reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku Masz zakaz chorowania!;-) Do łóżka herbatka z cytrynką i się wygrzać. Gratulacje dla chłopaków. Ciekawe po kim oni tacy zdolni są??
Fifka fajnie że wczoraj odpoczęłaś, zwłaszcza psychicznie - zawsze jak się pogada to szybciej czas leci i tak jakoś inaczej. A teraz odpoczywaj dalej... trzymamy kciuki za Ciebie i Adrianka:-)

Miłego popołudnia i wieczorku:-)

reklama
Cleopatra chyba wygrywam z przeziebieniem bo dzis juz gardlo nie bolalo... a dzieci zdolne jak to po kim hehe po mamusi... a tak na prawde to ja mysle ze kazde dziecko ma jakies swoje zajecie ktore warto pielegnowac... I chocby mial rob prace wg mnie malo ambitne id to zawsze bede wpierac. Wazne by robili to co lubia. Wiec Alex pisze I czyta bo chce a ne dla tego ze ja chce swoje ego podbudowac hehe.

Dzewczyny mam problem jak wiecie dziecko kopalo mnie pol nocy.. no I teraz problem w tym ze ja czuje ruchy raczek nie na dole brzucha tylko w polowie cipki... I to jest bolesne I nie przyjemne a dosc czesto tam grzebie.. mam nadzieje ze maly nie jest jeszcze w kanale ?? Problem w tym ze tu ginekologa nie doswiadcze.. a boje sie ze moze maly sie do porodu szykuje ?? Jeszcze rozwolnienie dostalam I pierwsze co mysle organizm sie oczyszcza.. bo nie ma jelitowki raczej..ehhh
Co mam robic? Moze sie umowie do poloznej moze mi usg zrobia..choc pewnie usg szyjki nie zrobia bo to zacofane uk..

Akuku gratki dla chłopaków :)) ty wyrywasz z prZeziebieniem a mnie właśnie choroba położyła leZe i sie bycZe gardło boli wymiotuje katar i ogólnie złe bardzo:( podejrzewam ze stan podgoraczkowy tez jest .... Mleko i czosnek próbuje ale zaraz wymiotuje :( ni nic ... Akuku spróbuj umówić sie do położonej będziesz spokojniejsza zwijam sie kurowac buziaki dziewczyny

Akuku ja mam takie same uczucie... nawet dzisiaj własnie mężowi o tym mówiłam... normalnie czuję rączki małego "tam w środku na saaaamym dole" jakby w pochwie mi grzebał - sory za szczerość w opisie... :zawstydzona/y: To normalnie aż boli... No i mi lekarka mówiła ze pęcherz mam już osunięty niżej stąd to uczucie parcia na dół...

Tina-duzo zrowka zycze kochana! Kuruj sie szybko!:-)

Akuku-skontaktuj sie z polozna. Chociaz zeby sie uspokoic,bo roznie to bywa,a stres nam nie pomaga. Trzymaj sie!:-)

Fifka-jak sie czujesz? Odpoczywasz aby?:-p

U mnie taka straszna pogoda,ze nic sie nie chce...

Ostatnia edycja:
tinka zdrówka kuruj sie ;****

fifi no mnie zostanawialo czy jest duza roznica urodzic 3 tygodnie przed termiinem a cztery czy ta dzidzia potrzebuje inkubatora ale czytalam na internecie ze raczej nie ale czesto takei maluszki sie rodza to musza je ogrzewac ;( miejmy nadzieje ze wytrzymamy do tego tyg zeby bylo bezpiecznie :)

a co do tego akuku to ja tez tak mam doslownie czuje jak mnei maly tam na dole bije raczkami a czAAsem mam wrazenie ze sczypie mnie po pecherzu ja to wgl mam strASZNIE nisko brzuch co nawet moja gin zaobserwowala i mi mówi zebym nei dzwigala bo wszystko tak niziutko ;( a co do rozwolnienia tez ostatnio mialam i sie wystraszylam tego co ty ale nic sie nei dzieje takze u cb tez to pewnei normalne ale jak bedziesz miala watpliwosci to dzialaj nie czekaj bo z tego co mówilas to u akcja porodowa z drugim synkiem przebiegla ekspresowo stRACH POMYSLEC CO bedzie teraz ;*trzymaj sie i nie dawaj sie chorobom :*

