reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej Mamcie!!

milusia: biedny maluch :( Zdowczka jak najwiecej

fifi: oj daje popalic, daje

miejski: widzisz jakie szczescie, juz sie interes rozkreca:))

Marika: narzekaj narzekaj ja tez bym caly czas to tylko robila:p juz do psa gadam zeby sie wynarzekac;P

Inomama: hehe widze ze nie tylko ja mam gar slaby jesli chodzi o te wyznania:p Moj to juz sluchac mnie nie moze pewnie ;P
Ja dzisiaj od rana na nogach bo robilam badania, wrocilam zjadlam i mdli mnie wiec leze ... matko jak nie glodna to niedobrze zwariowac idzie!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieje ze chociaz to zelazo mi spadlo, bo znow na leki wydawac mi sie nie usmiecha...

Dzisiaj mam wizyte mam nadzieje ze dowiem sie od moejgo lekarza czegos na temat porodu, najwyzszy czas. Swoja droga chore miasto 100 tys mieszkancow a najblizsza porodowka 18 km poza miastem i to jeszcze o nienajlepszej renomie;/ paranoja....

A dzisiaj wpada do mnie babska ferajna na wieczor pokera juz nie moge sie doczekac :)))))milego dnia mamusie:)))

reklama
Inomamam w sumie nie wiem o co ja sie wkurzylam? Sama czasem opowiadam cos z dziecinstwa co akurat mi sie przypomni hehe, biedny m oberwal bez sensu...hehehe...chyba potrzebuje zeby sie nademna wiecznie uzalal hehehe.

U mnie nocka do dupci, berbec kopie i sie wierci, czkawke ma co chwile...jak juz zasypiam to Viki przychodzi i mowi ze chce spac z nami... ja mu ze nie ..odprowadzam a ten wraca i pokryjomu sie w nogach kladzie... powiedzialam mu dzis ze mikolaj widzi ze kladzie sie spac do mamy czyli nie slucha i prezentu nie bedzie, a on stwierdzil ze prezentu nie chce.hehe ..rano stwierdzil ze jednak chce prezent i zs bedziie spal u siebie... tak wiec wedrowki dzien 2....

Katar niestety jest brzydki, gardlo boli ale wylecze sie w kilka dni, mowie wam.
A dzieci mialy chrypke dwa dni , ale widac wczorajsza inhalacja pomogla bo dzis wstali zdrowi, bez grama kataru.
Jeszcze na wszelki wypadek dalam nurofen przeciw zapalnie i psikacz na gardziolko.

Dzis mam zamiar sie wypocic orzy odkurzaczu i mopie, a potem prasujac troszke. Tak szybciej wyzdrowieje niz lezac i uzalajac sie nad soba.
Albo moze w dokumentach bede grzebac, no jeszcze bede myslec, a ze wolno mi to idzie to nie wiem jak skoncze hehe.

Zostalo mi sie 51 dni do terminu... a 30 do bezpiecznego !!!! O zesz kurka.

Fifka, jejku ja jakbym poczula rozwarcie to juz bym do szpitala jechala, alewiem ze Ty tak ciaze przechodzisz. No Ty juz na dniach ..szok normalnie...

Bandyta gratuluje. Tez podziwiam ze masz tyle sily.

Kurcze tez mialam tyle napisac a ja wiecznie zapominam co i komu wrr

Dobra zmykam.

Milego dnia

Milusia ja mam inna ale wzielabym teraz taka bo ma rozne rodzaje tarkowania, a ja mam tylko jeden i jeden na plastry.
http://agdwarszawa.pl/p/1557/545/szatkownica-camry-cr-4804-szatkownice-roboty-kuchenne.html
I nawet droga nie jest.

Anbas ja wlasnie dzisaij pisalam o poceniu sie ,paskudnym, nocny, dzisiaj 4 razy w nocy wstawalam sie przebrac, a teraz leze i tez jestem mokra, nie rozumiem o co chodzi. nigdy nie maialam problemu z poceniem. zaczynam sie martwic czy to nie od tego kleszcza co mnie kilka tygodni temu ugryzl?

A moze to tez hormony dziewczyny co??
Skoro kobity przy menopauzie tak maja I to od hormonow to moze my tez od hormonow..

hej, wstalam o 9.00 po tym nocnym biwakowaniu, na szczescie Dawid pospal ze mna tak dlugo, chyba pierwszy raz odkad pamietam, a nie pisalam Wam po 2 tyg siedzenia ze mna i 2 pojedynczych dniach w szkole, okazalo sie , ze bolace gardlo a pozniej katar zeszlo na oskrzela i od wczoraj antybiotyk i zapalenie oskrzeli, tydzien uziemienai znow.

Ja w pierwszej ciazy tez tak sie pocilam pod koniec ,nie wiem czemu, ale wiem , ze jak dawid sie pocil to lekarz powiedzial , ze slabo przyswaja białko, wiec moze w ciazy tez salbo przyswaja sie białko i stad te poty.

Mnie nadal niepokoi ta swedzenie, w poniedzialek jak pojde do gina i wezme skierowanie to we wtorek zrobie badania i dopiero za tydzien w srode dowiem sie czy to nei przyadkiem ta choestaza.

Gotuje pieczarkowa, buraczki do obiadu i bede robic duszone zeberka.

Poza tym pije kawke, zeby troche nabrac energii.

Witam kobiety!:-)
Ja dziś spokojnie spalam, snem tak mocnym,ze przespalam budzik na tabletki:p i wzięłam je z pół godzinnym opóźnieniem:-)
Teraz trzeba męża wyprawic do miasta z lista co do załatwienia jest, mam nadzieje,ze sie sprężyny w miarę...

waszym chłopom tez tak duzo czasu zajmuja zakupy i różne sprawy w mieście?

Pocenia w nocy wam wspolczuje kochane. U mnie nie tak źle,ale wietrze mieszkanie teraz o wiele częściej niz przed ciążą. Wszyscy marzną a mnie za duszności:-)

Miłego dnia mamusie
! :-)

anbas Dona
jak czytam to widzę,że nie tylko ja mam taki problem,czasem strasznie sie poce i wlasnie tez okolica klatki piersiowej jest spocona bardzo,ale zauważylam że to jakoś falami jest,teraz np mi to minęło i za jakis czas znowu sie to powtarza nie wiem od czego to zależy.
Wygląda na to ,że to norma

fifka
3maj się,kurcze to juz czujesz że to tak blisko....
Sylka
a jakie swedzenie Tobie dokucza,rąk ,stóp??
Mnie też to otatnio niepokois u mnie.czasem na wiecor sie to pojwia laskocze mie jakby cala skora,raz szyja,raz brzuch,że musze się drapnąć.dziś idę na wizytę i muszę powiedzieć o tym ginekologowi.
Na poczatku myslałam,że to pewnie skora sie naciąga itp i stąd te swedzenie delikatne,bo mocne nie jest,ale jednak jest.

reklama
Nisiao powiedz o tym koniecznie ginowi dzisiaj to da Ci na pewno skierownie na test watrobowy to z krwi robia.
Dzisiaj w nocy mnie wszystko sewdzialo, brzuch, cycki, pod pachami, ramiona, kark, czasem jakis palec u stopy , podrapalam i przechodzilo za chwile w innym miejscu. w niedziele swedzialy mnie bardzo stopy a dokladnie palce od zewnetrznej strony..W dzien przechodzi, no i tez nie kazda noc mnie swedzi, ale ja nie bede czekac wole wiedziec, bo cholestaza nie leczona jest niebezpieczna, moze wyowalc przeddwczesny porod przede wszystkim.

Do góry