reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witajcie :))
A ja dzis dwiema prawymi :)) i tak mi fajnie ze chyba będę skakać z radości. Wyspałam sie !!! i to tak na serio, dzieci pospały do 9 !!! teraz grzecznie jedzą śniadanie. Ja potem do laobry po wyniki morfologii i moczu i na 11 do okulisty ( wszystko mam na taj samej ulicy i to tylko kawałek od domu ) a wieczorem przychodzi znajoima na kawkę a przy okazji umówimy sie na robienie kolorku na włosach przed świętami :)) Bo to fryzjerka :)

Męzasty kazał mi sobie kupić nowego mopa zebym go nie musiała rękami wykręcać i mam na to aż 150 zł :) ale znalazłam cos za 80 z przesyłka i myśle ze będę zadowolona. Do tego kazał mi siebie iść do sklepu i kupic choć jeden ładny stanik i majtki - komplet. Jak mu powedziała ze na słonie to chuba nic ładnego nie ma to mi powiedział ze żaden słon tylko jego zoneczka w ciązy ze ślicznym brzucholkiem. Ale wariat ;)
Moje dziecko zażyczyło sobie pościel w księżniczki. I tu kurka problem bo sie okazało ze w te księżniczki co ona chce z bajek disneya to są tylko wielkie komplety a ona ma kołderkę na 135x 100 . Jakby któraś widziała pościel w księżniczki, albo z dzwoneczkiem ( to w ostateczności też moze być ) taka małą to dać znać ;)
Drugie dziecko ma fazę na Klub Przyjaciól myszki Miki i matka szuka ksiązek ale ... musi być w nich cosiek bo to ulubiona postać Kuby ;)
A dla męzastego szukam gatek i skarpetek ;) można sie śmiać do rozpuku :)) ale przeglądnęlam jego szuflady i ze zgrozoą odkryłam ze wiekszość to sie nawet do kosza nie nadaje. Weic mu kupie chyba z 20 par skarpet i z 10 gatek a to co stare wywalę z hukiem :)) na co nam przyszło zeby po 4 latach od ślubu już takie prezenty sobie robić ;)

Potwierdzam , po strydach dzieci są ospałe, mało sie ruszają. Ale nie jakoś długo. Mój po tygodniu zaczął normalny rytm życia .

Ja w środę do lekarza. na 16. 45 mam gina a na 18 kardiologa. Zatem w domu będziemy gdzies koło 23 , bo zanim wrócimy z Krakowa .

Od jutra robie uszka i pierogi na wigilię :) zeby powoli sie wyrobić. Robie liste co kupić do domu i jakie prezenty dzieciom :) bardziej symbolicznie niżcenowo . No i chciała bym dać coś bratowej Jarka ale nie mam pomysłu co :( Dobry pomysł mile widziany . dla teściów i dziadków mam klaendarze ze zdjęciami i już damy im w tą środę bo potem już nie do niej tylko do Marty jedziemy przed świętami. A skoro teściowa powiedziała że nie przyjedzie to trudno.

Ikasia ale by było fajnie jakby moja mama przyszła mi odrobinę sprzątnąć albo choć umyć okna ze środka bo takie spalcowane przez dzieci. No ale Aga zapomnij ! Tak samo zapomnij ze teściowa coś pomoze. J zapytał jej czy by nam nie zrobiła trochę uszek z grzybami. My jej zawieziemy grzyby i inne produkty a ona by nam zrobiła i my byśmy to odebrali w jakis dzień przed wigilią. i uwaga !!! moja teściowa nie ma czasu na to. Powiedziała ze jak chcemy to mozemy do niej na wigilię przyjechać. Opierniczyłam go ze pytał. Powiedziałam mu : sami sobie poradzimy i masz nie prosić o żadna pomoc ! Jest mu przykro bo to matka. Ale jaka matka :(

reklama
cze!

dziś wizyta, a potem rozświetlanie choinki wielkiej mamy - taka tradycja tego miejsca, gdzie jesteśmy. Do tego Mikołaj z drobnymi upominkami i przyjątko dla wszystkich - pójdziemy choć na chwilę:)

Wczoraj w kościele ledwo rade dałam! szok normalnie! ostatecznie zaprzestałam klękania, bo się bałam że nie wstanę. Jezu jaka jestem stara i gruba!

Siva - cudny dzień miałaś! jak dostaniesz łóżeczko, natychmiast pokaż!

