reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Uff podlogi odkurzone , umyte.. 3 pralki wyprasowane wiec jutro poprasuje to co dla dzidzki do szpitala zabieram, a reszte zostawiam bo czekam na iny proszek i nie chce dwa razy prasowac, a w razie w wole miec cos w torbie.zaraz obiadek.

Do wieczora.

reklama
Inomama w szkole z nowinek które najbardziej mi się spodobały to tak jak pisałam na wizytowym - będą podstawowe pomiary dzidziolków przed każdym spotkaniem, jak tylko ma się na nie ochotę:-) Rusza to od poniedziałku więc wtedy dokładnie dowiem się jakie to badania poza tętnem i jak to wygląda;) A z normalnych tematów już teoretycznie nic związanego z karmieniem nie powinno mnie zaskoczyć:-D Hihi pewnie aż do pierwszego razu;-) Następny temat jutro - odżywianie po porodzie:) Niby spokojnie można się tego np. z neta dowiedzieć, ale jednak wolę jak ktoś do mnie mówi;)
Ale się uśmiałam z tego pokazywania zęba:-D

Bandytka, to Ty faktycznie będziesz miała profesjonalną produkcję - tą hafciarką to mnie zaskoczyłaś, zdolniacha:)

Tina to udanego wieczoru życzę, ograj tam ładnie koleżanki - w końcu co dwie głowy to nie jedna;-)

Anisen, mam nadzieję, że mama szybko wróci do zdrowia. Sama bym pewnie nie mogła przestać o tym myśleć gdyby mojej mamie albo tacie coś dolegało (tfu tfu):(

Akuku podziwiam Cię z tym sprzątaniem... Wiem, że przy dwójce dzieci non stop trzeba biegać i coś sprzątać, ale ja bym nie dała rady...

Jejku ja też dziś miałam takie spanie że masakra... Położyliśmy się wczoraj o 22, zasnęłam przy telewizorze ok. 23, godzinę później pobudka do kibelka ale za to rano obudziłam się przed 9 a wstaliśmy po 10... Najlepsze że jak już wstałam to odsunęłam zasłony, patrzę, a pod drzwiami babcia m... Pytam czemu wcześniej nie zadzwoniła, a ona na to że nie chciała nas budzić... To ją uświadomiliśmy, że zdarza się że przez cały dzień mamy zaciągnięte zasłony bo właściwie w ciągu dnia dużo czasu w naszym pokoju nie spędzamy:-D

Kurdeee !!! Dziś odkryłam ze na łóżeczku małego ( juz nie używanym bo Kuba przeniesiony do nowego) jest może ze 4 pralki ( 8 kg) prania tak wrzucone. ja piernicze, czeka mnie ze 4 godziny składania tego bajzlu !
Nawet nie chcę myśleć jaki bym sajgon zastała jakbym była w tym szpitalu kilka dni dłużej

Milusia współczuje! Mam nadzieje że ani Ty ani drugi synek nie załapiecie tego świństwa:no:

Marika ja i tak was podziwiam teraz z tym remontem. Ja posprzątałam po zakładaniu paneli a potem po zakładaniu
okien i chociaż bardzo chciałam mieć pomalowane ściany to zupełnie brak mi sił, a mąż też w ogóle się do tego nie pali, więc musiałam
odpuścić:-(.

Anbas, Dona ja cały czas chodzę na krótki rękaw a jeszcze trochę to chyba w samej bieliźnie zwłaszcza wieczorem. No dosłownie kapie ze mnie.

Akuku zdrówka życzę i dzięki za linka. Może jeszcze nie teraz bo za dużo wydatków ale już chcę ten sprzęt, przyda się na pewno.

Siva cieszę się że już lepiej ze zdrówkiem twoim. No i ja też chcę takie sny jak twoje:-D

Anisen no to współczuję... tyle prania :-)

A ja się tak wkur.....tiiiiit, że masakra. Chyba się na ten wózek nie doczekam.... miał być kurier między 15-18, dzwonię, pytam czy będzie a gość mi mówił, że on dopiero z Corku wyjeżdża, gdzie Cork a gdzie Dublin..... MASAKRA! Umówiłam się na jutro rano, jak ich nie będzie to osobiście tam pojadę, ale wtedy pożałują chyba. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

OOOO masz Aniia żaden sie nie pofatygował zadzwonić sorry kobieto ale nie bede o czasie ?:eek: wspołczuje bo ja niesamowicie Cię rozumiem na swoje paczki też czekam i sie doczekac nie moge ... oni sobie wszyscy chyba sprawy nie zdaja ze baba w ciazy niezadowolona to baba groźna ?!

Jagus no nie mam wyboru... wiesz ja posprzatam pomyje podloagi jednej posilek I ju nie widac...a moje dzieci jedza tylko przy stole... ale t im spadnie..tam kapnie. A nie bede ich stresowac takimi duperelkami.. kazdy wiek ma swoje prawa.

No I sie pochwale bo poprasowalam troche ciuszkow dla dzidziolka. Jutro doprasuje reszte tego ci w koszu I wstawie nastepne jednak. Bo nie wiem kiedy ten proszek bede miec..wraIe czego zaczne prac w tym ciuchy od drugiego prania..a traz samym plynem do plukania z dodatkowym plukaniem.

M naprawia moje auto wiec ja sama z dziecmi drugi wieczor.

Zaraz dzieciaczko do lozka a ja ide sie wygrzac do wanny I tez pod kolderke I bede lezec I mam nadzieje ze zasne o normalnej porze.

Akuku - dobra, zawstydziłaś mnie totalnie i wprowadziłaś w kompleksy. Jutro sprzątam gruntownie mieszkanie, bo ostatnio to się obijam, a jest co sprzątać - wszędzie mam skrawki z szycia, materiał i nitki są WSZĘDZIE. A Ty tyyyyyleee dziś zrobiłaś!

reklama
Kurcze dziewczyny,aż mnie drażnią te wasze wyścigi w sprzątaniu.... nie przemeczajcie sie tak,bo to nie jest dobry moment... rozumiem,ze trzeba miec "dom i dzieci pod kontrola",ale bez szaleństw:/

Do góry