reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

dzięki!!! zaraz wyślę męża po jagody i czekolade, bo węgiel albo ten syrop to na banku tu nieznany. Właśnie nie wiem od czego:(((

reklama
Vanillii ja tez nie mmam testu glukozy robionego bo w uk , a przynajmniej w moim miescie nie robia. Pobieraja tylko krew i tam sprawdzaja cukier.

inomama - Tylko czkoladka gorzka :) I im wiecej % cacao tym lepiej :) Aha I przypomnialo mi sie jeszcze ze bardzo dobry jest kleik ryzowy z marchewka...wiem nie apetycznie brzmi ale lekko rozgotowany ryz z gotowana marchewka tez daje rade na biegunki.
No I podobno (ale tego ja osobiscie nie probowalam) wygazowana Coca-Cola +slone paluszki...Slyszalam ze dziala ale jak mowie nie probowalam...

Akuku - u mnie to samo z ta glukoza...Chyba ze w wywiadzie rodzinnym idzie cukrzyca z pokolenia na pokoloenie to wtedy robia extra badania ale zamias glukozy pije sie lucozade :)

Anisen- nie mam. Raz miałam tylko krew pobieraną pod kątem wszystkiego, wyniki są ok. Ostatnio miałam tylko mocz na pasek, waga, ciśnienie i szybki podgląd na USG czy ciąża rozwija się prawidłowo.

Anisen wiem, że każda ciąża jest inna, ale postanowiłam, wolę co miesiąc badać cukier wraz z morfologią, niż przejść obciążenie. Boję się, bo może to nie miało wpływu, ale w poprzedniej ciąży obciążenie miałam w 24t3d po którym źle się czułam, a w nocy w 24t4d zaczęły mi uciekać wody płodowe, po tygodniu walki synek był na świecie.

magsus cieszę się ogromnie, że nie masz już tej bakterii :-)

inomama dziewczyny już poddały dużo pomysłów, które mogą pomóc, ja dorzuciłabym smecte, są też tab ziołowe, ale nazwy nie pamiętam. Umęczysz się bardzo :( życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia.

reklama
Do góry