Grudnioweczka - dasz radę, kochana - musisz! cieszę się, ze to krwawienie ustało!

Magsus - dla psychiki dobre wyjścia takie są bardzo! a jeszcze, jak w trakcie mogłaś leżec - bajka!:)

Hope - nie przesadzaj z tymi ciastami, ok???? moja Mała po sterydach - odwrotnie: szalała za bardzo, dlatego musiałam jeździc do szpitala 4 dni z rzędu na ktg. Teraz też nie widzę, by ruchów było mnie, dodatkowo bolesne coraz bardziej...

Nisiao - mi też na czkawkę to wygląda:)

Salli - musimy jakoś to wszystko przetrzymać! nie daj się babolcu kochany chandrze! trzymam kciuki za Cię dziś mocno!

Delewarre - tylko nie pomyl chłopaków!!!! nie wyslij tego młodszego na budowe:)

Akuku - gratki kolejnej starty zęba, wróżko:)

Fifka - czekam na wieści od Cię po wizycie połoznej - na pewno bedzie dobrze! niech Adrianek ciągnie cyca na zdrowie!:)

dziewczynki! wczoraj probowalismy fotelik w samochodzie i jestem przerażona! takie maleństwo ma być a takiej pozycji???? jakoś sobie wyobrażałam, ze na leżąco będzie, a nie takiej jakby siedzącej! dlatego zalecają że nie wiecej niż 2 godz noworodek może być w foteliku???

grudnióweczka &&&&&&&&&&&&&&&&&& cały czas - będzie wszystko świetnie - zobaczysz ;-)

nisiao ja u swojej to samo zauważyła z tym oddychaniem więc to chyba normalne oczywiście czkawki też miewa praktycznie po każdym moim jedzeniu (ale będzie miała mocne płucka)

Salli buziaczki dla Ciebie na dobry humorek i %%%% żeby ordynator miał też jak najlepszy i wszystko poszło po Twojej myśli - ściskam!!!

eM-Ka dla Ciebie też buziaczki na dobry dzień i dla Ikasi..... ach dla Was wszystkich - a co!!! :-D prozę mieć takie humory jak Anisen - pozytywne

Akuku to się wróżka nagrzebie zanim ząbka znajdzie ^^

Fifka wspieramy w jedzeniu z cyca :tak:

Inomama mnie też ten fotelik nie zachwyca jakoś....

a my oczywiście dzień zaczęty od śniadanka, witamin i ... czkawki :-) to już rawie norma. Wyspana leżę sobie na boku do brzucha naturalnie przytulona psina - największy śpioch w domu :tak: tak jej się porobiło, że mi brzucha pilnuje ... cóż będzie robiła za starszą siostrę :-D 2,5 kg zwierzątka, a tyle radości. Mam dziś fazę na oglądaniu kiecek dla dziewczynek i tak bym tą moją już chciała ubrać w kiecuszkę, wyprzytulać, wycałować achhhhhh doczekać się nie mogę :happy2: jutro wizyta 15.50..... staram się nie myśleć, ale czuję już lekkie skręcanie w brzuchu na samą myśl..

Dzień dobry!

staram się nadrobić, to co napisałyście ale dużo tego :D na szczęście jestem już od dziś na zwolnieniu to będę bardziej na bieżąco...

cieszę się, że nie będę już chodzić do pracy - pogoda coraz gorsza, ludzie w komunikacji miejskiej rzadko ustępują miejsca, a mój brzuch coraz większy i cięższy... w weekend jakoś tak miałam gorszy czas, źle sypiam, przekręcić się z boku na bok coraz gorzej, ciągle do toalety trzeba wstawać... na dodatek mały się kopie mało przyjemnie, czasem jak się rozpycha to aż boli... nie wiem, czy to od tego, ale gorzej mi się oddycha, mam mniej sił i co gorsza - mężasty twierdzi, że chrapię!!!!

wczoraj byliśmy u mojej mamy na imieninach - miałam zostać kilka dni, ale mąż źle się poczuł i bał się sam wracać autem, poza tym dziwnie się czuję odłączona od moich rzeczy do szpitala - więc wróciłam

z milszych informacji - skończyliśmy malowanie sufitu w łazience, przyszedł wózek i łóżeczko :DDDD gorsza wiadomość jest taka, że nie możemy go skręcić bo nie ma miejsca - nadal nie wymieniliśmy kanapy bo nic nam nie pasuje... grrrr... jak się nam podoba, to za duże, jak dobre na wymiar-za miękkie do spania i dupa... w weekend kolejne podejście do meblowego - tym razem Agata Meble

muszę dokończyć moje zakupy do torby do szpitala a tak mi się nie chce wychodzić z domu, potrzebuję proszku dzieciowego do prania białego no i kosmetyków dla maluszka...

przepraszam, że tak tylko do dwóch osób:

Fifka-trzymam kciuki za Adrianka!

grudnióweczka - za Ciebie też!

