reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

ja jak poszłam do apteki po ten magnez doppelherz to nie chciały mi go sprzedać, bo niby nie dla ciężarnych... no i wcisnęły mi ten aspargin

reklama
Pustishi ale to 250 mg jonow magnezu to nie na raz :) ja mam zalecone 4 razy dziennie po 2 tabletki :) to teraz wyjdzie 4 x 1 tabletka ... hehe mam to rozlozone mniej wiecej co 6 godzin przyjmowanie biorac pod uwage ze na siku raz sie budze w nocy to zazywam wtedy w nocy niemal o jednej godzinie :p jakbym zazyla 8 na raz to chyba bym uwiedla :p wieksze dawki daja w szpitalach kroplowka i pod nadzorem lekarza

Vinga ten doppelherz ma jeszcze wit b w skladzie moze stad nie chcialy sprzedac, ale on tak ogolnie to przyswajalny jest gorzej niz ten asparin, wczesniej pisalam ze on ma magnez w postaci tlenku, a ten przyswajalny jest tylko ok 3-4%, wiec nawet jesli tam jest 400mh jonow to przyswoi go raptem 12-16 mg jonow magnezu... bez sensu zatem brac taki magnez ... tyle samo przyswajasz ze swojego ktory Ci polecily,,

Anbas
przyswajalnosc Twojego to ok 43 g jonow magnezu czyli duzo :), tylko trzeba pamietac o tej wit B , i jesli magnez jest z nia to tez nie mozna zazywac wiekszych dawek ... najlepiej tyle co lekarz zaleci

Ostatnia edycja:
Kasienka no raczej zdaje sobie sprawe ze nie wszystko naraz ... Dlatego napisalam ze wole 4 razy brac mniejsza dawke niz dla wygody wieksza a rzadziej, ogarniam temat z doswiadczenia od 15 rż biore... Zreszta nie wertuje kazdej ulotki byc moze zle ale znam juz za dobrze swoj org kiedy mi go brak a kiedy mam np. Co drugi dzien sobie strzelic kuracje

Magsus zdrówka dla Julii i dla Ciebie*

Inomama sen zajebisty :-D uśmiałam się:-D wpadajcie do mnie kochane, tylko niestety lady z biżuterią to u mnie brak:-D, choć bardzo bym chciała;-). Aśki żadnej ja też nie znam, więc możesz być kochana spokojna:-D

Akuku cieszę się, ze te skurcze uspokoiły się, bo aż zbladłam jak to czytałam.

Fifi gratulacje rocznicy

Salii super, że te warsztaty udane, ja też byłam zapisana jak były u nas w Lublinie, ale nie miałam z kim Marti zostawić i nie pojechałam, a teraz żal mi tyłek ściska:-D

Witam się

Wczoraj urlop miałam i już nie miałam siły kompa odpalać. Byłam na badaniach z córcią i z mężem, który de facto tez miał wolne. Byliśmy też na zakupach dzieciowych, ale tylko wanienkę kupiłam, bo jak zobaczyłam ceny to stwierdziłam, że taniej w necie i zamówię wszystkie popierdółki od jednego sprzedawcy i gitara;-):-).

A ja dzis mam mały kryzys.

Rozmowa z mim mezem

Ja-a będziesz mnie kochal nadal zostanie mi brzuszek i mam rostępy i jak mi się nie uda schudnąć?-Płacz na końcu nosa
Mąż-Jak będziesz nadal jeść te cuierasy to napewno nie schudniesz
Ja -Płacz i mały dołek.

Że napewn mu sie nie podobam,nie jestem atrakcyjna.

Ciesze się z ciazy itp i dotąd az tak jakos sie nie przejmowalam ze sa rozstepy itp,ale teraz mam jakis spadek nastroju.

Chyba każda tak ma.

