reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja się cieszę że byłam w poniedziałek w szpitalu bo choć te sterydy są już podane na płucka - w razie czego... Teraz do szpitala to jechać tylko na poród, ale oby jak najpóźniej!

Trzymajcie się kochane cieplutko! Idę spać bo coraz gorzej się czuję na wieczór - jakaś zmęczona jestem. Zaciskajcie nogi! :*

reklama
Blue - trzymaj się, lepiej nie dręczyć się w domu czy ok tylko podjechać do szpitala na dyżur.... naprawdę szkoda nerwów. Nerwy powodują skurcze i się nakręcasz i nie jest fajnie...
Ja dzisiaj odreagowałam stres wczorajszy. Pojechałam kupić test ... jedyne 300 zł. Poczytałam trochę w necie i muszę pogadać z lekarką, bo przy cytologii III i wirusie HPV może trzeba będzie cc. Stresuję się bardzo, bo u mnie w najbliższej rodzinie rak szyjki macicy występował u nawet 20-30 letnich kobiet, a więc stresiol jest. Jedynie co pozostaje to zrobić test i ew. leczenie po porodzie....
Co do majtek, u mnie zakładałyśmy jednorazowe, choć pielęgniarki wyzywały. Tylko trzeba było szybko ściągać jak szli lekarze bo też marudzili.... no ale jak tu leżeć z ... na wierzchu jak goście przyłążą....
Muszę przyznać że nie lubiłam jak przychodzili goście na salę - zarówno moi jak innych pań z sali - kiepsko się czujesz, nie wiesz jak się obrócić, masz wielką pieluchę między nogami, nie możesz nakarmić dzieciaczka, niektórzy podziębieni.... wrrr ... jestem przeciwko takim odwiedzinom.....

Kaczuszka mocno trzymam za Ciebie kciuki, żeby z tym HPV to był fałszywy alarm... Z drugiej strony gdyby miało coś złego to oznaczać to wielkie pocieszenie jest w tym że wcześnie wszystko wykryto... Nie stresuj się na zapas kochana, przytulam:)

U nas można te jednorazowe majtki mieć - położna mówiła że z takimi nie ma żadnego problemu, teoretycznie nawet normalne by mogły być ale że nikt nie jest w stanie sprawdzić czy są wysterylizowane, wyprasowane to można właśnie te jednorazówki. I jeszcze mówiła że najlepsze są te siateczkowe:)

Dziewczyny jestem przepraszam nie wiedzialm ze tak was zmartwie ta cisza bylismy u babbci na obiedzie polezalam babcia sie mala zajela odpoczelam psyhicznie dopiero w telefon zajrzalam po 17 jak wrocilismy i odpisalam sali przepraszam :(
no i wsumie przekonala mnei zeby jechac na te ip wlasnei przeczytalam troche głownego i odpisuje:
pojechalismy do szpitala w ktorym mam zamair rodzic lezalam na ktg skurcze w normie :O szyjka 2cm, rozwarcie juz na caly palec kanal drozny ,lekarz wgl zachowywal sie jak nacpany jak by juz chcial mnie splawic powiedzial ze jak mnie boli to mam sobie nospe zwiekszyc 3po2 albo 3 pojedej forte... hym maly wazy 1560 i nic wiecej nie wiem pozatym ze strasznei uciska mi dolne narzady, pytam sie jego co mam robic , powidzial ze lezec nie skakac i pic duzo wody ;( nie no wgl po co ja jechalam do tego szpitala jestem zalamana ryczec mi sie chce a jak powiedzialm o tym ze mialam wrazenie ze wody mi ciekna to powiedzail ze poziom wód w normie i nic takeigo sie nei powinno dziac, jest mi przykro tylko po tej wizycie :(

BLUE tak jak pisze Bandyta najwazniejsze ze wszystko ok. A ty duzo odpoczywaj

MILUSIA ty tez jestes z B-stoku?

A z ta torba do szpitala to jeszcze nie mam. Maz na mnie krzyczy po tym jak zemdlalam w sklepie. Zebym w koncu spakowala. Wiekszosc mam u mamy bo w pierwszej ciazy u niej mieszkalam a ona z tych co to gada zeby nic przed porodem nie kupowac. Jak jej mowie np szlafrok zeby mi dala to ona ze nie zginie ze jest. Ale chyba spreze sie i spakuje dla wszystkiego ta torbe

Blue dobrze, że pojechałaś do tego szpitala - przynajmniej wiesz jak aktualnie wygląda sytuacja i że z wodami wszystko ok:tak: Odpoczywaj teraz kochana by nam tu już żadnych niespodzianek nie robić:)

Marika masz rację zmobilizuj się by tą torbę spakować, szkoda czekać skoro sama piszesz że ciąża u Ciebie książkowo nie przebiega. Tak jak Fifka napisała, potem przynajmniej będziesz miała psychiczny komfort że w razie czego już wszystko masz gotowe i nie musisz się martwić, co Ci będzie potrzebne...

reklama
Blu przytulam. Odpoczywaj a durniem sie nie przejmuj bo widzę ze potraktował Cie jak histeryczke . ehh jak ja nienawidze taklich koniowałów !!!
Skoro wody w normie nie stresuj sie, moze to nie wody . Uważaj na Was ! A jak by sie cos działo to ... jedź jeszcze raz . Mocno za Was trzymamy kciuki. Musi być dobrze.

Ja sie dzis pokłóciłam z moim chłopem. Bo on na odwrót do Twojego Marika - ja tekst ze torba do szpitala a on mi po co bo jeszcze z 1,5 miesiaca i zebym nie przesadzała. No i ze siedzenie u jego mamy to dla mnie powina być przyjemnośc. Kurdeeee tak, siedziec na twardym krześle jak z kijem w dupie, nie móc sie połozyć to czysta przyjemnośc ! a do tego jechać 1,5 godziny w jedną stronę. taki był zły że nawet nie ogarnął w kuchni tylko taki sajgon zostawił ! Ja nie mam pojecia co go opętalo . Wie jak sie źle czuje po feno to sobie wymyślił ze wizyta u jego mamuni to dla mnie odpoczynek .
Jutro pieknie gładko storpeduje wyjazd ;) a jak? a prosto : mój szanowny mężulek nawet nie wie gdzie są ubrania dzieci, gdzie ich buty , a nawet gdzie jego koszule ;) to będę wszystko szykować 3 razy wolniej niz bym mogła i moze na 14 sie wyrobię ;)

Do góry