reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Współczuje tego swędzenia, wcześniej tak miałam, ale wapno mi pomogło, cholestaza wykluczona. Teraz pije cały czas. Swędzi mnie tylko brzuch, strasznie to męczące. A u was całe ciała, to ja bardzo współczuje, trzymajcie się

reklama
sylka powiem o tym ginowi,mamnadzieje że tego nie zbagatelizuje,choc w sumie wtedy sama na wlasna reke zrobie badania,juz statnio mialam zrobic ale anie z labolatorium powiedzialy zeby sie skonsultowala z gin najpierw,bo te badania jednak kosztuja .No mnie tez tak wlasnie raz pod pachami,raz uda,raz brzuch,choc tam na brzuchu mam rozstepy to może wlasnie one mnie swedzą,ale mimo to zapytam i wole zrobic dla pewniści.

Dzis mnie też zakul brzuch u gory po lewej stronie nie wiem czy to wątroba czy jak....

Nisiao, to dobrze, powiedz mu koniecznie o tym , nei moze tego zbagatelizowac.

Maluchy sa juz na tyle duze, ze beda nam uciskac rozne narzady wewnatrz, ciezko..coraz ciezej jest niestetety.

Cześć Dziewczynki,
U mnie dziś już lepiej - bez puchnięcia i tego typu historii. Zastanawiam się cały czas od czego to mogło być.... Pogadam z ginem na wizycie 16-tego, to może on mi coś podpowie. Ważne, żeby się już nie powtórzyło!
Dziś śniła mi się Lenka - karmiłam ją cycem i znowu miałam takie przeboje jak z Julką... Mam nadzieję, że będzie odwrotnie i przekarmię cycem cały macierzyński ;)
Miłego dnia dla Was - ja dziś leniu****ę, a prasować będę jutro ;)

siva- dobrze,ze juz wszystko dobrze:-)
mnie tez sie dzis snilo moje dziecie! moj maly Areczek juz sie urodzil (jakas taka szybka niby-cesarka byla), malenki mial 2900g dokladnie pamietam! taki sliczniutki chlopczych z bujna czupryna. I mial piekne niebieskie oczka ;-) normalnie mowie wam taki realistyczny sen,ze szok:tak: az zla bylam jak maz mnie zbudzil na sniadanie:-p

Milisia - kurcze duzo zdrowka dla synka !! Biedactwo :(

Miejskibandyta - i jaaaaa dzisiaj sie wyspałam :) normalnie wyciagam sie w lozku na drugi bok noge zarzucam na mojego R co by go budzic otwieram oczy a tu 2:12 :/ no i tak czuwalam do rana ... Zazdroszcze snuuuuu :)

Marika - marudź masz prawo do mnie dwoch szwagrow z meblami tabołami przyjezdza i bedzie tez malowanie :/ mnie przeraza jak gotowac dla 3 ogromnych chlopów ile.... co.....? dlaczego ja ???

Anbas - ja dwa miesiace temu mialam te plamy jak w pl. Bylam i juz po zawodach chyba bo ucichło

Inomama - a ja dzis zadowolona normalnie pojechalam do lekarza na dziecie popatrzec wracajac wyplacilam gotoweczke smakolykow nakupowalam pojechalam ciuchy ogladac i juz mi lepiej !! :) no nastepnym razem kupie nie tylko patrzec bede :)

Tina - no to superanckiego wieczorka !!!!!

Dona - ja nie caly czas ale tak raz w tygodniu mam taka noc ze pot za przeproszeniem tylkiem cieknie i nos zawalony ale juz rano chwila moment i juz nic nie ma ...

Sylka - i ja pieczarki zakupilam co prawda mrozone ale zupy takiej chce mi sie :)

Kasia - moj jak wyjdzie na zakupy to amba wczoraj mowie jedz po bulki na kolacje piekarnia 1km wrocil po 40 min. Czemu? A to sobie zatankowal a to pojechal do sklepu szukac makowca bo tydzien temu mowilam ze bym zjadla ... Ale cholera tydzien temu !! To juz mi sie sernik, pani walewska i ptysie przewinely :/

A ja juz o swedzeniu mowa to cyyyyycki moglabym wydrapac je szczotka druciana i nogi ale tylko łydki !

A ja dzis tylko 2 godziny miałam nianię :( Teraz zjedlismy kaszę gulasz i buraczki i sie byczymy słuchając muzyki :))
Maluszki teraz szybko będą rosły i będą uciskać żołądek, płuca będą zgniecione, walić po pęcherzu, takie aterkcje rozrywkowe :)
mój już w granicach 2400 wiec kawał faceta.

fifka Ty po sterydach nie spuchłaś ? ja już widze ze mi lekko spuchły nogi :( nie fajnie.
A po sterydach dzieci szybciej rosną ;) jak mi zostalo tak nawet 7 tygodni to moze nawet i 2 kg przybrać. Ale będzie wielkolud ;)

Wczoraj jak zasnęli wyprasowałam tak po 3 sztuki koszulek, bodziaków, śpioszków i pajacy. Tyle ! resztę na 56 mam wyprane ale nie wyprasowane ( ale tego nie ma za wiele bo mialam tak maks 6 sztuk tego rozmiaru a niektóre rzeczy 5 ) rozmiar 62 w wiekszości nie wyprane ! Jutro kupuje wyprawkę ( j mnie zawiezie do sklepu zrobie szybkie zakupy i do domu ) a co sie nie da w sklepie to przez neta ;)
Teściowa zła to sie nie odzywa . Eh masakra jakaś, bo w koncu nic takiego jej nie powiedzieliśmy !
A na domiar złego moja mama jest chora. Miała już to tak z 10 lat temu i teraz sie wróciło. Na razie leki, jak nie pomogą to znów laparoskopowo wycinanie. No jakaś plaga !

Jeszcze troche i świeta, potem trochę i nowy rok i moze sie rodzić bezpiecznie !

U nas śniegu sporo. zima !

pustiszi- myslalam juz, ze tylko mój taki wolny jest,ale widze,ze faceci tak maja:-p
anisen- wspolczuje sytuacji z mama:-( a tesciowa dobrze,ze sie nie odzywa,przynajmniej mniej stresu masz:-)

Dziewczyny, ja znowu z doskoku... W piątek kończę pracę i wreszcie idę na L4 (teraz już wymarzone i wyczekane), więc postaram się poprawić i zaglądać tak często, jak bym chciała...
Dziś wieczorem mam konsultacje u ortopedy, proszę trzymajcie kciuki, bo mam cykora :( Już sama nie wiem, czy chcę tę cesarkę, czy jej nie chcę...
Jak nie padnę, to napiszę wieczorem na wizytowym, co i jak.
3majcie się wszystkie cieplutko, zwłaszcza te, co w szpitalu. Ściskam was i do następnego!

PS. Do Styczniówek na wesoło wrzuciłam linka - nie mogłam się oprzeć :)

reklama
Ja tez raz miałam sen z synkiem ;)byl drobniutki, mial dużo czarnych wloskow;);)..moj M twierdzi ze będzie blondynek:p..juz niedlugo ;);)

Wlasnie skonczylam smażyć naleśniki..chyba z 20 wyszlo..ktos chętny??;););)

Do góry