reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Siva, ja kupiłam kilka miesięcy temu za 120zł... a niedawno widziałam śliczne, milusie, dobre staniki za 65 o_O
Jak chcesz, jak będę w tamtej okolicy to zerknę na firmę i podeslę namiary na nich :) Macałam je i serio dobrze zrobione, co dla mnie ważne, bezszwowe.

Hallo dziewczyny,od wczoraj silny wiatr,popoludniu głowa mnie rozbolala,przez całą noc ja czułam dzis też.
To pewnie przez ten halny.
Zwlaszcza jak czytam Wasze wpisy,to te samopoczucie przypadkiem nie jest,że wiekszość się tak czuje.
U nas ten wiatr jest cieplejszy,kurcze dziwnie bedzie jak nagle z dnia na dzien i slonca nie bedzie i imno bardzo sie zrobi,w sumie mamy listopad za pasem.
Rany jak to leci

Ja jużmam dość szukania kurtki,tyle tylko że ja przytylam dośc wiec nawet po porodzie w moja zimowke nie wejdę.
Jedna ciążową za tyle pieniedzy tak jak piszecie na dwa mies,szkoda bardzo.

Tak poza tym to wczoraj szalestwo...
tak nadawalam na męża,kurcze glupio tak a on wczoraj w sobote potem zakupilimsy z awentu dwie buteleczki zlote,podobno są super,nie zachodzą tak,wczoraj znaleźlimsy lożeczko i komode z tej firmy klubś za super cene,materac dziś nowy kupiliśmy.

Zastanawiam się czy prac mam powłoczke z materaca??
Byliśmy tez dziś w sh i zakupilismy siate ubrań,naprawde super,niektore z metką,piore je w 60*C starczy??

Normalnie az dziś przy gotowaniu sie poplakalam jak widze te ubranka,te mebelki to wszystko,takie wzruszenie mnie dopada,ciesze się ale tak ze wzruszenia mi sie chce plakac a jeszcze jak kupie pozytywke jakaś i zalacze to sie porycze jak bóbr ,juz teraz mi sie oczy pocą.

kaczuszka
podobno koty w ogóle wyczuwają,że kobieta jest w ciąży a juz nowego członka na świecie to 100%

Kaczuszka ja tam za kotami nie przepadam i w życiu nie zostawiła bym dziecka w obecności kota,choćby na chwile"do łazienki" bo kot to bardzo nieoczekiwane stworzenie...nie mam do nich zaufania(za to moje bliźniaki maja na ich punkcie bzika:-D)

Nisiao 60 stopni o rany ja piorę w 45 bo jak cieplejsze to zaraz szmatki sie robią albo rozwloka albo zbiegną !! Kurcze mam nadzieje ze z twoimi nic sie nie stanie !!! W wysokiej tem piorę tylko pościel i ręczniki :)
Wiesz myśle o tej Twojej kurtce i doszłam do wniosku ze moze jednak kup te kurtkę w sklepie dla kobiet ciężarnych sa takie które po ciazy tez można nosić bo np maja klamre lub pasek do przywiązania w pasie niewiem ile kosztuje ale skoro piszesz ze nawet po ciazy nie zmiescisz sie w stara to moze to nie będzie strata kasy .

Koty lubię ale nie chce mieć mam do nich pecha miałam dwa swoje i jeden przepadł jak kamień w wodę a drugiego mi samochód na moich oczach zabił wiec nie chce wiecej przeżyć tym bardziej ze przywiązuje sie do zwierząt . Teraz moj pies bernardyn ma 10 lat chorował ledwo sie wygramolił z tej choroby i tez strasznie przezywałam weterynarz kazał uspac ale ja sie uparłam ze będę walczyć o niego i udało sie znowu biega szczeka i psoci :) wiem ze ma juz swój wiek ale cieżko mi jak pomyśle ze moze go niedługo niebyc :(

Nisiao - ja polecam Ci szukać kurtki na Tablica.pl
Nie wiem, jaki rozmiar potrzebujesz, ale ja od jakiegoś czasu szukałam - sprawdzałam codziennie i w końcu znalazłam płaszczyk taki jak chciałam za całe 30 zł. A te nówki, co je można po ciąży nosić to dochodzą nawet do 380 zł, więc paranoja jakaś jak na mój rozum. 3mam kciuki, żebyś coś ciepłego znalazła zanim się naprawdę zimno zrobi.

Malwis ta kontrola nie jest taka straszna jakby się mogło wydawać i u nas wygląda to tak, że i pracownik i pracodawca dostawali ankietę do wypełnienia, chyba jeszcze jakieś tam postępowanie było prowadzone ale nigdy chyba tego zatrudnienia nie podważyli, więc zasiłek przysługiwał. Ale oczywiście co kraj to obyczaj i wszystko zależy od tego, jaką "politykę" Twój oddział ZUSu prowadzi:)

no mam nadzieję, że prowadzi taką, że nie zostanę na lodzie :p no ale czekam i czekam, i stresuję się niepotrzebnie, bo nie wiem na czym stoję...

NISIAO ja piore tez w 40 stopniach ubranka, zwlaszcza ze one to najczesciej tylko do przepłukania są, a jak dziecko po zniej kupke zrobi i wyleci z pieluszki to i tak musisz to w rekach najpierw wyprac (przynajmniej tak było u mnie) bo w pralce to te żółte plamy nie schodzily

KOSZMARNA noc dzisiaj mialam, moja cora tak sie wircila w łóżku ze stale na jednym boku lezalam bo dostawalam kopniaka za kopniakiem i balam sie ze kopnie mnie w brzuch. teraz ide zrobic buraczki kiszone bo gin kazal mi to zrobic na te moja anemie i pic chociaz kilka lyzek dziennie, no to sprobuje, chociaz jakos mi to nie wychodzi bo juz probowalam robic
Piore kolejna sterte ubranek, moze ktoras chcialaby przyjechac i mi poprasowac :)

reklama
Kaczuszka, ja mam 2 koty i jak na razie jestem bardzo dobrej myśli :) Moje sierście miały już do czynienia z dziećmi, wprawdzie na krótko i nie były to niemowlęta, ale oprócz wzajemnego zaciekawienia dało się zauważyć jedynie trochę kociego lęku, kiedy dziecko zaczynało płakać, głośno piszczeć itp. Absolutnnie nic złego się nie działo.
Rozmawiałam nawet z naszą hodowczynią, której córka ma synka około roczku i u nich też wszystko było ok. Koty od początku nie miały bronionego dostępu do dziecka, do wózka czy do łóżeczka i dziś są najlepszymi kumplami. Trzeba tylko pilnować, żeby zanadto się nie dzielili jedzeniem ;)
U nas ostatnio było śmiesznie, bo leżałam sobie z kotami w łóżku, kocur akurat miał łepek oparty o mój brzuch (już prawie przysypiał) i w pewnym momencie dostał od Lenki dość mocnego kopa. Jego mina - bezcenna!
W ogóle zauważyłam, że odkąd jestem w ciąży, to moje futra nawet chętniej się kładą blisko mojego brzucha niż wcześniej, mój mąż się śmieje, że pilnują malutkiej.

Do góry