reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

hej witam, ja z kolei juz mam na koncie 2-3 noce przespane, z kilkoma krotkimi pobudkami na siku, albo drapanie sie, a to wszystko zalezy czy mam zgage w nocy, i wlasnie tej nocy nie mialam.
Wczoraj zostal pomalowany przedpokoj, i jeszcze tylko jeden pokoj zosttal..fajnie tak w domku jak jest odswiezone.

Dzisiaj mam kontrole u pediatry z Dawidem, chyba zdrow, bo na takiego wyglada.

reklama
Witam
Moja mala też ma czkawke wczoraj nawet mocniej ja czułam,ciekawe kurcze już swietuje 34 jestem coraz bardziej podekscytowana.
No i powiem Wam lekko sie boję,torba juz spakowana no i dokladam do niej a juz nic sie nie mieści.
Wzięłam 1 raz śpiochy,dwa kaftaniki,2 body z dlugim rekawem drugie body z krotkim rękawem.Pajacyk jeden,może drugi tez zapakuje.2x niedrapki i skarpetki 2x
Sis brala mniej,w szpitalu mieli ubranka i tylko raz przebrala maluszka w swojego pajacyka jak zrobil kupke mocną,no i wiadomo na wyjście też coś trzeba.Ja cieeeeeeeee

Szok normalnie :)

Musze kupić cieplą czapke i rekawiczki dla malej.

Ze srzataniem mam licho_Okna brudne ale nawet ich nie myje,bo strach MĄZ NIE UMYJE TEŻ-nie ma kiedy a jak mu gledze to mówi,żebym poprosila mamę a ja nie chce się jej prosić.
Chociaz firanki niech mi mąż zmieni....
Choć to nie to samo.

Nie moge sprzatac za duzo w sobote posprzatalam pare szuflad w kuchni podloge zmeylam i wiecie jakie skurcze dostalam takie okresowe i nie chcialo przejść,balam się naprawde.....także trudno trzeba dać na luz.

Sylka tak,no wyszly mi pomiary powyżej max,ale jak dzwonilam do gin powiedzial ze ok,ze nie mam choleozstazy,widać są inne kryteria w odczytywaniu wyników.
No mysle że lekarz by mnie nie oszukał.
Nie robił mi gin badan na paciorkowca,Wy macie???

Teraz do szpitala bierze się dowód,kartę NFZ,BADANIA min grupe krwi,karte ciąży i to wszystko???

Sylka ​A tY CHYBA TEŻ mialas podejrzenie tej choleostazy?czy nie??

dzien dobry wszystkim ;)

kaczuszka2- ja zdecydowalam sie na raszeje. polna jakos mnie przeraza.. :szok: licze ze porod zacznie sie w nocy albo w godzinach jakis normalnych bo musze przez miasto przejechac.

a propo zakupow, powiem Wam ze ja polegam na komisach dzieciecych. kupilam tam wozek w idealnym stanie z jeszcze roczna gwarancja za 260zl mamby i nosidelko chicco za 30zl tez stan idealny ;D no i laktator reczny avent za 30zl w ktorym wystarczy taka silikonowa nakladke wymienic co do cycka sie przyklada i bedzie si a ciuszkow nowych nie kupuje wcale. tez komisy i lumpki. ale tez sporo dostalam od znajomych.

od paru dni tez budze sie jakas taka nerwowa.. chyba to ten strach przed porodem zblizajacym sie wielkimi krokami. 10tego ide do lekarza, musze porobic reszte badan jak dostane wyniki to juz sie niech dzieje wola nieba:-) .

a no i szok! byla u mnie kontrola z ZUS-u ;/ a jaa akurat wybylam sobie na spacer i do kumpeli. jak mama do mnie zadzwonila to az slabo mi sie zrobilo. czemu oni stresuja kobiety w ciazy? nie rozumiem. no i musialam zlozyc pisemne wyjasnienie czemu mnie nie bylo i grrrrrrrrr wstrzymali mi zasilek do wyjasnienia sprawy... :wściekła/y: chcialam juz tam jechac i wszystkich pozabijac, cisnienie m,i tylko skoczylo. ale z tego co sie dowiedzialam to takie rutynowe kontrole osob ktore sa dluzej na l4 ale takze kobitki mozecie sie tego spodziewac takze ostrzegam. ;)

czekam wlasnioe na polozna, jakies papiery jej musze wypelnic, umowila sie na 10 i juz sie spoznia. ale dobrze ze przyjezdza bo mam do niej pare pytan. :)

Nisiao- no trzeba miec dowod, ostanie wyniki krwi i moczu, jakies HBS(nie wiem czy dobrze pisze) ale to cos tam czy zoltaczki nie masz no i te wyniki wymazu w kierunku paciorkowca. ja tego hbs i paciorkowca tez jeszcze nie mam ;/ gin mi nie zlecil wczesniej ale gdzies czytalam ze to sie robi na ostatni gwizdek po 35. tyg ciazy. zaraz bedzie polozna to sie wszystkiego dowiem.

Just zaskoczylam mnie tą kontrola zusu,przeciez ciezarne nie maja l4 lezącego no i co masz być w domu caly czas,co innego jakby bylo leżące,no ale kurcze dziwna sprawa....
Sie czepiaja widać.
No te HBS to mi gin mowil ze bede miala robione w 36 tyg.

Cześć Dziewczyny,
U mnie dzień lenia - obiad wczoraj naszykowałam na dwa dni, pranie i prasowanie zaliczone, torba do szpitala prawie gotowa, więc odwiozłam dziecię swe do szkoły i leżakuje. Nogi mi strasznie puchną ostatnio, więc ledwo człapię.
A z tym zusem, to normalnie kpiny jakieś - ja np. rano odwożę Julkę do szkoły, w drodze powrotnej robię zakupy pierwszej potrzeby, wracam na trzy godzinki do domu i potem znowu do szkoły po młodą. A po obiadku np na roraty do kościoła zasuwam z nią, bo na religii pani ich oczarowała wizją lampionów i co mam zrobić? I co, zus mi z tego powodu może zasiłek wstrzymać? Dobrze, że ja w dużej firmie pracuję i mi pracodawca wypłaca - myślę, że żaden zus mnie nie odwiedzi przed porodem.
W niedzielę udało mi się ostatnią dzieciową rzecz zakupić, na którą polowałam kilka miesięcy w lumpku - śpiworek do spania ;) Żal mi było kasy na nowy, a ten wygląda jak nówka, a dałam za niego 14 zł. Jest bieluteńki, z pluszowym miśkiem z przodu - naprawdę super :)
Życzę Wam miłego dnia :)

reklama
Niestety ZUS moze zapukać do drzwi bez zapowiadania się .L4 nie zawsze jest lezące (powinno byc napisane ,ze chora ma lezeć)inaczej,nie ma obowiązku,ale nie zmienia to faktu,ze ZUS będzie chciał wyjasnienia ,gdzie bylaś .Czepiają się ,bo szukają kasy i szybko mogą odebrac zasiłek chorobowy.To szujowaty urząd:wściekła/y:.Lepiej uważajcie dziewczynki na L4 ,bo z nimi cięzko się walczy.:dry:

Do góry