reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Sali dobrze ze w kasze napluc sobie nie dasz !!!

A baba co ??? Z dooopa sie na rozumy pozamieniala co najwyzej moze decydowac jakie gacie wlozyc a nie podwarzac takie decyzje.... Wielka pani doktor fartuch nalozy siadzie za biurkiem i wielka szeryf ...

I bedzie dobrze!! a ona niech sie goni dawno jej chyba nikt nie zagladal .... Nie bede konczyc

reklama
coś na usmiech piosenka dla coreczki dla tatusióww i nie tylko https://www.youtube.com/watch?v=2xqfrjhilvo

Oj co ja czytam!!!!!!fifkqurodziła

O rany!!!ale no to gratullacje!!!!!
Kurcze aż mnie ścislo,wczesnie jednak ją wzielo,ale z drugiej strony z tą szyjka takie miala numery.

O rany.....
Adrianek już na swiecie

Sallo jak czytam to co w tym szpitalu było,współczuję bardzo ,sie nadenerwowalas oby ordynator mial lepsze wiesci,co za pani dr,kurcze to ja nie majac takiej wiedzy medycznej na ten temat mam swiadomość że jest ryzyko rodzic mają padaczke.
Ja pitole.

Ostatnia edycja:
Salii współczuje i mam nadzieje ze jednak wszystko będzie tak jak powinno a nie tak jak Ci ta baba pieprzy . Moja koleżanka tez ma padaczkę i nawet nie było mowy o porodzie sn tydzien przed terminem miała cc !!!!! Szkoda ze musiałas sobie nerw naszarpac :(
apropo cc i sn ja uważam ze kobiety powinny mieć prawo wyboru wiem ze nie wszystkie sie ze mną zgodzicie ale ja tak myśle !!!!!! Moze nie miałam traumatycznych przeżyć i powikłań jak nasza biedna marika ale gdyby mi teraz powiedzieli ze bede miała cesarke ze szczęścia bym skakala mam okropne wspomnienia z porodu czułam sie jak krowa co sie cieli a nie jak człowiek zreszta weterynarz lepiej rodzące zwierze traktuje niż niektóre położne lub lekarze odbierające porod dziecka !!!!!! Ach tylko pogadać mogę bo widać nawet wskazania lekarskie o tak poważnej chorobie sa podwazane !!!!! Nie mówiąc juz o znieczuleniu tak samo na życzenie pacjentki powinno być w każdym szpitalu a nie co 5 i to jeszcze odpłatnie !!!!! Płaczą ze mały przyrost a nie ułatwiają nam decyzji pod rozsądnym względem ani opieki ani finansowym .

Dzis sie dowiedziałam ze kol becikowego nie dostanie bo za późno sie zorientowali ze jest w ciazy i lekarz wpisał ze pierwsza wizytę miała w 15 tyg a ze ona przypadek gdzie ma sie okres przez pierwsze 3 miesiące to juz nikt tego pod uwagę nie bierze. Jest otyła mdłości nie miała poprostu żadnych oznak wskazujących na ciążę i chyba gdyby nie badania lekarskie do pracy to jeszcze ze 2 tyg by nie wiedziała !!! No i masz nie dość ze to 1000 zł to jeszcze łaska ze Ci dadzą !!!!

Wiesz Salli, wydaje mi się że ta baba po prostu chciała pokazać, że jest mądrzejsza od Twojego lekarza. A to, że być może kosztem zdrowia i życia Twojego i Twojej córci to cóż ją to obchodzi... Nawet gdyby było 50% szans na bezproblemowy poród to i tak jest o 50% za mało, a w razie czego ona by ładnie ręce od wszystkiego umyła...

Vinga dzeiki za info o Adrianku, biedny maluszek ze tez musialo sie przyplatac takie paskudztwo

Kasia tak ja nadal biore bo takie mam zalecenie lekarza a mam tabletek do polowy grudnia i tego sie trzymam

Just witaj, osobiscie mam arachnofobie i moj maz nie przekonalby mnie zadnymi silami na pajka w domu

milusia a jaki jest rozmiar tej poscieli z biedornki jezeli moglabys mi powiedziec, no chyba ze jeszcze nie kupilas i nie wiesz?

