reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

dzięki Blue, wczoraj się najadłam grzybów z cebulką i śmietaną, dziś zupa grzybowa hehe trochę mnie uspokoił ten artykuł ;-)
a na sobotnią imprezę roczkową będzie sos z prawdziwych grzybów :p:p

wiecie co, ja chyba nie powinnam oglądać tv. tam ciągle gadają o niemowlętach zabitych przez rodziców, maltretowanych biednych dzieciach. a ja siedzę teraz nad śpiącym Natanielem i płaczę, bo nie mam pojęcia co te bezbronne dzieci zrobiły tym dorosłym. same się na ten świat nie pchały

reklama
Hej kochane!

Ja dalej jakaś taka nie ogarnięta po tym szpitalu.... Niby dwa dni a jakoś nie mogę się zorganizować na nowo...

A właśnie! Wczoraj miałam swoją 100 dniówkę!!!!! :-D Ja pierdziele jak niewiele czasu zostało do powitania maluchów!!!

blue dzięki za info! Ja tam własnie ostatnio grzyby wcinam bo mam jakieś dzikie zachcianki i zastanawiałam się czy to nie zaszkodzi...

Magsus straszne... ale też słyszałam otym że tak się czasem zdarza i nie wyklucza zdrowego maluszka w przyszłości... ztym ze ciekawe jest to ze tego nie wykryli wcześniej...

Akuku nooo musisz być dumna z synka jak paw! :-D

Ja cie... dziewczyny ja wam współczuję takich tekstów u ginów... serio... :no: owszem źle jest się rozstyć za mocno nawet dla własnego zdrowia ale kurcze co to wogóle za teksty mają być...

Vinga pączuszku brzmi uroczo! :-D Mój mówi ciężaróko :-)

Ja zaczynam przybywać! W poniedziałek ważyłam już pół kg na plusie (nadrobiłam te 4kg stracone) Waże niecałe 64 kg i teraz już będę "rosła" :-D

Magsus modlimy się za to maleństwo i daj info jak już coś się dowiesz:-(
Vinga ja dziś to samo do mojego m mówiłam - co się z tymi ludźmi dzieje że tak ze swoimi dziećmi postępują i to takimi malutkimi. No w każdym serwisie informacyjnym jest że pobite na śmierć albo w szpitalu, albo jeszcze co innego. Ja mówię do mojego m - ja to bym nawet mojego pieska nie dała skrzywdzić a co dopiero dziecko. No oszaleli:no:
Jeśli chodzi o jedzenie to też mam takie dni że non stop mogłabym jeść bo stale wydaje mi się że jestem głodna. No i na słodkie też mnie bardzo ciągnie. A mąż twierdzi że jak tak dalej mi pójdzie to będę wyglądać jak "mały słonik Jumbo''. Na co ja się wkurzyłam:wściekła/y: bo w końcu w ciąży jestem, ale mój kręgosłup też już odczuwa te dodatkowe 7kg w porywach do 9 wieczorem.

Hej Mamusie

Przekazuję informację i serdecznie zapraszam na krakowską edycję MIĘDZYNARODOWEGO TYGODNIA BLISKOŚCI, który już tuż tuż - od 7 do 12 października. Będą warsztaty chustowe, profilaktyka zadławień, warsztaty psychologiczne, slajdowiska, wykłady, baby-joga i wiele wiele innych - I WSZYSTKIE BEZPŁATNE!

szczegóły znajdziecie tu:
Międzynarodowy Tydzień Bliskości 2013

lub tu:
https://www.facebook.com/events/1419925691560010/?ref_newsfeed_story_type=regular

Naprawdę warto skorzystać!! Tegoroczne hasło - DAJ SIĘ PONIEŚĆ! :-)

Zobacz załącznik 584572

Fifka i wszystkie mamy co maja ledwie 3 kg lub mniej nie możecie zawyżyć tej wagi ??? tak tylko dla mojego oka i serca zeby mi żal tyłka nie ściskał ze ja tak lekko dobijam juź do 10 kg !!! :-D:-D Żartuje oczywiście . :)

cleopatra moj kręgosłup tez sie buntuje nie mogę sobie pozycji na lużku znaleść :(

Tez lubię grzybki i zbierać i jeść ale muszę po kryjomu przed córcią bo ona tez by chciała spróbować. Niewiem jak Wy ale ja swojemu dziecku nie dam na pewno za szybko po tych zatruciach co sie słyszy boje sie i wole nie ryzykować sama zbieram tylko takie które nie maja blaszek nawet kurek nie ruszam chociaż wiem które to dokładnie, a i tak przed przyrzadzeniem ich moj tata dokładnie sprawdza szczególnie prawdziwki bo raz przyniosłam do domu szatana !!!!

