reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam dziewczynki :) dopiero niedawno wróciłam do domu najpierw wizyta u lekarza od razu miałam zrobić glukoze dostałam 75 mg ale niestety mam kaszel i ten katar spływajacy do gardła wiec odrazu po wypiciu zakaslalam i koniec badania zwróciłam wszystko :( mam przyjść w przyszłym tyg jak nie będę kasłac.

Oczywiscie na wizycie u gin wscibska położna czepiła sie 3 kg które mi przybyły przez 4 tyg nie wytrzymałam dziś bo ja wstalam lewa noga i powiedziałam ze moze zastąpie cukierki i jedzenie papierosami to nie użyje tak popatrzyla na mnie spod byka głupio sie uśmiechnęła i mówi nie no lepiej przytyc nawet 5 kg na miesiąc jak palić papierosy.
Nie powiedziała bym tak ale na poczekalni wszystkie panie mówiły ze czepia sie kg a jej córka jest w 8 miesiącu i pali papierosy jak smok a ta mi kilogramy wylicza.

po gin musiałam złożyć wniosek o nowy dowód osobisty bo za 2 tyg stary będzie nie ważny kurcze musiałam zrobić zdjęcie tragedi wyszła :( mam plamy na buzi od słońca i to takie 3 duże po jednej na każdym policzku i centralnie na środku czoła :( niewiem w pierwszej ciazy mi to nie wyszło a tez chodziłam dużo po słońcu uzywalam kremu z filtrem i mimo to mam to ochydztwo wyglada jak brudne a jak chce fluidem zakryc to z brązowej plamy robi sie czarna. Mam nadzieje ze to zejdzie :( bo naprawdę wyglada okropnie . Nawet moja corcia pyta co tu mam takie brudne i każe mi iść umyć buzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze, wścibska baba...poza tym to nie ich problem..ja rozumiem jakby ktos tył nie wiem 10kg na miesiac...ale 3kg?? kurcze, ja na ostatniej wizycie byłam 27 sierpnia I wtedy byłam ważona, a teraz patrze I mam 2-3kg na plusie, ale to jest miesiac roznicy..zwlaszcza ze teraz sie dobiero zaczyna tyc...:baffled:

MiejskiBandyta ślicznie grasz :biggrin2::biggrin2:

magsus mam nadzieję, że szybko przejdzie ci ten kaszel, szkoda miałabyś badanie już za sobą, a tak znów czekanie po wypiciu glukozy :sorry2: Ja postanowiłam (pewnie mnie obsztykacie) nie robić odciążenia glukozy, robiłam w poprzedniej ciąży, ledwo przeżyłam, resztę dnia przeleżałam i nic nie mogłam przełknąć, wyniki wyszły idealne. Co do wagi ja już pisałam, że przez 4 tyg przytyłam 4kg, moja ginekolog stwierdziła, że bardzo ładnie, dużo ale ładnie :-D Mi też się pojawiły takie przebarwienia jak piszesz, przypominają różnej wielkości piegi, mam je na skroniach i po bokach policzków, też się zastanawiam czy znikną

Ja trzymam się takiego podziału na miesiące i kwartały:
1 miesiąc - 0-4,5 tydzień,
2 miesiąc - 4,5-9 tydzień,
3 miesiąc - 9-13,5 tydzień,
4 miesiąc - 13,5-18 tydzień,
5 miesiąc - 18-22,5 tydzień,
6 miesiąc - 22,5-27 tydzień,
7 miesiąc - 27-31,5 tydzień,
8 miesiąc - 31,5-36 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

graficznie wyglądało by to tak (to tabelka zściągnięta z jakiejś strony)
Zobacz załącznik 584672

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 45
eh ci lekarze, widzę co jeden to lepszy :no: dobrze jej odpowiedziałaś
co do plam to w ciąży mogą się pojawiać takie przebarwienia... przejść na pewno przejdzie ale nie wiem czy nie po ciąży dopiero :(

No ja właśnie słyszałam ze dopiero po ciazy jak ta opalenizna zejdzie :( chociaz moj Robert mówi ze nie sa juz takie ciemne jak jeszcze 2 miesiące temu a widzi mnie co 5 lub 6 dni to moze rzeczywiście juz troszkę zjaśniały :)

vanilii u ciebie różnej wielkości piegi :) a u mnie zeby nie skłamac wielkości 5zł tylko takie nie równe :(
A co na to Twój lekarz ze nie robisz tej glukozy ????

Ojej zapomnialam dodać ze nie mam tej bakteri w moczu ani grzybka i nawet posiew moczu jest czysty :) tak sie cieszę bo na każdej wizycie coś nie tak było z tym moczem bałam sie ze mi do porodu nie wyleczy tej bakterii !!!

dziewczyny, ratujcie!!!

takie rozwolnienie, ze nie nadążam do kibelka...i brzuch boli co i rusz...co ja mogę zrobić, zeby było lepiej???? Espumisan biorę, wodę litrami i banany. Ale nic nie daje, buuuuuuuuuuuuuu

dziewczyny, ratujcie!!!

takie rozwolnienie, ze nie nadążam do kibelka...i brzuch boli co i rusz...co ja mogę zrobić, zeby było lepiej???? Espumisan biorę, wodę litrami i banany. Ale nic nie daje, buuuuuuuuuuuuuu
ojeja inomama - a coz tak?? zjadlas cos moze??
wiem ze jagody I jeszcze czekolada zatrzymuja...nie jesem pewna vco do wegla bo chyba na jakims forum cos czytalam o tym, ze wegiel w sumie organiczna rzecz I moze pomoc ale p;ewnosci co do tej materii nie mam. Ale jagody I czekolada na 100%

PS. wegiel w tabletkach rzecz jasna :)

reklama
Do góry