reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

anbas przy dwojce dzieci moze szybciej sie zrzuca te kg, chociaz na przyklad przy karminiu piersia niektore kobiety chudna a niektore wtedy jeszcze nabieraja kg.
Ja przytyłam 22 kg no i dopiero po roku zrzuciłam wszystko a nawet wiecej.

Ja dzisiaj serwuje piersi z kurczaka z pieczarkami i serem zoltym , pieczone ziemniaczki i surowka z czerwonej kapusty.

reklama
Anbas - kilogramów troszkę dużo na plusie, ale może ruszyłaś z niziutką wagą? Ja od początku ciąży przytyłam w sumie 0,5kg. Najpierw kilogram na plus a na ostatniej wizycie pół kilograma w dół, ale Pani Doktor powiedziała mi, że to bardzo dobrze, bo wcześniej miałam wyższą wagę, nie nadwagę ale no miałam z czego schudnąć :)

anbas ALE CZYM SIĘ PRZEJMUJESZ...jesteś przecie z wciązy..wiec to normlane ze sie tyje.....moze poprostu odstaw sobie slodkie I te puste kalorie...
Ja wlasnie weszłam na wage I mam jakies 2-3klg na plusie, zalezy od pory kiedy sie ważę,...gdy robie to zaraz po przebudzeniu to jest 1,5kg...gdy popołudniu to jest 2,5....wiec chyba nie jest zle...bardzo chciałabym sie zmiescic w 10kg...ale zobaczymy....Ogolnie jem wszystko na co mam ochote...chociaz na slodkie to tak srednio...a no ostatnio mam ochotę na krówki...I zamst kupic całe opakowanie, bo bym zjadła na pewno, to kupuje na wage np 3 sztuki I to ma mi wystarczyc:tak::tak: jem glownie ciemne pieczywo..no I 5 posilków dziennie..:)

anbas ja mam 8kg na plusie. ostatnio 2 kg nie wiadomo skąd mi wskoczyły. zobaczysz, że po ciąży szybko schudniemy, z dwójką dzieci podwójna robota więc mam nadzieję, że dość szybko waga spadnie. a teraz tak jak piszą dziewczyny, odstaw słodkie tylko. bo przecież głodzić się nie będziesz

ale wiecie co, wkurza mnie postawa mojego gina, zachowuje się tak jakby moja waga była ważniejsza od zdrowia mojego dziecka.. ostatnio powiedział, że lepiej jak będę tylko pić niż jeść. z chęcią bym go zmieniła

Ja też jestem już 8kg na plusie, zaczynałam z wagą 51 kg. Powiem Wam, że jestem troszkę tym przerażona, bo zdaje sobie sprawę, że w trzecim trymestrze też będę tyć, już jak patrzę na siebie to widzę na twarzy, że pyza się zrobiłam, choć dużo osób mówi, że dobrze wyglądam :-) hehe. Z drugiej strony tłumaczę sobie, że kiedy mam sobie pozwalać na jedzonko jak nie teraz, wszystko mi smakuje, do słodkiego raczej nigdy mnie nie ciągnęło, teraz też mam tylko dni, że zjem sobie jakiegoś batonika, ale najważniejsze są dla mnie śniadanka, kolacyjki, kanapeczki mniam,mniam, obiadki oczywiście też :-)

tamtusia chudzinko!!! zaraz w tyłek dostaniesz, jaka pyza! ja taką wagę w liceum miałam, a teraz startowałam z wagą 75kg więc to ze mnie niezła pyza heh ale nie z ciebie ;-) mąż mówi na mnie "pączuszku", a ja się tak wkurzam ehh

pączuszku to bardzo ładnie ;-) chciałabym, tylko utwierdzić się w tym, że to nic złego, że troszkę więcej jem i tyje:-), lekarz nic na ten temat nie powiedział, więc myślę, że w normie jakiejś tam się jeszcze mieszczę, a ten Twój to jakiś niezbyt rozgarnięty wkurzyłabym się jakby mi tak powiedział

Vinga ja poprzednia ciaze mialam taka polozna, ktora przyjmowala z ginem, tylko sie zwazylam i juz byl komentarz nie jesc za dwoje, , co pani je ...denrwowala mnie, jest tam jakas norma tycia..ale bez przesady jak ktoras ma tych kg wiecej to chyba nie bedzie sie tym zadreczac. Po porodzie mozna i cwiczyc i robic tyle rzeczy ktore sprzyjaja chudnieciu.