Pustiszi my sobie z moim m radziliśmy do niedawna w ten sposób, że kanapki do pracy robiłam mu przed snem i do lodówki, a on śniadania przed pracą i tak nie je. A teraz to w ogóle mnie odciążył, tym bardziej, że coraz częściej jogurciki zabiera bo już mu ciążą zbędne kilogramy hihi

Inomama
ale mnie rozbawiłaś tą historią o pogromie, jaki zrobiłaś :-D chociaż w sumie nie ma się co śmiać, bo to są trudne sprawy jak nie można ogarnąć huśtawki hormonalnej.
A co do rozliczania ze snów to ja bym już musiała rozwód brać bo mój co drugi dzień ma jakiś erotyk i to tylko czasem ze mną hehe ale mu wybaczam bo jest wyposzczony biedak ;-)

Dona
ja też miałam ten problem, polecam zieloną herbatę na mnie działa dobrze ale piję najwyżej 1 dziennie i to daleko od posiłków bo podobno pogarsza wchłanianie żelaza, poza tym dobrze też działa musli i w ogóle wszystko co ma błonnik. No i duuuużo płynów. Musimy uważać faktycznie na to, żeby nie wywołać porodu :baffled:

Nisiao nie przejmuj się figurą, hormony robią swoje i pewnie każda z nas by to potwierdziła, że się zmienia ciało. Ja całe życie byłam szczupła a teraz dwa rozmiary więcej i stare spodnie nawet a uda nie wchodzą, ale się nie przejmuje. Pewnie zrzucisz to szybko a jeśli zostanie Ci trochę kobiecych krągłości to też na plus :tak:

Hope, żałuj bo warto było iść (a tuż przed wyjściem chcieliśmy sobie dać spokój i nie iść bo taaaaaak nam sie nie chciało), a mogłaś iść z dzieciem :) Były mamy nawet z noworodkami :)

Cześć dziewczynki!
Przepraszam, że mnie tyle nie było, ale nie ogarniam... Za dużo mam wszystkiego na łepetynie i ciągle jestem śpiąca... Ledwo mam siłę czasami zerknąć bez logowania, a na pisanie jakoś nie mam natchnienia.
W każdym razie myślę o was ciepło :)

Nisiao nie jesteś sama mnie R w weekend powiedział ( przesuń sie grubasie :) ) z uśmiechem na ustach a mnie to tak ruszyło ze nie mogłam przestać płakać przytylam 15 kg a czuje sie jak słoń :) no i te komentarze znajomych i rodziny ze mam ogromny brzuch i ze na buzi przytylam przelały szale hehe teraz sie śmieje z tego bo z Julia przytylam do 34 tyg 23 kg wiec wtedy było mnie wiecej :) staram sie tym nie przejmować bo i bez tego same nerwy i stes !

Dzis po raz drugi byłam z Julia u lekarza w nocy tak płakała narzekała ze ja uszka bolą do tego katar kaszel i gorączka ze co 4 godz przeciw gorączkowy musiałam jej podawać no i mamy zapalenie ucha środkowego :( męczy sie biedna zasneła niedawno i co 15 min sie budzi z płaczem a ja sama nie bardzo mam juz siły zeby koloniej skakać :( ide i ja sie połoze troszkę bo od rana same problemy i te niepszespane noce mnie odbijają .

reklama
SALLI wspaniale zajecia. Super ze moglas w nich uczestniczyc
EM-Ka super ze sie uklafa i ze dostalas te pieniazki, na pewno przydadza sie
ANIA to albo szyjka albo moze jakis stan zapalny sie rozwija. Czasami tez tak mam ale to sa pojedyncze klucia
PUSTISZI super ze kaske rozdaja. Mi to nawet becikowego nie dadza
INOMAMA wczoraj mialam podobnie, chodzilam i krzyczalam, jak bomoba zegarowa
NISIA ja w pierwszej ciazy tak mialam ze cieszylam sie z ciaxy ale ten znueniajacy wyglad doprowadzal mnie do rozpaczy. Ze 2 lata zajela mi akceptacja wlasnego ciala. A teraz mam wszystko gleboko gdzies jak wygladam i jak bede wygladac
EM-KA ja tez robie mezowi kanapki przed snem i w pracy kupuje obiad

DZIEWCZYNY TE INFORMACJE O MAGNEZIE ZAPISZCIE W VADEMECUM STYCZNIOWEK I TO O TYCH PRODUKTACH BOGATYCH W MAGNEZ. Teraz ciezko jest to znalezc a da to przydatne informacje

Do góry