reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka - z pierwszego USG, tzn termin z OM mam na 20 grudnia, myślałam, żeby na to nie patrzeć, bo nieregularne miałam i jestem niedługo po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej, ale lekarka mówi, żeby patrzeć na termin z OM, czyli 20 grudnia. A że pierwsze USG pokazało 5 stycznia - dołączyłam do styczniówek :) Ostatnie USG mi wskazało 14 grudnia ;o

Inomama - czemu na święta chcesz? :) Taki prezencik świąteczny? :D Ja się modlę, żeby przed świętami się urodził łobuziak, tak 20 grudnia byłoby idealnie :) A z okazji imieni STOOO LATT! :)

reklama
czesc, wiatmy juz z domku, podroz minela szybciutko w 5 h pokonalismy trase, przyjechalismy i sie mega rozpadalo... Zjedlismy obiadek od mamy, teraz siesta potrzebna:-)

Bandyta podobno te teminy z pierwszych USG są najbardziej miarodajne... ale skoro masz na 20 grudnia termin z OM to lepiej na niego patrzeć. Ja z OM mam na 2 stycznia a z USG pierwszych na 26 grudnia :-p Ale twardo styczniówką się czuję choć nie wierzę ze ją zostanę :-D
Na ostatnie USG nie patrz bo wielkość dziecka już nic nam nie mówi... tak jak pisałam mój mały urodził się mniejszy a jest dzieckiem terminowym.. a koleżanki obok córa była większa ale jako że to był 36 z OM to ma wpisane że jest wcześniakiem. Dzieci rodzą się w terminie i po 2,5kg i po 5.. i te i te są tak samo dobrze rozwinięte. :-)

Aaa i broń boże nie neguję cię ZŁOŚLIWIE!!!!! Tylko pamiętam jakie kwiatki wychodziły na patologi ciąży przez te wszystkie terminy z USG... potem każdy lekarz mówi co innego a tak jak podajesz z OM to każdy przynajmniej mówi to samo i tego się trzyma.

Sylka hehe no proszę :-)

My zaraz do teściów na obiad idziemy, ja dzisiaj nie gotuję :-D mąż jutro coś pichci więc dzisiaj idziemy na sępa za ścianę :-p

Ostatnia edycja:
Fifka to smacznego:), co do wymazu to robili mi wymaz z pochwy na drugi dzień po przyjęciu do szpitala ze wzlędu na to że mialam crp wysokie i podejrzenie ze moze jakis stan zapalny jest w pochwie bo brak bylo innyhc oznak stanów zapalnych czy przeziębień, zobaczymy jutro albo we wtorek.

Inomama wszystkiego naj z okazji imienin

Bandyta współczuje zachowania mamy, po tym co piszesz wydaje mi sie ze lepiej będzie jak po porodzie pojedziesz do siebie a na pewno z Mariuszem dacie sobie rade sami, a przynajmniej bedzeisz spokojna bo nikt cię nie bedzei denerwowal, a po porodzie taki spokój jest bezcenny

Inomama wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń:wink:

Bandyta myślę że Dona ma rację - po co się denerwować, zobaczysz że dasz sobie sama radę z Mariuszem a ile nerwów dzięki temu zaoszczędzicie:tak:

Fifka - ja bym była wniebowzięta, gdybym została jednak styczniowką i urodziła po Nowym Roku! :D Mam na to jakieś szanse? I kiedy wywołują poród? Po jakim czasie i czasie d czego - od wyliczonego dnia porodu z OM czy z pierwszego USG? Aj w ogóle, muszę sobie listę pytań do ginekolożki zrobić, bo później zawsze z ekscytacji zapominam co chciałam :D

Akuku tak myślałam że po mamusi tacy zdolni synkowie:-D a Ty wybierz się do tej położnej bo się nie potrzebnie stresujesz.