Zdrowka zdrowka zdrowka wylegiwac sie herbatke pic ...
I ja mam nisko strasznie Mikiego szyjka trzyma ale mi powiedziala ginka ze sie nie dziwi ze placze na kosc ogonowa ... I ze mam uczucie jakbym zaraz dziecko miala zgubic tak napiera :/

No to ja dzisiaj mam niezły cyrk... nie dość że humor miałam taki że gdyby nie mąż to bym chyba syna w szafie zamknęła a sama wyszła z domu... :no: A za co? Za sikanie... nie wiem co mu odwaliło... od rana zasikał wszystkie rajstopy jakie miałam w domu...
Jeszcze od wczoraj mnie strasznie mdli a dzisiaj doszła do tego okropna biegunka.... Aż normalnie mam stracha przed tym żeby mąż wychodził dzisiaj z domu (a jedzie na noc na 4 godziny do pracy) całe szczęście skurcze praktycznie znikły jak przeszłam na połówki fenoterolu co 4h (na noc tylko całą) ale za to boli mnie w dole jak na okres... zwalam to na mojego dzisiejszego nerwa... Konrad zasnął to zaraz sobie meliski na uspokojenie zaparzę... Kurde kocham tego mojego synka nad życie ale serio w ciąży nie mam za grosz do niego cierpliwości... przepłakałam cały dzień :zawstydzona/y:

Kasiu u mnie ładnie całkiem było ale co z tego jak z domu nie bardzo mam jak wyjść :-( dzisiaj przeleżałam cały dzień aż mnie boki bolą... :-p

Blue tak jak piszesz, najlepiej żeby wytrzymały choć do tego pełnego 37 tygodnia! Coś czuję że część z nas zostanie grudniówkami :-D

Heh coś te nasze styczniówiątka pchaną się na świat zamiast poczekać do nowego roku grzecznie... JESZCZE DWA MIESIĄCE!!!!

Ostatnia edycja:
Fifka no wla sie tak nisko czuje a jak poloze reke to normalnie przez skure czuje jak mi tam grzebie... boli I jets nieprzyjemnie...az sie zrywam jak tak mi reka przejedzie... nie wiem mam nadzije ze jeszcze mi w kanal nie wszedl.

Ja faktcznie szybko Vikiego urodzilam.. godzina od momentu kiedy mnoe skurcz obudzil... boje sie przedwczesnego porodu..tymbardziej ze ja wczesniak jestem... zadzwonie w poniedzialek do poloznej I pewnie wymaca mi brzuch I stwierdzi ze wszystko jest ok.. ale nie wiem czy na tym etapie powinien byc tak nisko ? Skurcze tez mam. Ale nie chce panikowac... jeszcze z 7 tygodni I niech sie dzieje co chce...

reklama
witam sie porannie,

Akuku idź ty dziewczyno do tej położnej niech cię upokoi, mi ostatnio lekarz w szpsitalu tez powiedzial ze mala ulozyla sie główką i mocno naciska na szyjke stad to twardnienie brzucha po kilku krokach, obecnie mam tak ze jak wstane z lóżka do ubikacji i ide to w polowie drogi juz czuje twardy brzuch, tez mi sie ostatnio wydawalo ze jakos brzuch mam nizej ale moze to złudzenie i przewrażliwienie moje.

zaczyna pojawiac mi sie na brazowa prega od spojenia do pepka ale jest na razie bardzo malo widoczna

chore dzeiwczyny pijcie mleko i jak dajecie rade jedzcie czosnek, lepiej zeby nei trzeba bylo zazywac antybiotykow

ja jutro albo we wtorek bede miala wynik z posiewu wymazu z pochwy to prosze trzymajcie kciuki zeby tam nic sie zlego nie dzialo, choc uplawy sa takie zolte ze pewno jakas bakteria jest

ja sie dodatkowo boje przedwczesnego porodu gdyz mam +GBS i musze bezpośrednio przed porodem dostac antybiotyk, zeby nie zarazic małego

miłego dnia brzuchatki:)

dziewczyny czy ktoras z was uzywala kremów, plynow do kapieli z Ziajki tego od pierwszych dni życia?

Ostatnia edycja:
Do góry