reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

hej kochane :)
Dona daj może córeczce do picia taki specjalny preparat do nawadniania organizmu, można kupić w aptece saszetki i rozpuścić w wodzie. przy biegunce czy wymiotach jest super :)
Fifka dobrze, że skurcze się wyciszyły. kurcze, nie za ciekawie z tym wtorkiem masz, ale może teść dobrze się wami zajmie :)
Bandytko super wieści!!! :) gratulacje kochana, trzymam kciuki za wtorkową rozmowę. tylko nie uciekaj nam całkiem do grudniówek ;)
Salli super pomysł na biznes :) namawiaj lubego na ten pomysł, może zmięknie ;)
Anisen czyli lekarze uspokajają, to dobrze. trzymaj się cieplutko!

my jutro wreszcie wracamy do domku, ufff nareszcie. Kocham swoich rodziców ale po dłuższym pobycie mam ich dość ;) nie ma to jak w domu jednak
Przycięłam Nankowi włoski heh, rosły mu jak chciały, a teraz mu troszkę wyrównałam. jeszcze zostało przyciąć przy uchu, bo tak trochę za kilka rzutów go podcinam, biedaczek nie ma cierpliwości do mamy fryzjera

Ostatnia edycja:
reklama
ah dziewczyny jeszcze małe pytanie, Natowi strasznie się dupka odparzyła, przez tą chorobę często kupkę robi i w ogóle jej nie czuć, no i takim sposobem trochę sobie pochodził w pampku z zawartością... efekt - pupa cała czerwona w krostach... linomag ani bepanthen nie pomagają... macie coś sprawdzonego???

Kasieńka niestety maszynki się boi...

Vinga a Sudokrem? albo zasypka, tudzież mąka ziemniaczana? Podobno takie zaczerwienienia łagodzi też dodany do kąpieli krochmal lub napar z siemienia lnianeogo :)

właśnie zabrałam ze sobą tylko linomag i bepanthen, jutro jak wrócę do domu to posmaruję sudocremem. jejku jeszcze nigdy tak czerwonej pupy nie miał, nie wiem czym to zwalczyć

jednorazowo mozesz pomyslec o tormentiolu z apteki... nam uratowal zycie dwa razy ... ale stosowanie go tylko w trudnych przypadkach jak juz nic nie pomaga

Vinga Tormentiolem spróbuj... są różne opinie ale u nas też uratowało nie raz pupę Konrada jak miał biegunkę...

Bandyta
Brawo Brawo!!! :******** Serdecznie gratuluję!!

Co do prezentów
my tylko symbolicznie kupujemy... większe prezenty tylko dzieciom - czytaj Konradowi bo jest jedyny :-D

Blue hehe mi też ostatnio dopisuję apetyt :-) chyba zbieram siły!

Inomama i co mi w szpitalu zrobią jak na skurcze nawet fenoterol nie pomaga? Mały przygotowany a ja czuję ze to jeszcze nie jest to...

Anisen
czekamy na twój powrót do domu :*

To tak na szybko z tego co pamiętałam... czuję się koszmarnie... jadłabym a potem zwracała to co zjadłam... miałam dzisiaj kilka skurczy takich typowo porodowych ze już chciałam jechać na IP ale zaraz słabły... przesypiałabym teraz całe dnie i coraz bardziej wątpię że doczekam do 12 grudnia... cieszę się tylko ze Adrian już na tym etapie poradzi sobie poza brzuchem... mam dość...

Hej

Chyba was dzis nie nadrobie.

