reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Bandyta hehe ja zawsze liczyłam ze skończony 27tydzień to III trymestr więc chyba jeszcze troszkę :tak: No ale gratuluję!! :-)

A facetem się nie przejmuj choć wiem ze łatwo się mówi... mój też wczoraj tak mnie jeżył ze myślałam ze mu "coś" urwę....

Ikasia fajną wycieczkę będziesz miała :-)

Nisiao ja bym wzieła te 5-6 dni i tyle... kurcze ja jakoś nie przywiązywałam nigdy tak mocno do tego wagi... :no:

Vinga hehe słodki! My mieliśmy ubaw jak Konrad na pytanie gdzie Adrian pokazał brzuch tatusia :-D

Anisen musimy dać! Nie ma bata! :tak:

Mały wstał więc koniec pisania :-D

reklama
Cześć Kochane,
Wybaczcie, ale dziś muszę się Wam pochwalić :) Moja córcia została jednym z 13 laureatów (spośród 250 dzieci) konkursu rysunkowego organizowanego przez Urząd Miasta z okazji obchodów Europejskiego Dnia bez Samochodu :) Ale jestem z niej dumna! Zaprojektowała tramwaj w kwiatki i serduszka :tak:

Z tematów ciążowych to znów mnie zaczyna pobolewać gardło, więc kuracja czosnkowo-miodowo-malinowa zostanie ponowiona ;)

Fifka - gratuluję 100 dniówki :) Ten czas tak szybko leci

Kurcze dziolszki...ja gdzie nie wejde na stronke to wszedzie spotykam ze skonczony 26 tyd (poczatek 27) to poczatek 3 trym. A wg tego Fifka tez juz w 3 cim :) Ale sama nie wiem :) Zglupalam... Zobaczcie same:
I Trymestr
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 1 i 2
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 3
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 4
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 5
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 6
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 7
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 8
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 9
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 10
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 11
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 12
II Trymestr
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 13
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 14
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 15
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 16
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 17
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 18
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 19
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 20
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 21
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 22
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 23
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 24
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 25
III Trymestr
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 26
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 27
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 28
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 29
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 30
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 31
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 32
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 33
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 34
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 35
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 36
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 37
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 38
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 39
Ciąża tydzień po tygodniu - tydzień 40

to jak to w koncu jest? :)

Anisen dziecku butelkowemu jedzenie wprowadza się szybciej niż temu co jest na cycusiu. ja deserki malinowe dawałam po 4/5 miesiącu. co prawda był na cycu.
Nisiao, tak jak pisze anbas, to bezpieczny antybiotyk. ja brałam go na zapalenie piersi i w dodatku karmiłam małego. więc jest bardzo bezpieczny, nic się nie stanie jak byś wzięła go o dzień więcej.
Bandytko miłego czasu z koleżankami :) zazdroszczę ci takich ploteczek, do mnie żadna z koleżanek nie zawita... a chłopem się nie przejmuj, przejdą mu te muchy w nosie
z tym przesuwaniem się dat porodu, to mój gin tłumaczył, że dopóki rozbieżność dat między om a usg nie przekracza tych 14 dni to trzymamy się terminu z om :)
siva gratulacje dla córeczki!!!
anbas jest chyba tak jak napisałaś z tymi trymestrami :)
przyszła mi grzechotka z FP, bardzo fajna jest :) już Nataniel ją przejął :-p

Mam zagadkę :D Jako, że kaleczę muzykę i uczę się grać na gitarze, możecie się pośmiać :D I quiz, czy zgadnie ktoś jaka to melodia miała wyjść :D

[video=youtube;tAUt_dUfWxE]http://www.youtube.com/watch?v=tAUt_dUfWxE&feature=share[/video]

Siva , gratulacje!!! Masz wspaniała coreczke.
U nas nie jest tak fajnie, bo Dawid za wzor wział sobie najgorszego łobuza w klasie i bierze z niego przyklad, wrecz zafascynowany jest rozrabianiem, przez to codziennie pani stawia go do kąta, takze poki co to staramy mu sie to wyperswadowac, ze takim zachowaniem niczego nie wskora, wrecz odwrotnie, w domu zakaz ogladania bajek ma i codzienne rozmowy, tez stoi w kacie.

Nisiao, musisz wziasc ten antybiotyk, minimum 5 dni, 7 lub 10 sie bierze.

Anbas, u mnie we wtorek zaczal sie 24 tc czyli za 2 tygodnie zaczynam 3 trymestr!! :-)

Kurcze mi gin mówił ze od 27 tygodnia jest 3 trymestr ;)
Ja miałam zakaz od alergologa malin wcześniej bo często one uczulają. A szczególnie Kuba był bidula bo nie dosyć ze skaza białkowa to jeszcze skóra atopowa :( . Z tego co wiem Kamilka na razie nie wykazuje ze ma alergię na coś. Wprawdzie Sylwia nie karmi jej piersią ale mleko mają zwykłe ;) wiec chyba dobrze jej powiedziałam zeby sobie zamroziła w mlutkich pojemniczkach te malinki i za niedługo jej sie przydadzą :) bo co owoce z własnego ogródka jeszcze z takiego super rejonu to nie sloikowe czy z bazaru ;)

Tak własnie sobie pomyślałam ze jak nasze szkraby przyjdą na świat i jeśli sie uda karmić cycem to rozszerzanie diety będzie wtedy jak będą już sezonowe warzywa i owoce. Ja oboje karmiłam tylko cycem do 6 miesiąca a dopiero potem było stopniowe wprowadzanie pokarmów. Nie spieszyłam sie z tym zgodnie z zaleceniami naszej pediatry. Mysle ze nie ma co sie spieszyć dla dzieci cycowych z nowościami ;)
A dzięki temu np Kinga nie ma już na nic uczulenia a Kubie zostało jeszcze na nieprzetworzone białko mleka krowiego ,ale już jogurt, kefir, maślankę czy maslo może zjeść :))

reklama
anbas bardzo mi się ten podział podoba:-), jakoś tak im wcześniej tym lepiej, wiem, wiem, takie głupie myślenie, podobnie jest z miesiącami,jest tyle podziałów, że głowa mała :-) ja mówię, że skończyłam 5 i jestem w 6 zgadzacie, się ?

vinga słodkie, że malutki już wie, że w brzuchu jest dzidzia, musi być bardzo bystry, bo to przecież maluszek jeszcze, ale widzisz, rozumie co do niego mówisz :-)

bandyta no faceci czasem tak mają, mnie mój też czasem tak irytuje, że szok :zawstydzona/y: choć się stara, i jest bardzo dobry i troskliwy, to czasem normalnie brak słów :-D

siva to rewelacja, pewnie, że się chwal, bo masz czym, gratuluję zdolnej córeczki! mała artystyczna dusza Ci rośnie :-)

Ikasia to fajny przyszły tydzień Ci się szykuje, dobrze tak czasem wyjechać, poszalejesz na zakupkach:-)

Do góry