reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

cze kochane!
raz jeszcze dzięki za wszelkie Wasze słowa - bardzo to ważne jest, bardzo! jesteście boskie...

Fifka - lepiej już u Cię????

Justynaj - a niech się teściu obraża! kurde, jego dziecko czy Wasze?

tak piszecie o tych ogórkach, ze chyba namówię małżowinę coby w Polsze zakupił i też zrobię....

a płyny do prania i płukania to chyba wszystkie wypróbowałam przy Kajcisławie i jedno wiem. Jak ktoś jest alergikiem, to nic tego nie zmieni.

Anbas - no nareszcie, ile można się wczasować, pytam!!!!

Pustiszi - genialna metoda! spróbuję też z kinderkami. p.s. czy tylko bueno wchodzi w rachubę? i ja też owszem odmózgowiłam się totalnie i generalnie wiele czasowników zastępuję słowem "tegodzić"...:)

Calineczka - jakbym siebie czytała...ja też czuję się wyalienowana, nie dosć że nie mogę imprezować (to akurat pal sześć), to w ogóle prawie nic nie mogę! ile można siedzieć albo leżeć! no ile? przykro mi, że tak smutno spędziłaś swą rocznicę...ściskam

Tina - i ja wyłam na chrzcinach, najbardziej z powodu tego, zę dziecię Józefiana nazwane - czemu to takie do płaczu imię było? cholera wie teraz!

reklama
Inomama - HEhe no to ladnie z tym imieniem:p Jesli chodzi o proszki do prania, to prawda jesli ktos jest alergikiem to tak naprawde jest walka z wiatrakamI:p Trzeba szukac metodą prób i błedow zeby w koncu znalezc to co odpowiada naszej skorze! WIem co mowie bo jestem Okropnym alergikiem przez duze O i jestem uczulona na tyle rzeczy ze juz stracilam rozeznanie co w danej chwili moze mnie uczulac:( teraz caly czas jestem wysypana juz nie tak jak na poczatku ciazy ale cos tam jest, ale dla dzidzi wszystko:))))))))) Ja osobiscie piore w białym jeleniu płynie do prania.Rewelacji jesli chodzi oo jakosc prania nie ma ale nie uczula, dermatolog zalecila w nim prac.

Ja tez chodze jak bez glowy ostatnio... Zapominam nazw wyrazow. Maz sie smieje ze moze razem z Kuba sie bede uczyc na nowo ;p
W ogole wylatuje mi wdszystko z glowy...Mam cos do zrobienia i za 30 sek. chodze w kolko i sie zastanawiam co to bylo bo wiem ze bylo wazne :) Normalnie mam jakie sdziury w mozgu :)

Inomama - mi rownie milo Cie tu widzic :) jak zawsze zreszta :) No wywaczasowalam sie za wszystkie czasy :)

Właśnie rozkojarzona to i przed ciazą czesto bylam ale słowa znałam a teraz ... Pozostawiam sobie wiele do życzenia coooofam się :)

Inomama - ja jutro próbuje znowu rano kawałek czekaly wszamać, zobaczymy czy to był cudowny zbieg okoliczności czy to ten deserek :):)

Anbas fajnie,ze znowu jestes:tak:
Pustiszi tez dolaczam do grona sklerotykow ciazowych:-Dmasakra. Prostych nazw zapominam, dobrze,ze jeszcze pamietam daty roznych spotkan, bo to juz mialoby konsekwencje finansowe.wiec chyba ze strachu pamietam:-D
w poprzedniej ciazy tez niedobrze minsie pracowalo, bardzo ciezko bylo mi sie skupic na obowiazkach, a musialam duzo pamietac i zdarzalo sie,ze gafy popelnialam i potem mi strasznie glupio bylo, wiec juz wolalabym nie pracowac w ciazy.bo nie dosc,ze zmeczenie to skleroza totalna.ostatnio nie moglam czegos w sklepie znalezc, chcialam sie zapytac czy to maja, ale za Boga nie moglam sobie przypomniec jak sie to nazywa...dobre co

