reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Anisen najlepszym rozwiazaniem byloby łóżko piętrowe, ale nie dziwię się ze się boisz, ja tez mojej małej nie polozylabym na gore bo ona strasznie sie rzuca nocami, wstaje, siada itd., takie dziecko łatwo może spaść. do sierpnia nie tak daleko, dacie radę, skacząc bedziecie spalac tłuszczyk:)

Anbas mi wtedy gin powiedzial , ze paciorkowiec bedzie juz do konca zycia, moze objawaic sie walsnie czestymi infekcjami, chociaz u mnie od tego czasu ponad 2 lata , zadnej infekcji nie bylo. Ja mysle , ze to bedzie tak jak Dona pisze, jezeli uda sie przyjac ta kroplowke z antybiotykiem przed samym porodem, to dziecko ni bedzie musialo dostac tez antybiotyku a jezeli nie, to wtedy niestety odrazu dziecko dostaje antybiotyk i pobyt w szpitalu przedluza sie do 5-6 dni, najwazniejsze, zeby wiedziec czy jestesmy nosicielkami tego paciorkowca a wszystko bedzie dobrze. Ja mam wizyte 02.12 i go jeszcze raz wszystko podpytam, juz mowilam swojemu ginowi wczesniej , powiedzial ze wystarczy 4 tyg przed terminem zrobic posiew i zeby sie nei stresowac bo niby co druga kobieta ma GBS +.Na pewno trzeba miec wynik tego badania przy sobie jak sie pojedzie na porodowke.

Pustiszi wspolczuje plotek sama mialam podobna sytuacje tylko na odwrot po operacji kiedy to dowiedzialam sie ze nie mam szans na dzieci i bylam zalamana poszla plotka ze jestem w ciazy wscieklam sie niemilosiernie!!ludzie juz na prawde nie maja o czym gadac albo ich zycie jest takie nudne...
ja przed chwila mialam sciecie z tesciem jak on mnie irytuje... chce zrobic sos chrzanowy do pieczeni wyslalam meza po chrzan i smietane a ten ze po co kupujemy skoro chrzan jest( oczywiscie stary pamietam jak go otwierali na wielkanoc) i smietana tez( salatkowa, ktora stoi juz 10dzien otwarta) tlumacze jak krowie na polu ze ja takich rzeczy nie bede jesc i ryzykowac zeby potruc siebie i dzieciaka...:wściekła/y:
on ma dziwna manie... jak sprzatalam w szafie znalazlam mydlo przeterminowane 10laaaaaaaat!! (zasluga tesciowej zbieraczki wszystko jej sie przydaje) pomykam sobie z tym do kosza a on co ja robie stwierdzil ze on sie tym bedzie myl ze takie rzeczy sie nie przeterminowuja :eek:taka sama akcja ze sprayem przeciwbolowym ketonal po terminie 5 lat zapytalam zanim wyrzucilam reakcja byla taka sama no przeciez leki sie nie przeterminowuja :confused2:

ide konczyc ten obiad i zbieram tylek na szkole rodzenia bo mam juz dosc tej rodziny adamsów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(

cze laski!

mi komp padł, a z telefonu to ja nie lubię, więc dopiero teraz pisze. Chyba choroba wychodzi ze mnie, krew rano pobrana, torba spakowana, tak więc jutro do szpitala skoro świt.
Jeszcze Zdzisia zapisaliśmy przy okazji do dentysty, nie poddajemy się:) Do innego, nowego. Najpierw sprawdzi tylko, zajrzy i podejmie decyzje. Czy czopek w dupencje kolejnym razem czy narkoza....takie jaja, żeby zeby leczyć, normalnie tragedia!

Pustiszi - zdrówka dla babci!!!! ja mam 4 czapki ciepłe czapeczki, ale nigdzie nie ma rozmiaru, ięc chyba na kocie bedę ćwiczyła, która dobra...w szoku jestem z historii jaką Ci ludziska zafundowali, debile!!!!!!!!!

Anbas - biedaku jeden! najgorsze właśnie to, zę człowiek niczym sobie pomóc nie może! Tylko ludowe metody wchodzą w grę...zdrówka dla Cię!!!!

Miejskibandyta - oglądałam wiadomości, nie było nic o morderstwie na konkubinie - uffff! na mojego chłopa zdecydowanie pochwały działają - więc wiele rzeczy mozna załatwić marchewką, kijem nic. Wychwalam zatem pod niebiosa i szczerze przyznam, ze nawet ostatnio coraz bardziej jest za co:)

Czikusia - dziękuję w imieniu kota:) i powodzenia w ogarnianiu magisterki:)

tak mnie Czikusia natchnęła...jakie są wasze znaki zodiaku? i czy choć trochę prawdy w cechach charakteru tych znaków jest w Was?
ja się przyznaję od razu, żem Lew...

Jaguś - kochana, oszczędzaj się, a nie maratony takie!

Bluelovi - tak Ci spieszno do łózka było?:) masz zdjęcia? hehe:) się mi chyba brak seksu na łeb rzuca...

Akuku - chyba gorączka przy złamaniu normalna nie jest...my też w celibacie, mam nadzieję, zę mąż ręki sobie nie złamanie!!!! i trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze sprawy!

Antinetka - gratki pierwszej nocy na swoim:)

Anisen - Ty leżec miałaś, haloooooooooooo. A mikołajki olej, bo to rzeczywiście totalnie bez sensu, jeśli tylko jedna strona się stara - ile można?

Pustiszi co do przeterminowanych rzeczy to moja teściowa jest ekspertem :) ostatnio byliśmy raptem ze 20 minut u niej w mieszkaniu to ... już zdążyła mnie próbować poczęstować jogurtem 2 tygodnie po terminie, serem z widoczną pleśnią i kiełbaską super tyle ze termin jej sie skończył we wrześniu , no ale przecież nie otwierana w folii jest ;)

A ona tez mam manie ze na dwoje mają zapraną lodówke tak ze nie wsadzi tam nawet palca , Oczywiscie wszystko kupowane na promocjach z terminem na jutro, potem to stoi miesiąc bo kto normalny zje np 6 dużych jogurtów w 2 dni ;) Ale promocja była, trzeba było kupić. To samo tyczy sie owoców, warzyw, mięsa, czy serów. Chleb kupują raz na 5 dni i nie ważne że jedzą suchy stary , ważne ze z Tesco tani. Juz wiele razy nie chciało mi sie tam jeść i J też nie ( mimo ze to jego mamy dom) Eh czasem szkoda słów ;)
A najlepsze ze i tak 25% ląduje w śmietniku a oni kupują na promocjach z ... oszczędności ;)

Inomama niestety Zus ma mnie w Duszy ;) żeby nie powiedzieć w dupie i kazali przyjść na rozmowę na dziś bo mi cofną cały zasiłek chorobowy . Ale mąz mnie zawiózł , poczekał aż skończę i pod klatkę odwiózł. Jutro tez musi ze mną jeździć jak z jajcem ;)

Ostatnia edycja:
witam po długim weekandzie.
u mnie chorowito w domu, Nataniel przeziębiony i ciężko to znosi, maruda z niego straszna.
wieczorkiem nadrobię was bo teraz mały nie daje mi spokoju

reklama
Do góry