reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Magsus, super że nic strasznego się nie dzieje,leżeć i odpoczywac teraz!
Vinga moja mała też od 3 dni jakaś spokojna...I to jak na nią bardzo!(a jem krem czekoladowy ze słoika łyzką i popijam colą:-D i nic) (własnie na ten znak mnie kopnęła w żebro:-D) myślę że już im tak ciasno że nie mają tyle miejsca do buszowania:-D do tego ta pogoda i se pewnie śpią:-)

Hehe Kasia, porządek musi być :D Albo jak to było na obozach żeglarskich jak gnębiłam młodzież "klar" hihi.
Ale tak serio, wszystkie teraz musimy na siebie uważać. Już nam tak niewiele zostało, i jak widać, coraz więcej się dzieje.

A co do kopania dzieciaczków i ich mniejszej aktywności...
Pamiętajcie dziewczynki, że nasze dzidzie mają coraz mniej miejsca brzusiach i już nie będą sobie tak radośnie podrygiwać i kopać z lewej i prawej oraz boksować. Teraz ruchy będą znacznie mniej odczuwalne, bo dzidzia będzie się raczej kręciła i wierciła niż kopała.
Poza tym, na Was też pewnie wpływa aura pogodowa... na maluchy też. A teraz zbliża się niż do nas i strasznie ma ciśnienie spaść. Ja na przykład już to odczuwam, choć mniej niż przed ciążą (bo w takich sytuacjach miewałam 5dniowe bóle głowy, a teraz jestem ospała i lekko obolała)

Magsus ! Kamien z serca to jeszcze za wczesnie bedziesz (nie)stety musiala w swieta wszystkiego skosztowac ;) duzo odpoczywaj !!

Dzisiaj z wczoraj pomidorowa bigos rozmrozilam bo mi sie jie chce dzis gotowac i dokanczam kronike rodzinna chce uzupelnic do narodzin wszytko kurde w styczniu minie nam dwa lata jak jestesmy ze soba a ja tu juz sporo kart zakleilam i zapisalam :)

I moj Miki wczoraj gora ze dwa razy na KTG kopniaka dal (tyle ze taka bylam spanikowana ze moze sie bal ruszyc zeby mi zaworem nie puscil ;)) dzisiaj tez zawsze od 5 rano przekreca sie i wyciaga dopiero po 9 zmienil boczek i nadal cichutki mysle ze taki przejsciowy spokoj duzo teraz spia dzieci bo mnostwo energi pochlania rozwoj (chyba nie wiem mam nadzieje ale uwierzylam w swoja teorie i sie trzymam jej :))

Dziekuje Wam wszystkim jesteście kochane !!!!! Weszłam do domu i odrazu do wyra zreszta ja naprawde ostatnio tzn od 6 tyg tylko leże !!! :( trafił mi sie bardzo fajny lekarz twierdzi ze przy drugim dziecku i kolejnym niestety tak sie dzieje ze to wszystko szybciej sie toczy i straszy matki a bardzo często kończy sie porodem w terminie lub nawet po . Opisałam mu swój bol przy skurczach i stwierdził ze usg zrobi bo to nie bol skurczy porodowych jak sie okazało przy skurczu mam ucisk na jajnik co promieniuje i sprawia wrażenie ze boli całe podbrzusze oczywiscie na przyszłość lepiej do szpitala przyjechać bo cieżko określić samej matce czy to znowu to samo czy moze tym razem sie zaczyna naprawde . Powiedziałam ze w nocy miałam te bóle rano czyszczenie do tego ten czop i regularne skurcze niestety tu stwierdził ze wszystko zapowiadało by na nadchodzący porod ale magnez 3 razy po 2 i nospa 3razy 3 do tego leżenie mogą wszystko zatrzymać chociaz te 2 tyg jeszcze !!!!! Julia jeszcze nie wie ze mama wróciła bo tak płakała ze zasneła babcia mówi ze z pól godz krzyczała ze mnie kocha i żebym wróciła teraz to sie dopiero spłakałam nerwy puściły . Robert zaraz wróci wziął juz wolne do poniedziałku ale mówi ze moze i przyszły tydz posiedzi z nami i chyba tak będzie bo juz poźniej zacznę 37 tydz wiec będzie bezpieczniej .
Jeszcze raz Wam dziekuje za wsparcie :) !!!!

Co do ruchów to moja szaleje dzien i noc ale z Julia od 34 tyg walczyłam musiałam jej słodkiego dać pozaczepiac a ona i tak ledwo sie ruszyła !!!

Magsus, dobrze że to fałszywy alarm był. Odpoczywaj teraz :)

Obżarłam się właśnie, że aż mi głupio - kotlety z piersi zrobiłam,do tego suróweczka z buraczków i ogóras konserwowy.... mmmmm
Teraz półtora godzinki odpoczynku i na urodziny koleżanki z klasy Julki jedziemy.

Magsus, ale nam stracha napędziłaś... dobrze, że na tym się skończyło. Teraz, jak Salli pisała - leżysz i pachniesz tylko, bo jak nie, to klapala w dupala ;P

reklama
Julia wstala z płaczem zobaczyła mnie i uśmiech od ucha do ucha ale wiecie szybko z luzka zaskoczyła biegiem do łużeczka i płacz pytam co sie stało a ona do mnie ( mamusiu a gdzie Oliwka ????? Niema ??? Z kim mam sie bawić ????)
hehe ona myśli ze jak przywioze jej siostrzyczkę to odrazu beda biegać razem po pokoju :) :-D

Ciekawe jak fifi wyjdą dzis czy nie !!!

Jeju tak piszecie o tych obiadkach ze az mi ślina leci a żołądek mam tak ściśniety ze nie mogę nic do buzi włożyć . Robcio wrócił i pogrozil palcem do brzuszka hehe ze nam strachu narobił :) teraz samaży piersi z kurczaka ale nie wiem czy dam radę cos przegrysc chociaz on mi nie daruje jak nie zjem !!!!
Wlasnie uświadamiam sobie w takiej sytuacji ze to jedyny człowiek na ziemi w ktorym mam takie wsparcie i ze mu na mnie na nas zależy :) ojciec to mnie zawiózł do tego szpitala torbę wyjął i chciał zostawić !!!!! W tym stresie tak sie na niego wydarłam ze az sama sie nie poznaje no ale kur... Nic nie wiadomo jeszcze a on chce mnie na pastwę losu zostawić !!!! Do matki dzwonię zeby sie zwoliła bo jadę do szpitala a Julia płacze babci to powiedziała ze przyjedzie jak sie okaże ze zostaje a jak nie to nie chyba nie muszę pisac jakiego słownictwa uzyłam no i nie przyjechała !!!

Pisalyscie dzis o teściowych i ich pomysłach rządach jakie chcą wprowadzać a ja teraz sie zastanawiam co lepsze taka co wogóle cokolwiek zaproponuje czy taka co *******i wszystko . Anisen tesciówka to wogóle jakiś babsztyl okropny nawet cieżko określić taki typ !!!! Chyba dochodzę do wniosku ze i tak źle i tak niedobrze .a zreszta szkoda nerw !!!!

Do góry