Ostatnia edycja:
Anisen w ostateczności zawsze możecie kupić gotowe...przecez jest teraz tyle tych sklepów garmaeryjnych...my mamyu siebie pieroganie, gdzi są najlepsze pierogi na świecie..M nawet woli je od pierogów mamusi...I tamtez zaawiamy uszka...zeby moja mama nie musiała ni robic na swieta...a I tak ma dużo pracy, bo ja wypłam w tym roku....zrobię tylko jeden placek---sernikobrownie z wiśniami:):):)
A mama fakt--jak tylko o coś ją poproszę to wiem ze przyjdzie, pomoże...teściowa gorzej..w sensie nie zainteresuje się czy mi coś pomoóc...fakt ze nie mamy dzieciaków na głowie, I M może większośc rzeczy zrobić...ale fajnie by yło jakby się spytała....chociaz z drugiej strony są na każde zawołanie, gdy coś potrzeba załatwc itp..wózek dla Małego kupili....aaaaaa....własnie ...WÓZEK.....muszę przecież zrobić Wam fotki I się pochwalić...bo przecież na pewno czekacie:):):):-):-):-)

Malinka jak super ze juz jestes na zwolnieniu odpoczywaj ;*
Milusia ze jak nie chcesz sie rozpakowac?:-Dja mam do bezpiecznego terminu 16 dni i bardzo bym chciala juz wtedy sie rozpakowac ;OO mam straszne juz humorki ;(

sali trzymam kciuki za wizyte i daj znac mam nadzieje ze przyniesiesz dobre wiesxci i humor sie poprawi ci ;* :(

Anisen tryskasz energia poprosze troche ;D ? i nie przejmuj sie tymi uszkami mozesz je lepic na siedzaco dasz rade :*tesciowa niech sie goni, bedzie sie teraz odgrywac na was wszystkich przy kazdej okazji ze nie czujesz sie na silach jechac do niej na swieta, chora baba.mysli moze ze zmiekniesz ...

fifka czekam na wiesci pozniej i mam nadzieje zemozecie przejsc calkiem na cycuska to by wiele ułatwilo ;*
tak miejmy nadzieje ze zadna nie urodzi nam tu wiecej jak 3 tyg. przed terminem swoim ;)

ikasia fajnie ze mama pomoze zawsze cos ;*

monia kiedy ty masz ten termin :*?

inomama wiesz co a ja ci szczerze powiem ze mysmy kupili maxi cosi city i tam jest taki zagłówek jak dzidiza malutka a do tego taka gryba gabka pod plecki i pupe ktora pozniej mozna wyjac a puki maluch maly jets to ona utrzymuje go w takiej pozycji prawie lezacej, ja np. dla luski mialam taki ze az siedzialo kurcze ,zwykly wiadomo ;(

A ten bezpieczny termin to liczycie koniec 36 czy 37 tygodnia?

to ja nie mogę na teściową narzekać - była, posprzątała w kuchni: umyła lodówkę, piekarnik, całą podłogę (pod szafkami też!), pomagała mężowi przy malowaniu łazienki... tylko zarówno moja mama, jak i teściowa mają do nas kawałek i nie mogę liczyć na taką codzienną pomoc...

Ikasia, dawaj wózek!

my też mamy maxi cosi citi, dla mnie tam bardziej dziecko leży niż siedzi

Ostatnia edycja:
Termin mam na 6.01 :-) dzis wizyta wiec mam nadzieje ze gine mi wszystko dzis powie i uspokoi troszke ;-)

Mam znowu 25% znizki na zabawki w smyku? Ktos by chcial KOD ktory trzrba podac w kasie?

reklama
Malinka przyjmuje sie ze noworodek donoszony 21 dni czyli trzy tygodnie prrzed terminem, skonczony 37 tydzien .

monia to u cb juz dzis 37 tydzien gratki ;*** i kciuki za wizyte ;*

Do góry