reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen a mleko jakie mu dajesz? bo wiesz, my też ze skazą jesteśmy. ostatnio robiłam próbę na jogurcikach i dopóki jeden, dwa tygodniowo dawałam było ok, ale jak wprowadziłam co drugi dzień to już małego wysypało. bebilon pepti jest tylko do "2" ale co dalej dawać? dalej pepti 2??

reklama
bandyta nie no super grasz! Ja tam wiem, co to za piosenka :tak::tak::tak:! Ćwiczenia czynią mistrza :-)!

Mnie mężuś próbował uczyć grać na perkusji, ale po dwóch lekcjach zaprzestaliśmy :-D:-D:-D, ale to już było kilka lat temu, teraz mężuś stuka w brzuch i chce, żeby synuś już czaił rytmy :-D dlatego się tak cieszy, że to chłopiec, zresztą mój teściu też na perce grał, więc myślę, że dziedziczne to trochę jest:-)

Kuba był cycowy aż do 15 miesiąca życia :)) nie dawałam mleka, tylko pilnowałam co ja jem. Potem stopniowo przechodziliśmy na Hippa najpierw na 2 ha, potem na 3, bo tylko to go nie uczulało ( na beblion czy bebiko ha reagował uczuleniem) a od 2 roczku Hipp ale 4 ( ten po 15 miesiącu) . Hipp ma obniżoną zawartość białka. Teraz zalecenime pani doktor jeszcze przez ok 3 miesiące mamy dawać 4 a potem przechodzić na 5 która ma wiecej biłka krowiego . I obserwować.

miejski bandyta - poznac poznac :) nie dosc ze ladna to jeszcze talenciara ;p
vinga serio jest tak z tym terminem ze jak sie data przesuwa do 14 dni to sie powinno przyjac date OM?? Bo wedlug tego to ja grodniowka jestem :szok::-D:-D:-D z 30 dokladnie ;> (to by babcia miala prezent urodzinowy no...hihihi bo moja mama tez z 30 grudnia :))
Bosuwaczek zrobilam z terminem porodu z usg...:tak:

mówisz, że hipp na mniej białka? kurcze, mały raz dostał hippa to niestety go zwymiotował :( za miesiąc idziemy na szczepienie to może lekarz coś nam powie
anbas tak powiedział mi mój gin gdy spytałam go jak to jest z tymi terminami. bo mi się cały czas przesuwa na wcześniej. no więc tak mi odpowiedział

Bandyta znam tą melodię ale za chiny nie przypomnę sobie jaki ma tytuł :-D Ja ostatnio mam marzenie na skrzypcach nauczyć się grać... teraz ciągle słucham ich gry... :-)

Anbas
hehe no to sama nie wiem... czasem piszą że od 26 a czasem ze od 28... moja gin mówi ze od końca 27 tygodnia i dlatego tego "środka" się trzymam :-D

Zgadzam się z Vingą! Ja też trzymam się terminy z @ choć z USG wychodzi mi koniec grudnia. Bandtya a zwłaszcza jeśli chodzi o wymiary z teraz, bo każde dziecko jest inne i ma swoje własne tępo wzrostu (w końcu jedne rodzi się 6kg inne 3kg.. jedne 50cm inne 60...) Tylko w pierwszym trymestrze daty są bardziej miarodajne :tak:

Anisen ja nie wiem czy to od tego zależy... mój na cycu był 6-7 miesięcy ale od 4 wprowadzałam nowe rzeczy - głównie smakowo bo nigdy piersi nie zastąpił czym innnym. Ale w wieku 6 miesięcy jadł poziomki... teraz pije mleko z kubka... MM nie rusza... i nie ma zadnych alergi... więc to chyba nie jest wytyczna...

Hehe ja to już w ogóle nie patrze na terminy... liczę tygodnie zgodnie z OM choć Adrian coraz większy z każdym USG i mi termin się przesuwa do przodu. Chce tylko do grudnia wytrzymać w 2 paku.

Vinga jesli dostał od razu samego hippa to mógł tak reagować. Pepti praktycznie nie ma białka mleka krowiego. ja wprowadzałam stopniowo : tzn mieszałam mleko pepti z hipem i to tym HA .

Fifka nie miał od początku alergii to mogłaś szaleć ;) , moje oboje jak się urodzili to od początku było widać ze są narażeni na alergię. Kuba do tego miał od urodzenia skórę atopową. Z dziećmi narażonymi na alergie i alergicznymi trzeba postępować bardzo ostrożnie. Ciesz sie ze masz takie dziecko. Moj Koba mjąc roczek ukradł czekoladę gorzką od Kingi i tak go wysypalo ze konieczny był Zyrtec bo by mi sie rozdrapał

Ostatnia edycja:
Anisen on dostał hippa jeszcze zanim ujawniła się skaza, miał może ze 4 miesiące wtedy. skaza nam wyszła jak przestałam piersią go karmić. o dziwo jak karmiłam to jadłam na potęgę produkty mleczne a skazy nie było, a jak tylko przeszedł na mm to go wysypało. na pepti jest od 7 miesc. życia

reklama
Vinga on ma dopiero 11 miesięcy. Ja bym zapytała pediatry ale prawdopodobnie każe jeszcze być na pepti.

U mnie Kinga reagowała kolkami i biegunką a Kuba wysypką i od razu mu sie stan skóry pogarszał. Jakbyś zobaczyła jego policzki, zgięcia rączke, nózek, brzuszek to płakać sie chcialo taki był bidula była.

Do góry