reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

ja też mam problemy z pamięcia,chce cos powiedzieć zapominam nazwy,albo zapomne co mialam kupic,czy cos zrobić.Niech tak akurat coś gdzieś włożę i zapomnę,iepsko znaleźć,to chyba przypałość większości ciężaroweczek.
Kurcze garlo mnie cos drapie,mialam przepisany laryng up na poczatku ciazy żeby brać,jeszcze mam ale nie wiem czy brac czy nie.Pije mlekoz miodem,woda z sola plukalam ale ostatnio puścilam po tym pawika...

reklama
Ok...Dom posprzątany - przynajmniej na tyle że cieszy moje oko i nie wstyd kogoś zaprosić :-D mały śpi a ja leże obok z laptopem. Łamie mnie strasznie... zaraz pójdę po inhalator i się troszkę po inhaluję bo ten kaszel mnie wykończy... :-( Po prostu paranoja żeby rozchorować się w te upały... Konrad też coraz mocniej kaszle ale na razie dobrze się czuję.

Agagms a no nie spodziewałam się wcale :confused2: nawet do lekarza miałam nie iść ale sobie myślę "a co mi tam...niech sprawdzi ten kaszel bo nie będzie mi się chciało latać za pare dni znowu..." a tu masz! :szok:
Poka brzuszek w galerii!!

Anisen ja bym poszła na L4... ale zrobisz jak uważasz... biedna mała... heh dzieci przeżywają czasem takie oglądane sceny...

Niasio śmignij do lekarza.... ja niby zdrowa.. ot troszkę kaszlałam i okazało się że mam ostre zapalenie oskrzeli i siedzę na antybiotyku...

Czesc dziewczynki:) jak to dobrze, ze nie musze jeszcze tak wczesnie wstawac i moge poleniuchowac:) ZObaczymy jak bedzie z przestawieniem sie z tego trybu:) MI sie dzisiaj snilo ze urodzilam juz:) i jezdzilam wozkiem z moja mała coreczka;P ten sen byl baaaaaaardzo przyjemny:) Ale odkad jestem w ciazy bardzo czesto snia mi sie jakies glupoty;/ WYobraznia mi szaleje chyba:p

Ej czy te suwaczki nie przeklamuja? Np u Ciebie Fifka jest napisane ze po 19 tyg dzidziol wazy 200 g, moja w srode juz wazyla 212 a to byl 17t4d:p

Przekłamują bo mój w 16tygodniu ważył ponad 150 a dopiero 17 pokazał mi suwaczek że dziecko waży 150g... Ja już sama nie wiem czy wierzyć w to co tu piszą...

Co do leniuchowania... oj ja już zapomniałam jak to jest... marze o pospaniu do 9 :-D Konrad jak śpi do 8 to święto... a tak to potrafi o 6 być ze mną na nogach - dzisiaj po 7 byliśmy już na spacerze...

Fifka: ja w pracy siedzę, więc zdjęcia nie zrobię ;) a w domu pakowanie, pranie i prasowanie pełną parą, bo w czwartek wyjeżdżamy na wakacje;) mam zdjecie z soboty z wesela i zero śladu brzucha - to mnie bawi najbardziej ;)

Co do leniuchowania to ja po prostu marzę o tym:)
z drugiej strony moja córa tak żywa, ze mnie wykańcza jej niespożyta energia w pare godzin:-D dobrze, że do przedszkola chodzi, bo matka sił nie ma na nic;-) a dziś wstała jeszcze taka marudząca, bo się nie wyspała (dla mojej córy 11h snu to za mało, a tyle dziś spała) więc dosypiała mi w aucie w drodze do przedszkola, ale współczuję Paniom, które dziś się z nią będą miały:-p

Czołgiem, kobitki ;)
Widzę, że od soboty znów żeście natłukły postów i muszę nadrabiać.
Ja dziś jeszcze na L4 (jutro wracam do pracy), choć i tak pracuję trochę z domu.
W zeszłym tygodniu wylądowałam jednak w przychodni z tymi moimi nogami, no i tak się skończyło. Na szczęście nie mam zatrucia ciążowego, o które mnie posądzano, jedynie z badań wyszedł piasek w nerkach i jakieś szczawiany, ale lekarka POZ kazała się nie martwić.
Po południu mam wizytę u gin i wreszcie znowu zobaczę brzdąca, więc jak same rozumiecie, reszta jest dziś kompletnie nieistotna :-)

Fifka, ja mam suwaczkowy dylemat. Co wychodzi z suwaczka w moim podpisie, to widzisz, a z kolei na pregnology.com dziś sprawdzałam i wychodzi tak:
http://www.pregnology.com/preggoticker80/777777/000000/My pregnancy/01/16/2014.png
Odpowiedni do tego opis rozwoju ciąży podaje, że dzieć ma 18 cm, waga ok. 150 g niby OK, ale z poprzedniego USG wychodziło mi 53 mm samego CRL, a to był 11 tydz.

W co mam wierzyć?

Ostatnia edycja:
Są i plusy i minusy:) poleniuchowac faktycznie fajnie, ale raz na jakis czas, a jak ktos przegina jak ja to przestaje miec ochote ruszyc sie po cokolwiek:p i tak mija caly dzien na nic nie robieniu:p dzien za dniem i nagle dopada CIe mysl, ze przez tyle czasu moznabylo tyle fajnych i pozytecznych rzeczy zrobic:p Takze ja musze sie ogarnac i przestawic, bo zdziadzieje:p

Ja mam od wczoraj psa mojej cioci bo wyjechala= Yorka, ale mlody oszolom straszny, do tego mam tez swojego, tez yorka i kota takze armagedon mam w domu ladny....

Tina prawie jaktom i jerry :)
Vinga sto lat sto lat niech zyje zycje nam hehe :)
a co do suwaczków to one jakies dupne sa ;) kłamia az im sie uszy trzesa :))

moja mala spi od jedenastej zobaczymy ile jeszcze pospi :))gulasz do buleczek na parze(z lidla) sie gotuje, moj bedzie dopiero po 18 wiec cienko ) nudno :) a zjadlam cala czekoladee ratunku slodyczomania wraca ;OO
Anisen ja bym poszla na l4 te bachoryska w szkole cie tam wykoncza i po co ci to zostan w domu szykuj wyprawke poswiec ostatnie wolne chwile dzieciom hahah i odpoczywaj :))po co ci to bedziesz mial wicej czasu na gotowanie dom , dla dzieci i dla meza a tak to armagedon :OOO

heloł!

coraz później wstajemy na tym mężulowym urlopie...:)

Fifka - to i dlatego taki nastroj...dzielna bądź, łykaj co dali i w łóżku grzecznie wypoczywaj!

Akuku - biedaku...bolące zeby to gorsze niż poród!

Vinga - sto lat!!!!!!!!!!!!!

Agagsm - ale Ci dobrze...miłego wczasowania!

Antinetka - czyli lepiej już z nogami? jaka kroplówa na to była podana?

Tina - święte słowa!!!! mi czasem na chwilę nawet wyjść się nie chce, przez to zasiedzenie właśnie...

reklama
wiecie co normalnie kocham byc w ciazy dla jednego powodu dla tej malej kruszynki która rosnie u mneiw brzuszku taki maly slodziaczek co mi codziennie bombarduje brzuch :)))a tak po za tym to same minusy w samopoczuciu osttnio :))

Do góry