Jestem orzeszcesliwa bo dzis zrobilismy przemeblowanie w naszj sypialni, mam koncik dla maluszka. Lozeczko i kolyska stoja, do wszystkiego jest dojscie, choc ciezko to bylo poustawiac i zajelo nam to ponad 4 godziny, biegalismy z lozeczkiem i kolyska na rozne sposoby...
Najpierw mialo byc ze lozeczko bedzie z jednej strony a kolyska z drugiek, ale wtedy nie moglam nawet nogi wsadzic pomiedzy lozko a lozeczko i ledwomialam dojscie do kolyski, wiec problem z odkladaniem dzidziusia. A teraz mam kolyske i lozeczko obok siebie i mam fajne doscie. Kupie jeszce przewijak na lozeczko taki usztywniany zeby w nocy nie biegac do lazienki. Wszystko mam przy lozku pod reka... co prawda byl problem z ustawieniem komody ale m znalazljedyne sensowne rozwiazanie. Tzn. Komoda jest dosunieta tylem do nog naszego lozka a na komodzie stoi telewizor. Mam dobre dojscie do szuflad i wogle zadowolona jestem bo mimo ze rozlozylam co chcialam nie jest tak strasznie ciasno, i ja i m mamy dojscie do lozka co jest jednak wazne. Kolyske bede mogla bujac i stoi lozeczko ktore ja uparlam sie rozstawic odrazu hehe.
Kolejny plus to to ze wysprzatalam w sypialni bardzo dokladnie, pod lozkiem mamy pudelka z roznymi rzeczami, wszystko wymyte i schowane na nowo. Az przyjemnie mi isc spac teraz.
Zrobilabym zdjecie ale w lozeczk mamy gondole fotelik od wozka, ciuszki dzidziusiowe do porpasowania i puki co dosunelam lozeczko do kolyski nie zostawiajac miejsca ale jak bede miec juz posciel to porobie zdjecia.
Alez sie rozpisalam ale tak szczesliwa jestem dzisiaj ze szok. M rano byl chetny robic przemeblowanie ale nie chcial rozstawiac lozeczka i kolyski, ale na dobre wyszedl moj pospiech bo jednak problem z ustawie iem byl i jakby to robil sam kiedy ja bylabym w szpitalu to nawkurzal by sie tylko i moglby poprostu nie rozlozyc lozeczka, a tak to ja szczesliwa, spokoj a...moge prasowac ciuszki i czekac na niuniusia.

reklama
http://www.bobasom.pl/metanium--na-ciezkie-odparzenia-pieluszkowe-pupy-cat-142-id-564.aspx

Cos widze o kremach do pupy, u nas ten i tylko ten jak sudocrem nie dzialal... zolty smierdzacy krem, ale tak sie trzyma pupy i nie da sie wytrzec tak latwo wiec dobrze chroni i leczy. Polecam!
Moja kol. Sie meczyla z odparzeniem, dalam jej ten krem i pupa synka zdrowa po 2 dniach.

Fifka tak jak mowisz w razie w Adrian jest juz gotowy, ile wytrzyma tyle wytrzyma...a moze jeszce Ci wstrzymaja w razie co. Jedyne co to badz spokojna, odpoczywac i nie zadreczaj sie myslami. Wszystko bedzie dobrze. Ale wspolczuje Ci tych skurczy....

Sprobuje doczytac wiecej.

Doczytaklam

Bandyta powidzenia we wtorek, dacie rade.

Salli fajny pomysl, jak mozna polaczyc to super.

Winga sprobuj tego kremu, u nas wlasnie na te kwasne bezzapachowe czesto kupy przy zabkowaniu tylko to pomagalo, nawet lekarz mi tu w uk przepisywal. A nie ma ograniczenia w stosowaniu.

Kaczuszka moi chlopcy alergiki i musze wrocic do poprzedniego proszku uzywalam z amwaya, nie ma tej chemii calej wiec i dla dziecia bede w tym prac bez plynow jednak. Tylko musze poczekac az przyjdzie z pl.... teraz porpasuje tylko to co do szpitala tak w razie w , a potem jak proszek przyjdzie to przepiore jeszce raz.
A musze zmienic proszek, bo dzis Alex caly w plamach a nic nowego nie jadl. A proszek ten dopiero 3 pranie uzywam wiec pewnie proszek uczulil go...Viki tez w jakis plamach..wrr

Dobra zmykam spac bo zmeczona jestem.

Ostatnia edycja:
Do góry