reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja tez dzis wkładam zapałki podpierające powieki Julię cała noc brzuszek bolał zasnełysmy o 3.30 do 7 i znowu ja bolało niewiem moze cos zjadla kupy nie moze zrobić siada na nocnik albo kibelek ale nic brzuch ma miękki wiec to nie wzdęcia :( jak nie urok to przemarsz wojska :( moze pojadę do apteki po jakieś krople na żołądek wczoraj około 16 zjadla sporo frytek wiec moze od tego ja boli . Znacie jakieś krople lub cos na żołądek dla 3 latki ??????? Bo jak pojadę do apteki to zazwyczaj mi każą do lekarza iść a potem lekarz daje bez recepty cos i dziwi sie ze w aptece sami tego nie polecili !!!!

ja tez coraz częściej zastanawiam sie kiedy urodze jesli miała bym wybór to wole w styczniu termin mam na 13 wiec mam nadzieje ze na święta sie nie rozsypie chociaz tez mi cieżko bardzo tym bardziej ze to leżenie w lużku to dla mnie kara niesamowita mam ADHD ( hehe ) nosi mnie strasznie tym bardziej ze przy dziecku jest tyle pracy a ja jakaś ostatnio pedantyczna jestem i muszę mies wszystko na swoim miejscu :)

ikasia oj uważaj kurde z Julia spadlam ze schodów wsumie nogi mi sie zeslizneły i sadlam na tyłek a strachu przy tym i bol tyłka ze 3 tyg :(

marika współczuje tego remontu moj R tez chciał remont robić ale wybiłam mu to z głowy w domu jest tylko w weekendy to babrał by sie z tym do wiosny :( a mnie szlak by trafił przez ten bajzel na około :( z Julia w ciazy w 8 miesiącu robił mi łazienkę na górze ojciec miał pomoc i tylko spieszył robotę wiec wszystko sie przyciągnęło na święta miałam kupę gruzu na korytarzu za butami sie nosiło a ja miałam czarny scenariusz ze dziecko sie urodzi a ja bede wanienke z woda na górę nosić !!! Na szczęście 2 tyg przed porodem udało sie skończyć . Gdyby miał mi gdzie kuchnie zrobić albo chociaz aneks kuchenny to zgodziła bym sie bez mrugniecia okiem bo mam dość latania po schodach na dół czekania w kolejce do kuchenki lub zlewu ale ze chodzi o wymianę paneli i pomalowane pokoju to zaczekam do wiosny weźmie urlop i zrobi to w kilka dni a ja z dziećmi przyniose sie do drugiego pokoju .

inomama ja tych kompletów mam zamiar wziasc sporo z julia. nie miałam pokarmu i dostawala mleko szpitalne a po nim ulewła okropnie wszystko w mleku było po każdym jedzeniu pamietam ze w drugiej dobie życia przebieralam ja 5 razy nie mówiąc ze kiedy przy odbiciu jej chlusneło to ja cała mokra byłam i żadna pielucha na ramieniu nie pomogła !!! R nie będzie mógł do mnie przyjeżdżać codziennie wiec wole zapas mieć :)

Ostatnia edycja:
reklama
magnus nie pomoge, ale jezeli ma zatwardzenie to sporobouj jej dac śliwki suszone, mojej zazwyczaj pomaga i potrafi sie po nich zalatwic, biedne dzieciaczki z tymi brzuszkami

Inomama o kurczę no to masz z tym Zdzisiem swoim, że aż pod narkozę, biedulek :-( Ja jeszcze nie spakowana- chyba jako jedyna, ale się deski do prasowania doprosić nie mogę ooo i tak wegetuję, teraz dodatkowo bez auta jesteśmy, to ogólnie lipa by była jakby się nie daj boziu teraz zaczęło :-D

Kajtula to sie ma inomama z Toba ehhh jakby mnie tak meczyli z dentysta to bym tak samo reagowala :) heh
Moj R opowiadal ze jak mial 8 lat nie mogli go na cos zaszczepic tam i sie spinal plakal wydzieral kilka podejsc i nic w koncu nastepna wizyta to ten zabral zapalke naostrzona ze soba i jak mu robili zastrzyk wsadzil jej z calym impetem w reke ... Zbladl ze strachu ze krew jej leciala rozluznil reke i niewiedzial nawet kiedy ten zastrzyk mu zrobili :)

A ja zalatwilam sibie polozna po porodzie przed nie przyjdzie :( szkoda ale za pozno zadzwonilam a ona poliglotka polki niemki i rosjanki obskakuje :/ no i po porodzie bedzie przychodzila suuuuuper :)
i ona tez mi twierdzi ze absolutnie dla dziecka nic nie biore dla siebie tylko ciuchy, a dziecku dopiero na wypis ciuszki az mi sie wierzyc nie chce ... :/

a wlasnie co Wy dziewczyny wkladacie w torbe dla maluchow ze bierzecie osobna ?? no chyba ze macie jakies male torby ??

bo mi wszystko w jedna weszlo
do szpitala
1. karta ciąży
2. dowód osobisty
3. ubezpieczenie
4. NIP pracodawcy lub swój jeżeli masz działalność
5. grupa krwi (oryginał)
6. morfologia i mocz (ostatnie badania)
7. HBS-Ag, WR, posiew
8. wszystkie USG
15. przybory toaletowe (płyn do higieny taki, jaki się używało)
19. aparat dla męża
9. piżama do karmienia x2 + do rodzenia
10. szlafrok, skarpetki, kapcie
12. biustonosz do karmienia
13. wkładki laktacyjne
14. dwa ręczniki- mały i duży
16. majtki poporodowe
17. podkłady do przewijania
18. podkłady poporodowe (3 opakowania)
20. woda mineralna, pomadka, landrynki
DZIECKO SZPITAL:
1. 1 paczka pampersów
2. 10 pieluch tetrowych
3. 2 rożki
4. 3 śpiochy
5. 3 czapeczki bez wiązania
6. 3 pary skarpetek
7. 1 ręcznik
8. chusteczki nawilżające
9. krem pielęgnacyjny
10. zestaw na wyjście (to akurat maz przyniesie bo to kombinezon i inne rzeczy beda)

