reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam niedzielnie :)

Vinga, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Akuku, fajnie, że już masz wszystko porobione. Chociaż ja też tak zrobiłam i teraz nie mam już co robić - wszystko poukładane w komodzie, mebelki stoją, lampeczki pozawieszane i co tu teraz robić?

Fifka, współczuję Ci z tymi skurczami, ale coś mi się wydaje, że do grudnia jeszcze doczekasz :)

A ja się muszę pochwalić, że Mikołaj dostał rolę Józefa w jasełkach przedszkolnych - dumny jak paw chodzi :tak: Tylko nie bardzo mu pasuje, że w "sukience" musi wystąpić ;-) Dzisiaj się zaczniemy uczyć tekstu na pamięc.

reklama
Vinga nadmanganian potasu super leczy takie rzeczy, ja moja mala w nim kąpalam wlasnie jak miala problemy skorne, to sa takie fioletowe malutkie tabelteczki ktore sie rozpuszcza w wodzie a pozniej wlewa do kąpieli dziecka, dzialaja odkażajaco ale wiem tez ze ludzie kąpia w takim roztworze zrobionym z mąki ziemniaczanej, ale ja nie stosowanalam nigdy, acha i wietrzyc to musisz, jak najwiecej bez pieluszki z goła pupa niech biega, takie świeze powietrze czyni tu cuda

Kasienka ja tez ręcznie obcinam moją mała a ze nie ma grubych i dlugich wloskow wiec nie ma problemy, ale maszynki tez nie dalaby sobie przylozyc do glowy, nawet suszarki sie boi

Ja mylam pupcie wkrochmalu, czyli woda zagotowana z maka ziemniaczana i zamaist chusteczek nawilzonych maczalam waciki w tym krochmalu i obmywalam. Plus zasypka z maki ziemnaiczanej i jak najdluzej z gola pupa.

Dona a ja corcia?

VINGA u nas sprawdza sie tormentiol. W szpitalu po porodzie nawet lezalo w szufladzie. Jak pouzywasz poki odparzenie zniknie nic sie nie stanie. U nas wszyscy go uzywaja. Wiadomo, ze tego nie uzywa sie codziennie

FIFKA trzymaj sie, bardzo ci wspolczuje

AKUKU super ze umeblowanie sie udalo i efekt jest zachwycajacy
DELEWARRE gratulacje dla synka

hejka niedzielnie
u nas sudokrem się sprawdzał
dzisiaj popołudnie u mamy :)
właśnie robię ptasie mleczko z galaretką i owocami :)
Czy któraś się orientuje, jak maluch urodzi się po terminie, to od wyznaczonego dnia porodu leci już macierzyński czy nie? Kiedyś tak było, a teraz to totalnie nie wiem ...

Delwarre ja mam jeszce duzo pracy, pranie i prasowanie..i inne pozadki wiec nie narzekam na brak obowiazkow hehe. Ale co tam damy rade. Kto jak nie my.

Sylka córka od wczoraj po poludniu nie wymiotowala i mam nadzieje ze tak zostanie, ale jest na dietce jeszcze, chociaz chyba jest lepiej bo rano juz pytalam o wafelka z czekolada:), ale za to jest zmierzla jak nie wiem co, mysle ze i pogoda robi swoje i 3 kolejne bardzo kiepsko przespane noce, bo stale to pic, to siuku, to kupka i my wiecznie na nogach. mi tez oczy sie zamykaja, ale co zrobic, wszystko co jej proponujesz jest na doslownie minute i juz sie nudzi, stale o cos placze, a polozyc spac sie nie chce. ale ciesze sie ze wymioty przeszly.

Kaczuszka te przepisy chyba sie nie zmienily i macierzynski liczy sie od dnia terminowego porodu:(, nie rozumiem tylko dlaczego to dziala tylko w jedna strone, bo np jak urodzisz wczesniej, a zwlaszcza wczesniaka to nie czekaja z macierzynskim do terminu porodu.

cześć babeczki! Witam w niedzielne popołudnie.

Ja czytam teraz cały czas na moim telefonie (nowy nabytek) ale przyznaje mam problem z odpisywaniem - jak tylko chce odpisać to znika mi klawiaturka z ekranu:wściekła/y: nie wiem może coś źle robię.

Bandytka gratulacje samozaparcia że w tym 36tc masz jeszcze tyle siły i chęci i trzymam kciuki&&& oby wszystko poszło ok.

Akuku fajnie że przemeblowanie za Tobą czym więcej zrobione tym spokojniejsza będziesz. U nas łóżeczko stoi od czwartku ale muszę jeszcze wywietrzyć materac, wyprać pościel itd., a jako że nam ocieplają blok to balkon odpada:-(, a wiadomo wszystko inaczej pachnie jak schnie na dworze.

Salli rzeczywiście fajny pomysł - może dojdziecie z twoim kochanym do jakiegoś kompromisu;-)

Donka cieszę się że z córcią już lepiej. Teraz to i rodzice odpoczną jak dziecko zdrowe będzie.

Delewerre no to się synkowi fuksnęło - jakby nie było to główną rolę zdobył. Dobrze że jest zadowolony to z większą chęcią się będzie tekstu uczył.

Miałam jeszcze coś komuś odpisać - sorry kobitki ale już zapomniałam:szok:

Pozdrawiam buziaki pa

reklama
Do góry