Inomama Z okazji imienin: Szczęśliwego, najlepiej bezbolesnego i terminowego porodu oraz Zdrówka, Szczęścia i Słodyczy tego Ci Cleopatra życzy - buziaki:-)

Tina kuruj się biedna!
Fifka bez nerwów - Konradek nie chciał mamy zdenerwować;-)

Bandytka rozumiem Cie

U mnie obie babcie chciałyby przyjechać pomóc, a ja się obawiam że będą próbowały się wcinać bo przecież one już swoje dzieci odchowały to wiedzą lepiej. A przecież każde dziecko jest inne i mama musi je poznać i nauczyć się o co mu chodzi, jak to zrobić i poukładać sobie to życie na nowo. Dlatego z jednej strony to bym chciała święty spokój z drugiej nie chce im odmawiać i udawać bohatera bo jak sobie nie poradzę?? albo trafię pod nóż i będę cała w szwach. Nie wiem co mam odpowiedzieć, zwłaszcza że mąż za dużo urlopu nie dostanie a mieszkamy na 3 piętrze i mamy jeszcze psa do wyprowadzania. Masakra jakaś!

Inomama wszystkiego najlepszegow dniu imienin !!! Ja wobie w szyjce nie grzebie nie sprawdzam... kiedys chcialam sorawdzic i wszystko takie nabrzmiale ze i tak nie sprawdzilam, wiec nie grzebie...za to maluch z uporem maniaka... no nie wiem ale dobrze mi nie robi hehehea moze myslu ze mamusi przyjemnosc sprawia..haha

Zadzwonie donpoloznej w poniedzialej moze na jakies usg mnie wyslu..sasasasasa... hehe nie ni niech chociaz szyjke spraedza..bede spokojniejsza.

Bandyta ja juz wczesniej pisalam ze po porodzie lepiej jest byc samemu...z mezem... ale nie z mama czy tesciowa... a tymbardziej ze Twoja mama teraz sie zachowuje tak jak eie zachowuje.. moze menopauza??

Cleopatra hmm wiesz z psem to juz gorzej, ale jezeli zamierzasz od poczatku krotkie spacery uskuteczniac to dasz rade, moze byc ciezko...ale nie wiem co jest ciezsze "pomoc" rodziny czy byc sqmemu ale miec spokoj...
Sama musisz zadecydowac ja moja mame beee miala ale mi tylko o porod chodzi i wiem ze mama sie wtracac nie bedzie, a pomoze ugotuje obiad posprzata i zajmie sie starszakami... a jak ja bede wiozla starszakow do szkoly to przypilnuje maluszka..albo sama autobusem ich zawieze.. i mama zostanie u mnie od 12 grudnia do poczatku lutego... cbyba ze urodze szybciej niz polowa stycznia to moze wczesniej wroci do pl...

M wzial chlopcow na rowery, ja sobie posprzatalam, kolezanka mnie do sklepu wyciagnela i kupila zestaw ciuszkow dla maluszka na wyjscie ze szpitala ( w podziekowaniu za pomoc w zalatwieniu kilkus spraw i tlumaczen) milo mi bo z reguly mnie ludze wykozystuja... choc ja sie zle czuje z tym ze 20 f wydala na mojego maluszka... jak dla mnie to duzo za spioszki, body z dl i z krotkim rekawkiem, spodenki, bluzeczke, czapeczke i niedrapki. Zestaw uniwersalny wiec moge dziecia torbe pakowac juz powoli..niech tylko przyjdzie wozek i torba do wozka .

Mojemu Alexowi rusza sie puerwszy zabek mleczny.

Milego dnia

Ostatnia edycja:
reklama
MBandyta ja bym sie sugerowala terminem z OM, chyba maksymalnie do 2 tygodni po i wywoluja, pewnie zalezy tez od szpitala. Ale trzeba miec nadzieje, ze samo sie rozkreci mniej wiecej w terminie :-)

Inomamaja tez Tobie zycze, wszystkiego najlepszego, ekspresowego porodu przede wszystkim:-) A ja pierwszy raz zapomnialam o imieninach, ze to dzis, chyba przez ta podroz, maz tez zapomnial, dopiero moja mama nam przypomniala telefonem z zyczeniami :)

Do góry