Pustiszi ja chyba sie "przeslyszalam", jak to myć okna? ty oszalalas, chcesz nam tu urodzic przed terminem

Salli to pinda prawdziwa z tej lekarki, jezu skąd tacy ludzie sie biorą, wiadomo ze termin cc ustala sie szybciej niz termin wskazany przez ostatnią miesiączke. no i jak mozna podwazac zdanie neurologa ktory prowadzi twoj przypadek od tylu lat. a niech ją pochlasta. mam nadzieje ze ten ordynator jest mądrzejszym facetem i wyznaczy ci termin cc w normalnym terminie. bardzo ci wspolczuje dzisiejszych przezyc

Magsus a do ktorego tygodnia trzeba sie zglosic do lekarza i gdzie oni to sprawdzaja bo nawet nie weim, w karcie ciąży? czy to lekarz wypisuje?

a ja tez mam troszke zmartwień, moja mama juz 2 tydzień chora na antybiotykach a u niej choroba wiaze sie zawsze z niebezpieczeństwem ze sie na serce rzuci bo ma migotanie przedsionkow, a tu juz dziisaj dostala drugi antybiotyk bo pierszy przez tydzien brany nie pomogl tak jak powinien
a drugi problem to bratanica mojego meza poszla we wtorek do szpitala na wyciecie migdalkow, miala miec robione w środe ale okazalo sie ze nie ma wolenj sali i dopiero zrobili jej to w piatek, i juz wydawalo sie ze iddzei ku lepszemu a tu wczoraj wieczorem doszedl bol uszu i głowy i temperatura ponad 39 stopni, dali antybiotyk i dziisaj do temperatury doszła biegunka. boze dziewczyna chuda bardzo, teraz od wtorku prawie nic nie jadla bo najpeirw zabronili bo czekala na operacje a od piatku nie ma aptetyut (zapomnilam dodac ze bardzo wymiotowala po narkozie) bo ja wszystko boli i praktycznie nadal nic nie je, dzisaj dostala 2 kroplowki bo wyglada jak wrak czlowieka.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. Dziś wyjątkowo chce mi się wyć. Najpierw ta akcja w szpitalu, a teraz kolejny stres.
Mój M już nie ma siły do tej swojej szefowej. Powstrzymuje się od rękoczynów tak mu baba załazi za skórę. I dziś jak weźmie pensję to od razu sklada wymówienie bo już nie daje rady.
Boję się... boję się czy damy radę. I już nie mam siły się martwić i płakać.
Nie ma kasy na rachunki, na święta, na nic. Już nie mam co wymyśleć. Brat mi pomaga jak może, ale to co mi pomaga, idzie na składkę zus. Tak samo rodzice... już nie mam na nic pomysłu.
Tylko siedzę i wyję. Bo jestem taka bezsilna.

jeju Sali no nie dziwię się że aż się popłakałaś..dobrze ze miałaś na tyle siły by załatwić to z ordynatorem.Walcz o swoje!

Hejka :-)

Salli o cholercia, co to za babsztyl był w ogóle! Jestem w szoku!

Dziewczyny a ja mam takie dziwne przeczucie, że chyba urodzę wcześniej. Coraz częściej i boleśniej kłuje mnie (sorka za wyrażenie) w pipce. Dzisiaj to aż krzyknęłam z bólu, M się wystraszył. Tak na prawdę to teraz już mi wszystko jedno czy to będzie grudzień czy styczeń, chcę mieć już moją Natusię przy sobie, chcę mieć za sobą poród, ból i te niewygody ciążowe.

reklama
Ania poczekaj jeszcze chociaż 2 tyg;-) dałaś radę tyle to dasz jeszcze troszkę:-D(sama się tak pocieszam kiedy stękam w nocy gdy się obracam na drugi bok:-D)

Do góry