reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

dona: dołączam do tych, co im mąż potrafi najlepiej na świecie ciśnienie podnieść.
Moje ulubione pytanie m. kiedy wracam po 10h do domu, a wstaję codziennie o 6 - przedszkole, praca, przedszkole, dom, czasem jeszcze zawieźć córę na zajęcia dodatkowe - i o 17 padam w domu zmęczona jak nie wiem;)
a on dzwoni np. o godz. 18 i pyta - co robisz? jakbym sobie po prostu nie mogła nic nie robić tylko leżec i odpoczywać po pracy. Mam nerwa od razu :)

ikasia: ty już nie biegaj tak, tylko spokojnie, spacerkiem - za ręę z mężem grzecznie...

sylka
: a konsultowałaś to swędzenei z ginem? próby wątrobowe robiłaś?

Ania: ja też nei spakowana - baa dopiero zamówiłam rzeczy wczoraj na allegro, zanim dojdą i wypiorę to jeszcze dobry tydzień do dwóch zanim torbę spakuję...

Tina: facet choruje ciężko już przy temperaturze 36,7;) a zastrzyki jak twój to już matulu klękajcie narody - zadziwiające, że oni wszyscy jakby z jednej półki brani w tym względzie :)

Anbas: tez tak odliczam - u mnie jedynie 2 tygodnie... i nie wiem czy wytrzymam:)

kasienka: patrzę na tę twoją liste i jedno mi wpadło - a ręczników papierowych nie bierzesz dla siebie?ja zamiast ręcznikiem wycierałam się papierowymi - położna mi poradziła i było super rozwiązanie;)

marika: nie dziwie sie zmęczenia remontem...no i oby infekcja pęcherze szybko przeszła.

kaczuszka: ja mam jedno dziecko z 28 grudnia, więc przy drugim mowy nie ma u mnie żebym w grudniu rodziła - choćby ze względu na ten szybszy obowiązek szkolny - dwa razy kary nie chcę płacić za opóźnianie pójścia do szkoły hehe, ale ja widze kolosalną różnice między moim dzieckiem z końca grudnia, a dzieckiem z tego samego roku ze stycznia - różnica nie do pokonania w 3 lata przedszkola...:no:

reklama
Hejka

Ja mam dzis radośnie. Wybieranie bram garażowych, drzwi, parapetów, paneli, płytek i wszystko trzeba jak na wczoraj. A do tego jeszcze muszę zaprojektować łazienke do domu bo jutro jedzie J kupować płytki. Niby wiemy co chcemy ale trzeba to rozplanować, każdą duperele, kazdy dekor itp. zatem siedze ze cadem i robie plan 3D :) a czeka mnie jeszcze 2 łazienki oprócz tej ;)
Musze zadzwonic jutro do mojego gina zapytać o ten GBs czy to robie u niego czy mam to zrobic gdzies u siebie. A jesli u siebie to gdzie ? I mi sie wydaje ze za wczesnie, bo to sie robi miedzy 35 a 38 tygodniem a ja jeszcze mam sporo do 35 tygodnia.
w przyszłym tygodniu przesyłka z allegro i wreszcie robie torbe do szpitala- mały do środy/ czwartku jesteś uziemiony ;)
Zobaczyłam dzis gruszki i oszalałam na ich punkcie. całą droge ze skloepu do auta myślałam tylko o tym ze zaraz mąz mnie do domu odwiezie, umyje i zjem ;) chyba mi odbija ;)
Ja mam Kingę z lutego, siostra ma Lenę z lipca, prawie ten sam dzien miesiąca wiec 5 miesiecy różnicy. I dalej widzać tą róznice mimo ze mają ponad 3 lata.

Ja wiem że dietę będę stosowała przynajmniej ok 3 mcy. Moje starszaki nie sa alergigkami, ale wolałam dbać o to co jem niż mieć nieprzespane nocki przez bóle brzucha maluszka.
Myślę że dzięki temu też praktycznie kolki nas ominęły.
Ja dzisiaj nie mam humoru, właściwie to wkurzył mnie małżonek, który olewa ostatnio sprzatanie i pomaganie, a jak już coś zrobi to i tak muszę poprawić. I właśnie o to poszło, kilka dni temu pomagał synowi znaleźć ksiażkę, powyrzucał z 2 szaf ksiażki i dokumenty.... No i wszystko powrzucał byle jak, tak że jak wieczorem otworzyłam drzwiczki wszystko się posypało, a w dokimentach wszystko pomieszane..... Masakra.... Na poczatku ciaży obiecywał pomagać, a teraz to olewa wszystko.... Kurcze mam dość, chcę do pracy, do ludzi gdzie doceniaja moja pracę....
Zła jestem strasznie bo codzienna rutyna sprzatanie, gotowanie, usługiwanie itd mnie wkurza.....:angry:

Agagsm proby watrobowe robilam we wzesniu wyszly w normie, wizte mam w poniedzialek to odrazu to zglosze, bo moze dopiero teraz cos wzroslo.

Anisen ja Cie rozumiem co do gruszek , bo ja tak mam z marchewka, jak mnie wezmie na nia chec to nic nie jest w stanie mnie powstrzymac, juz nieraz w nocy wstawalam, zeby tylko ja zjesc...a co do innych nienormlanych rzeczy to lakiery do paznokci, zmywacze, farby , kleje, moga zrobic mi z tego mieszanke i wyprodukowac perfumy...okrutnie mi to pachnie..plus plyn do spryskiwaczy szyb w aucie :no::rofl2:

Cześć dziewczyny okropnie sie czuje po wizycie mam podłe skurcze wiec tylko napisze to co z fifi dzisiaj pisalam i ide sie polozyc :( A wiec Adrianek jest jeszcze na wczesniakach ale powiedziala ze chyba jej go dzis dadzą na sale bo dzielny chłop :)) urodzil sie z wagą 2460 i 49 cm długi dostal 9pkt. wskali apg. a w 3 minucie życia 10 pkt!!! :DD super!! chodzi go karmic piersia co trzy godzinki na wczesniaki :) poród lekki ale to juz wiecie :) mąz byl z nimi przecinal pepowinke :) to chyba na tyle pozniej bede z nia rozmawiala telefonicznie to juz wiecej sie dowiem i wam przekaze ale chyba dopiero wieczorem ;*

reklama
vinga ale ci zazdroszcze z tym spaniem...Ja to juz nie pamietm kiedy tak naprawde pospalam :) I w najblizszym czasie sie tez nie zanosi...hihihihih:)

Do góry