a z kolei dosc dlugi pobyt za granica i nie mowienie po Polsku tez sie juz odbija na poprawnej polszczyznie. I np. Dzwonie dzis do ginki w Polsce, bo chcialam dokladnie sie dowiedziec o moich ostatnich poporodowych wynikach cytologii, wiedzialam ze nie byly dobre ale tutejsi lekarze chca szczegolowej odpowiedzi co jet napisane na wyniku badan.
No i mowie do tej babki,zamiast prosze mi sprawdzic, to mowie chcialabym,zeby mi pani sprawdzila. A w Polsce jak ide do sklepu to mowie np. Chcialabym kilonogorkow.dlatego,ze tutaj sie tak mowi,a ja tlumacze to na Polski. No jednak te 8 lat robi mi powoli wode z mozgu...:-D

a w wynikach mam napisane stopien 3a i atrofia. Nie stwierdza sie cech neoplazji srodnablonkowej ani raka.
Chodzi o to,czy teraz robic kontrolna cyto czy poczekac do po porodzie.ja za bardzo nie lubie robic cyto w czasie ciazy,bo boje sie troche krwawien.
z kolei czytalam jakas wypowiedz poloznej,ze taki wynik jest czesto po porodzie kilka miesiecy i albo to sie samo poprawi,albo robi sie wypalanie lub wymrazanie.
dziewczyny mialyscie tego typu problemy po porodach?

Hej dziewczyny :)

pustiszi, justyna- widzę, że piszecie coś o problemach z pamięcią. Mnie też to dopadło. Jest okropne. Zapominam takie pierdoły że hej :D

Dziewczyny jak u was z ruchem? Chodzicie na jakiś basen, aqua aerobić czy może jogę?
MI ginka poleciła, żebym sobie na basen chodziła. I tak od kilku dni chodzę regularnie co drugi dzień :) Czuję się super:)

co do basenu, to ja wlasnie zamierzam chodzić o wrzesnia, bo wtedy otwierają basen kolo mnie na nowo..na wakacjach jest jakaś przerwa techniczna..

ja mam bardzo ochote wybrac sie na basen, ale boje sie niestety zeby nie pogorszyla mi sie alergia. A w moim przypadku, w czasie ciazy lepiej zapobiegac niz leczyc:(

Inomama nie lepiej... znaczy humor o niebo lepszy ale już wiem dlaczego ja taka zbita chodziłam i wszytko mnie bolało... Gorączkę miałam. Dzisiaj u lekarki dowiedziałam się że mam ostre zapalenie oskrzeli i dostałam antybiotyk. Teraz też mam gorączkę....

Pustiszi
mam podobnie... aż kupiłam sobie kalendarz i wszytko sobie zapisuję... co mam zrobić, gdzie zadzwonić itp... cholera ciągle czegoś zapominam... :baffled: Ale u mnie to się ciągnie... bo w poprzedniej ciąży miałam podobnie... po porodzie się pogorszyło - człowiek zalatany za noworodkiem, zmęczony itp... później zaczełam wracać do normy i znowu to samo... zaczynam się przyzwyczajać :-D

Justynaj hahaha jak to napisałaś to pomyślałam sobie "Ty śledzikujesz jak na podlasiu!" :-D W moim regionie często się tak mówi "Chciałabym żeby Pani coś zrobiła" :rofl2: Ja też mam różne naleciałości choć staram się ich wyzbywać... pracując jako nauczyciel nie mogę tak mówić do dzieci :-p

Kaha ja też na basen będę chodzić gdzieś od września bo na razie u nas zamknięte w czasie wakacji...

reklama
calineczko nie przejmuj sie jeszcze tylko 5 miesiecy i urodzisz kogos lepszego niz jakies zabawy na rocznicy slubu :) ale wiem ze ciezko ci bylo :*
a co do pamieci to ja mam dobra nie pamietam eby sie cos pogorszylo :))
fifka zdr ówka dla waszej 3 ;)
a co do sportów to ja nic nei mam czasu oprocz biegania za malutka i lezenia z chipsami ostatnimi czasy :( musze to ukrocic bo mam okropna zgage dzis pierwszy raz :OO

Do góry