Kasienka - tu napisalyśmy co bierzemy

https://www.babyboom.pl/forum/stycz...-do-szpitala-itp-bez-komentarzy-prosze-67123/

ja tylko nie wiem co wchodzi na zestaw jednodniowy

A Zdzisio biedny, no ale ma 3 zęby do wyrwania i 3 do zrobienia, wiec moze lepiej że na raz wszystko? no i nie trzeba będzie na 12 urodziny protezy kupować...

Pustiszi - mam nadzieję,ze Kajcik nie wpadnie takie pomysły jak Twoj chłop...

Witam sie dziewuszki!!!! Ja widze, ze kazda juz z nas zmeczona, kazda chcialaby juz, ale wiecie co mi sie wydaje?? Ze i tak wiekszosc z nas przetrwa przynajmniej do poczatku stycznia:)))) EJ no w koncu styczniowki jestesmy tak?;>

Inomama: oj to Kajtus mocno zawziety z tym dentysta, no ale co szczerbol chce byc?! jak mus to mus, chociazby pod calkowitym!:)

Dona: chlopy to wkurzajace wogóle stworzenia sa... moj to juz mnie tak wkurzaaaaaaaaa, ze niedlugo chyba zęby straci!!!!!!!!

Aniaa: ja tez mam okropne zgagi...... wogole czuje sie tak okropnie! Ze wieczorami w poduszke ryk!!!! Ale jestem w stanie wszytsko juz chyba wytrzymac do tego stycznia dla mojej perełki, bo tak sobie mysle ze pozniej juz nie bd pamietac tego nawet!!!! A i ja tez nie jestem spakowana spokojnie:p

Pustiszi: no wlasnie zastanawiam sie jak to jest z tą połozną w Polsce... ciekawa jestem, wie któras może???

Moj chłop to jest taki odwazny ( jak kazdy zreszta) ze szok. Tydzien temu mial operacje-zabieg na kolano po urazie sprzed roku. Teraz musi codziennie przyjmowac zastrzyki przez 10 dni przeciwzakrzepowe w brzuch. No mowie Wam igielka cieniutka moze 2 cm ma.......... przezywa jak mrówka okres..... jak go nie daj Boze dotkne w brzuch w 2 godziny po to jest takiiiiiii BOOOOOOOLLLLLLLLLL ze klękajcie narody. Ja to ogolnie sie smieje z tego, jacy to faceci sa strasznie odwazni....Dajcie spokoj tchórze;PP A dzisiaj idzie na sciagniecie wody i szwów, wiec czeka mnie caly weekend stekania jaka to igła byla wielka, a on jaki odwazny:p bleeeeeeeeeeeeeee

hello :)
Widze ze fifka przykrecila srube jesli chodzi o przygotowania I pakowanie :) hihihih. Zobaczcie jak to moze zmobilizowac :)
Ja tez juz buym chciala urodzic bo normalnie kulam sie ledwo co...Ale jescze min te 2.5 tyg musze wytrzymac I bedzie git. Caly czas sobie tylko powtarzam...Obojetnie jaki dzien tylko nie wigila pleaseeeee :)
Ja wczoraj walczylam z bigosem :) Drugi raz w zyciu robilam I nawet nawet musze powiedziec :) Najlepsze w tym wszystkim jest to...ze zaczelam go robic z jezorem do kolan...taki mialam smak na niego :) A jak juz byl gotowy to przez ten caly smrod kapuchy w chalupie juz mi ochota przeszla :) :) :)

Jak dobrze ze dzis piatek...bo juz mam dosyc tej roboty normalnie...A najgorsze w tym wszystkim jest to , ze szef ma swiadomosc ze jestem tu jeszcze 3 tyg tylko I teraz goni mnie z robota jak dzika swinie za przeproszeniem...bo wszystko chce miec zrobione....Ehhh tak to jes kiedy szef ma dwie lewe rece ;p :):):) I z niczym sam nie potrafi sobie poradzic :)

A z tym jedzeniem po porodzie to u mnie tak samo jak u justyny :) Lekarze wrecz zalecaja jedzenie wszystkiego. No moze za wyjatkiem bardzo silnych alergenow takich jak orzechy ziemne. Ale wszystki kapusty, pomarancze itd jak najbardziej :) I tez nie uwazam ze to zle bo sama widzialam ze kubie nie przeszkadzalo zupelnie nic...A ja nawet cole czasem pilam a smazone miesko typu kotlet to musialam chociaz raz w tyg zjesc I Kuba tez byl bardzo zadowolony z tego faktu :) wiadomo ze nie nalezy przesadzac I sie objadac...ale probowac nie zaszkodzi I sprawdzac pomalu co mozemy a czego nie :)

reklama
Tina to współczuję Ci w takim razie, weekenda z głowy masz hihihi :-D mój taki nie jest, ale ciśnienie potrafi podnieść lepiej niż kawa :-D

Anbas !!!!!!!!!!!!!!!!! DAWAJ BIGOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry