reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

dzięki!!! zaraz wyślę męża po jagody i czekolade, bo węgiel albo ten syrop to na banku tu nieznany. Właśnie nie wiem od czego:(((

reklama
Vanillii ja tez nie mmam testu glukozy robionego bo w uk , a przynajmniej w moim miescie nie robia. Pobieraja tylko krew i tam sprawdzaja cukier.

inomama - Tylko czkoladka gorzka :) I im wiecej % cacao tym lepiej :) Aha I przypomnialo mi sie jeszcze ze bardzo dobry jest kleik ryzowy z marchewka...wiem nie apetycznie brzmi ale lekko rozgotowany ryz z gotowana marchewka tez daje rade na biegunki.
No I podobno (ale tego ja osobiscie nie probowalam) wygazowana Coca-Cola +slone paluszki...Slyszalam ze dziala ale jak mowie nie probowalam...

Akuku - u mnie to samo z ta glukoza...Chyba ze w wywiadzie rodzinnym idzie cukrzyca z pokolenia na pokoloenie to wtedy robia extra badania ale zamias glukozy pije sie lucozade :)

Anisen- nie mam. Raz miałam tylko krew pobieraną pod kątem wszystkiego, wyniki są ok. Ostatnio miałam tylko mocz na pasek, waga, ciśnienie i szybki podgląd na USG czy ciąża rozwija się prawidłowo.

Anisen wiem, że każda ciąża jest inna, ale postanowiłam, wolę co miesiąc badać cukier wraz z morfologią, niż przejść obciążenie. Boję się, bo może to nie miało wpływu, ale w poprzedniej ciąży obciążenie miałam w 24t3d po którym źle się czułam, a w nocy w 24t4d zaczęły mi uciekać wody płodowe, po tygodniu walki synek był na świecie.

magsus cieszę się ogromnie, że nie masz już tej bakterii :-)

inomama dziewczyny już poddały dużo pomysłów, które mogą pomóc, ja dorzuciłabym smecte, są też tab ziołowe, ale nazwy nie pamiętam. Umęczysz się bardzo :( życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia.

reklama
Do góry