reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

o matulu dziewczyny ale wam wspólczuje lekarzy / polożnych. Mój pod tym wzglądem jest super :)) zważy a potem nie pluje sie tylko np zapytał mnie co jem i ile ;) a potem powiedział co robie dobrze a co źle ;) i według niego trzeba sie martwić jak sie nie przybiera na wadze a nie jak sie przybiera odrobinę wiecej . Powedział ze ciąza to nie jest absolutnie czas na diety wegetariańskie, diety nisko tłuszczowe czy podobne. Trzeba jeśc z rozmysłem ale wszystko. Tak samo pieczywo, warzywa owoce, jajka, mięso , ryby, oliwę i nawet czasem slodkie ;) Trzeba pić wodę przede wszystkim ale też soki, mleko , kefiry. Potem sie spala naprawdę dużo jak sie karmi piersią ;) a jak sie jest na diecie bo dziecko alergik to już wogóle sporo tego leci ;) Poza tym nie zamartwiajcie sie kilogramami tylko cieszcie sie ze maluszek rośnie ;)
ps : zawsze mozna powiedzieć ze sie ma piękne rubensowskie kształty ;)

reklama
magsus tylko, że ja przybieram mniej więcej 1kg na miesiąc (wyjątek ostatni miesiąc :p )więc za bardzo nie ma się do czego doczepić. ja kiedyś nie wytrzymam i mu ciętą ripostę rzucę, aż go skręci. co do tych grzybków, to wcale przecież nie kwestia higieny. pobierz może jakieś dowcipne globulki z kwasem mlekowym tak zapobiegawczo.

Dziewczyny od rana czekałam na wieści z porodówki o mojej koleżance z pracy i dostałam te wieści ale nie takie jak sie spodziewałam płakać mi sie chce nie mogę przestać myśleć :( kol. Urodziła corcie cała ciążę wszystko było ok dziś rano odeszły jej wody termin miała na wczoraj od 9 do 15 meczyla sie strasznie na koniec z nożem na gardle robili cesarke bo coś sie działo z dzieckiem i jeszcze na domiar złego mała urodziła sie z wytrzewieniem jelit !!!! Boże co to jest jej siostra powiedziała mi tylko ze mała miała wszystkie jelita na zewnątrz Zabrali ja odrazu do szpitala dziecięcego i teraz trwa operacja :( mąż dziewczyny wezwał policję i kogoś jeszcze bo podejrzewa ze rozcieli jej brzuszek podczas cesarki czy to wogóle możliwe ??? Nigdy nie słyszałam zeby kobieta chodziła całe 9 miesięcy z dzieckiem które ma dziurę w brzuchu chyba było by to widać na usg!!!!!! Taka tragedia :(
matce dali coś na sen takze śpi i podobno jutro tez jej dadzą narazie nie wie co sie stało oby tylko operacja sie udała!!! I zeby dzieciątko szybko trafiło do rodziców !!!

Magsus szok... aż mnie ciarki przeszły... Jeżeli to wina lekarzy to nie wiem co bym im zrobiła... Mam nadzieję że maleństwo z tego wyjdzie...

O jezuniu!!!! magsus!!! Az mnie ciarki przeszyly....Straszna historia :( Oby z malenstwem wszystko bylo w porzadku!!! Pomodle sie o to... Kurcze podziwiam w tej sytuacji meza ze zachowal taki rosadek w takich okolicznosciach...Kurna w tych szpitalach to teraz sie wszystkiego mozna spodziewac...wiec moze I tak im sie spieszylo ze narobili wszystkim krzywdy! :( MASAKRA :(:(:(

Magsus - ech, bardzo niefajne wieści :( A koleżance dają nasenne bo muszą czy po prostu żeby nie wiedziała co się dzieje czy o co chodzi? Trzymam kciuki za dziecinę, modlę się za powodzenie operacji.

Magsus to sie nazywa przepuklina pepowinowa i wlasnie czasem jest tak ze dziecko ma wszystko na wierzchu. Ja na jednym z usg podajrze w 9 tyg. Mialam powiedziane ze dziecko ma przepukline i jak sie nie wchlonie to wlasnie operacja zaraz po porodzie. Nie wiem czemu lekarz tego u niej wczesniej nie zauwazyl, ale dzieki bogu nie rodzila naturalnie bo to juz moglo zagrazac ich zyciu...zakazeniu, krwotokowi...masakra.
Trzymam kciuki za to by operacja sie powiodla, bedzie dobrze, musi byc.

Miejskibandyta dają jej podobno nasenne zeby odpoczela po tym ciężkim porodzie i chyba zeby sie za szybko nie dowiedziała :(
martwi mnie fakt ze chodzimy do tej samej gin prowadzącej i jesli to jest wina lekarzy ze szpitala to znaczy ze jej a czytałam teraz ze wytrzewienie jest widać na usg bo jest jakiś cień na brzuszku dziecka!!! Sama juz niewiem mała cały czas operuja pisze troche z siostra tej kol bo dobrze sie znamy ale nie chce jej w takiej sytuacji zawracać głowy wiec czekam az sama coś napisze

wiecie szpital w którym rodziła kol. Niestety nie ma dobrej opinii moze jest świeżo po remoncie ale jesli ciazy nie prowadzi żaden lekarz ktory tam pracuje lub nie da sie w łapę to porody sa fatalne a opieka jeszcze gorsza. Jednak wiele kobiet odemnie z okolic decyduje sie zeby tam rodzic chyba dlatego ze blisko i rzadko sie zdarza zeby miejsca nie było . Sama tam rodziłam troszkę widzialm co sie tam dzieje nie miałam tez tam swojego lekarza dlatego bardzo źle wspominam szczególnie jedna położna. Teraz powiedziałam żebym miała urodzić w samochodzie to maja mnie wieść do Warszawy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry