapłacić podatek.

Witam
Dzis bylam na dzidziusiowych polowach, dla synka udalo sie znalezc kilka przebran na choinke.
Noga, czy ta kosc ogonowa wciaz boli, jakby mocniej. Zakupy tak mnie zmeczyly ze sil na nic nie mam
SYLKA super ze termin masz na koniec stycznia. W 99% urodzisz w styczniu. U mnie to nie wiadomo
MAGSUS mam tak samo, jest coraz gorzej. Pociesza mnie to, ze po porodzie to minie. Tylko jak tu ten miesiac przezyc
ANISEN wspolczuje, wciaz sama z dzieciaczkami
JUST1601 witam serdecznie
INOMAMA moja mala w kolko ma czkawki
AKUKU zdrowka dla was
JUSTYNAJ znam ten bol i bardzo wspolczuje
TINA cali faceci ;)
SALLI Zamurowalo mnie, nie wiem co powiedziec nawet. No zesz co za baba. Inne cc na zyczenie maja i po znajomosci a jak ktos chory to co? Az mnie krew zalewa
Ja dlatego nie chce nikogo prosic ani blagac tylko za to zaplacic
DONA duzo zdrowia dla mamy
AKUKU super zakupy

cześc dziewczyny ;***

Sali biedna nei denerwuj nam sie tutaj ;* ale baba ja bym jej powiedziala kurde wlasnei przez takich lekarzy konowalów sie nieszczescia dzieja chodzi tu o twoja córke walcz jak lwica i nei daj sie zwiesc ma byc cc !!! ;*
Akuku to poszalałas z zakupami moglabys wyslac linka jakie sexinoszki zamówilas ;DD???

Marika rozumiem cie ;* w tym kraju jak nie zaplacisz to niczego nei jestes pewna :(
Vinga dziekuje za wiadomosc :** adrianek biedny ale duzo wczesniaczków to kurcze przechodzi ;( ani sie obejrza a beda w domku ;****przecierz on jest taki dzielny ;)

Pająk ? w domu obsolutnie niech sobie zyja w swoim srodowisku a najlepiej to w afryce daleko stad, ludzie nazwozili tego cholerstwa a teraz ....br nawet nic sie nei bd dalej wypowiadac nienawidze !
Pustiszi wspolczuje kochana ci tych nieprzespanych nocy :( ;* kurcze ja jak na pol godziny sie przebudze w nocy to góra na siku raz to góra a i tak jestem zla :( takze wspolczuje ;(

dziewczyny widze ze kłótnie damsko meskie u kazdej mniejsze czy wieksze niestety ale damy rade teraz juz ostatnia prosta :*** same niejestesmy mamy siebie :)

A teraz o mnie :D dzien jak codzien taki sam wiec praktycznie nic nowego , nudno i ciezko ;D pociesza mnie tylko fakt ze dzidziaa siedzi sobie w brzuszku grzecznie i coraz blizzej terminu juz jestesmy :) nadal próbuje z nim negocjowac keidy wychodzi ,przekupiam go codziennie tabliczka czekolady a za cholere nie chce mi powiedziec kiedy sie widzimy na tym swiecie ;))))hheeh
wiem ze wszystkim nie odpisalam ani nawet w polowie ale mam skleroze bo posty czytalam wczesniej a teraz uspilam mala i odpisuje i za cholerke nie pamietam ;O

reklama
Ja dziś świętowałam pierwszy dzień wolnego, buszując z przyjaciółką po lumpku... Kupiłam 2 pary sztruksowych spodenek, 2 rozpinane bluzy, spodenki z weluru i nowiutką czapeczkę z Kubusiem Puchatkiem - nie jestem specjalnie "metkowa", ale trafił się w tym Next i Esprit, a za wszystko dałam 50 zł, więc chyba nienajgorzej, szczególnie że te ciuszki naprawdę nie wyglądają na używane, czapeczka była jeszcze z metką i z wieszaczkiem :)

Do góry