Anbas hihi daj spokój :) ja mam 9 kg do 11 to nie wiele brakuje moim nałogiem jest słodkie haha no i co zrobimy przejdziemy na dietę moze zaczniemy sie głodzic ;) trudno sie mówi oczywiście wiem ze powinnam żucic nałóg ale jakoś nie potrafię sie oprzeć a przecież to nie papierosy ani alkohol . Moze tez nie za bardzo zdrowe ale nie bardzo szkodliwe wkońcu jem owoce warzywa nabial a ze podjadam słodycze to juz inna sprawa .
Mam na pamiątkę książeczkę prowadzenia pierwszej ciazy do 26 tyg tam miałam 13 na plusie tyłem średnio 3-4 kg na miesiąc i tak do końca razem 28 kg wyglądałam jak słońca haha brzuch gigant założyć buty w 8 miesiącu graniczylo z cudem :) . Po pierwszym dziecku szybko schudłam a teraz chyba tym bardziej bo będzie dwoje dzieci do obsłużenia .

vinga u mnie nie tak moj lekarz sie czepia jak położna jak jest wiecej niż 3 kg to tak sie produkuje ze az mi uszy więdna i mam ochotę wyjść i trzasnac drzwiami :)

co lepsze u mnie z ta waga to to ze od 2 tyg jak tylko oczy otworze to mam takie czyszczenie ze z toalety nie mogę wyjść mówiłam lekarzowi o tym ale z Julia tez tak miałam w 2 trymestrze wiec to chyba u mnie normalnie, ale chodzi mi o to ze powinnam raczej schudnąć a nie przytyc :)

Ja dziś miałam rosół bo mama zrobiła mielone ale mi sie rosołu zachcialo wiec jak tylko pojechała do pracy to spełniłam swoją zachcianke i corcia pojadla kluchow bo bardzo lubi makaron a ze jest niejadkiem to często jej gotuje coś z makaronem.

Jutro mam wizytę u swojej gin i czekam z niecierpliwością bo miałam robiona krew i posiew moczu a wyniku nie znam bo teraz wyniki trafiają prosto do karty wiec nic wcześniej nie wiem. Martwię sie bo w zasadzie od początku mam na przemian bakterie w moczu lub grzybice ciagle mi czopki dowcipne przypisuje a efektu nie ma moze w tym posiewie coś wyjdzie . Kurcze nigdy wcześniej nie miałam grzybicy nawet w poprzedniej ciazy wiec jak teraz mi o niej powiedziała to poczułam sie taka brudna jak bym o siebie nie dbała wiem ze to moze głupie bo wiele kobiet w ciazy ma ten problem ale normalnie spaliłam raka ze wstydu .

reklama
Tamtusia jak dla mnie słodkie do tej pory mogłoby w ogóle nie istnieć, ale od 2-3 tygodni tylko się zastanawiam co by tu skubnąć;) Wczoraj upiekłam drugie ciasto na przestrzeni 2 tygodni a wcześniej ni hu hu, bo nie miałam ochoty jeść;-) Tak że teraz czekam aż lawina ruszy, tylko jeszcze trochę przed m się czaję żeby zbytnio nie zrzędził;-)
A w pierwszym trymestrze (- 5 kg) lekarz wręcz przeciwnie, mówił mi "jeść jeść jeść" i pytał czy ja w ogóle mam apetyt;-) Teraz już o wadze nic nie wspomina, ale sama czuję że niedługo pobiję życiowe rekordy jeśli chodzi o górną granicę:-D Ale tak jak dziewczyny piszą, żeby się tym martwić będzie czas po ciąży, teraz nie ma po co sobie tym głowy zawracać:)

Magsus to normalne że coś mogło się "przyplątać", wiadomo że każda z nas dba o higienę a widać ile dziewczyn ma z tym problem. Mnie męczyły różne nadżerki na zewnątrz, ale na szczęście clotrimazolum załatwiło sprawę (odpukać)

Do góry