reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Blue te skurcze mogą być faktycznie od nerwów! Trzymaj się tam kochana i daj znać jak coś się będzie dziać!!

Sali
dziękujemy za informację :*

Trzymajcie się kochane! Musi być dobrze!

BLUE trzymaj sie i dawaj nam znac

Dziewczyny ja z dnia na dzien mam mega apetyt wlasnie od 32 tyg. Czuje sie objedzona na zoladku ale jakos fizycznie i psychicznie dalej glodna. Nie wiem czy mnie rozumiecie. Tez tak macie?
Wyczytalam, ze wlasnie od 32 tyg dziecko przybiera mocno na wadze, moze to przyczyna.
Wieczorem juz mi strasznie ciezko, jakby nie miescila mi sie macica razem z moimi wnetrznosciami.
A w domu remont. Maz sam robi po godzinach. Dluzy sie to cholernie. Nawet nie mam jak zwiezc rzeczy dla dzidziusia i zobaczyc co mam a co brakuje. W domu pyl i kurz. Mi wieczorami to ciezko juz siedziec, chodzic a nawet lezec

jeju Blu ja tu z zapartym tchem czytam co się dzieje jak telenowelę...Będzie dobrze:tak:

Fifka
co jest potrzebne do torby szpitalnej w usk?dla mamy po porodzie i dziecka?Dla dziecka tylko pampersy i chusteczki nawilżane?i ubranka na wypis?A dla mamy pizamy,podkłady,majtki pop.,podpaski?czy coś jeszcze?

oj znam to :) brzuchal pełny, a coś bym zjadła... Co chwilę coś pogryzam. I tylko na rozum nie jest to czekolada/lody/golonka... a raczej np jabłko, banan, winogrona czy też... płatki z mlekiem.
A wnętrzności są tak ściśnięte że ciężko mi się oddycha, a wieczorem mam kołotania serducha (a tak jakoś nierówno bije). Jak siadam to muszę się wyprostować i oprzeć (na kiblu to fajnie musi wyglądać... Salliu opierająca się o ścianę za kiblem...)
Dziś w końcu wzięłam się za coś :) uprałam kocyki (naliczyłam ich 5 sztuk).
We wtorek w końcu pojadę po ciuszki, żeby zobaczyć czy mam te małe na czas tuż po porodzie. No i zakupy... jakies mydł itd. Dziś u matki zamówiłam podkłady pop, podkłady pod prześcieradło dla dzidziola, majtki jednorazowe :)
I zaczynam się szykować.
Aż mi głupio że tak dużo z Was ma już wszystko gotowe, łącznie z torbą do szpitala, a ja jestem daleko w lesie. No a myślałam, że będę się tak stresować, że torba będzie czekać od 20 tygodnia... a tu zaczęłam dziś 31 i jeszcze nic nie mam :D haha.

I, nie ma sprawy, jeśli chodzi o info z Blue. Sama się stresowałam i czekałam jak na szpilkach na wieści od niej, więc zrozumiałe, że od razu i Wam doniosłam co i jak. Bo przecież też się martwicie.

Salli majtki po porodzie najlepsze siatkowe ... super przepuszczaja powietrze a nawet jak sie cos pobrudzi zaprac i chwila moment suche :)

U mnie ogólnie od początku z apetytem ciężko więc i teraz nie zauważyłam ze jest lepiej...

Milusia
dla maleństwa potrzeba pampersów i chusteczek - ubranka beciki oni dają choć ja miałam kilka sztuk też swoich. Ubrania na wypis... weź też z jedną czy dwie pieluszki tetrowe na wytarcie buzi itp. bo tak to oni wszytko zapewniają... i butelki i laktatory itp jak potrzeba.
Dla ciebie majtki poporodowe siateczkowe, możesz wciąż duże podpaski - oni podkłady i ceraty na łóżko dają. No i to co do szpitala czyli pidżamy, szlafrok, staniki do karmienia... wkładki laktacyjne... Oni dają jeszcze koszule na poród taką jednorazową.

Ja się zgadzam z tym co pisze Kasieńka... ja sobie nie wyobrażam mieć swoich majtek... te siateczkowe są super bo nawet jak mocno zakrwawisz to do kosza i tyle... a później gdzie składować pokrwawione swoje?

No właśnie zobaczymy co mi matula podrzuci ;) czy siatkowe czy jednorazowe :) Ona tego sprzedaje na potęgę więc zdam się na nią ;)

reklama
Blue najwazniejsze nie denerwuj sie Ze stresu skurcze sie nasilaja same mysli napedzaja takie napiecia wiem bo ja ostatnio w nocy mialam i tylko pomyslalam a tu znowu bol i nospa... A teraz jak dziewczyny pisza coraz czesciej bedziemy to odczuwaly ale wiadomo jak cos niepokoi to nic nas tak nie uspokoi jak lekarz , odpoczywaj i mysl pozytywnie Wojtus jeszcze nie chce wychodzic :) :*

Do góry