Wiem tyle ze dziecko jest po operacji stan stabilny, a mama dziewczynki dalej nic nie wie bo śpi :(

padam na twarz przez 2 godziny pilnowalam chrześnicy o Matulu ale mi dała popalić ma 4,5 roku ale jest od cholery ( przepraszam za określenie ) poprostu niewiem jak opisać takie dziecko u niej nie ma słowa Nie lub nie wolno jej jak sama powiedziała wszystko wolno bo ona ma już prawie 5 lat i ma nażyczonego w przedszkolu !!!! Niewiem po kim taka łobuzica matka cicha spokojna ojciec jakby go określić ( cipka ) nie facet , moze i przez to. Nie ma w domu nikogo stanowczego wiec jej wszystko wolno.

Poradzcie mi ,jak nie mam pewnosci kiedy antybiotyk podali mi w szpitalu czy w piatek czy w sobotę,to lepiej antybiotyk brac jeden dzien krocej?czy jeden dzien dluzej.Takie przerywanie antybiotyku tez nie jest dobre a z kolei wiecej jak by sie wzielo to ryzyko.
U gin powiedzialam ze w piatek dostalam ale nie mam teraz pewnosci czy to byla moze sobota....

Hej :) Nie było mnie chwilkę, bo taką małą niespodziankę dostaliśmy :-) , która nam lekko zaburzyła normalny rozkład dnia. A więc Mikołaj dostał w prezencie ( hm... ) małego kota. Prezent lekko niezapowiedziany i kłopotliwy, ale dziecko mi się tak napaliło na tego kota i muszę przyznać, że jak go zobaczyłam to sama się zakochałam, że zostaje. Generalnie i docelowo ma być na dole u mojej mamy, ale wygląda to tak, że tam ma tylko kuwetę i żarcie, a i tak siedzi u nas na górze :tak:
A ja zaplanowałam dzisiaj zrobić sobie glukozę, ale w nocy tak mnie zgaga paliła, że nie wytrzymałam i łyknęłam maalox. No i nie wiem, już chyba raczej po tym nie powinnam robić? No nic najwyżej w piątek zrobię.

Uf... no i kolejny tydzień za mną! :tak: Kończę 26 i zaczynam 27! Za tydzień już III trymestr! Niby najgorszy, ale ja się cieszę że już coraz bliżej!

Vinga ja mam takie same przemyślenia :-( Tragedia co się dzieje... :no: Tyle kobiet zajść w ciaże nie może... ma problemy z donoszeniem... A tu takie pi^&y mordują dzieci...

Magsus hahahaha przepraszam... pocieszę się że ja w ciąży chodzę jak dziecko z etiopii - chude i z dużym brzuchem... ale za to po porodzie jak karmie strasznie tyje... poprzednio ponad 10 kg mi przybyło :no: A wy ładnie pochudniecie! Zobaczysz!

Anisen haha cyce rosnął! U mnie też w D robi się już ciasno... a przecież będą większe po porodzie. :szok:

Delewere
hehe życze udanej Glukozy... dobrze ze ja mam ją za sobą...

reklama
Witam dziewczyny :biggrin2:

Magsus straszna wiadomość ... ciężko jest czytać o takich sytuacjach, trzymam kciuki za maleństwo i pisz jak będziesz coś wiedzieć

nisiao nie mam pojęcia, ale ja antybiotyk wzięłabym jeden dzień dłużej

delewarre za glukozę &&&&&

Co do wagi, moja startowa to ok 52kg, wczoraj szok ... zobaczyłam 60kg, czyli 8kg na plusie. Ostatnio cztery tygodnie temu ważyłam 56kg, czyli przez miesiąc przytyłam 4kg :szok: nawet nie mam pojęcia, skąd to się wzięło za słodyczami nie przepadam, jem regularnie, nie są to wielkie porcje

Do góry