reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kazdy inaczej patrzy na chrzest dziecka szybko pozniej ja urodzilam sie nampoczatku listopada i w tym samym miesiacu mialam chcrzest a np. Brat meza ma 26 lat (moj rowiesnik) i nie ma chrztu :-) To tak na rozluźnienie

ale Nisiao zrob tak jak serducho Ci podpowiada jezeli czujesz sie na silach ... Bo tak jak pisza dziewczyny odpukac mozesz sie zle czuc ... Bo ze cos zlego sie stac moze to nie przyjmuj do swiadomosci... Zrob jak uwazasz to ma byc Twoja decyzja mimo wszystko :)

A zapomnialam ja slyszalam o tym pare razy .... ze sie ciezarnej nie prosi ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja z kolei slyszlaam, ze dziecku sie nie odmawia :) I badz tu madry czlowieku :)
Niezaleznie od tego co zrobisz Nisiao - nie czuj sie w zaden sposob winna...A jesli siostrze przykro (co mnie nie dziwi wcale) to moze niech przekona meza zeby nie ulegal naciskom jego rodziny bo to w koncu dziecko siostry I jego I to powinna byc tylko ich decyzja...
Wiadomo ze zrobia jak uwazaja. Jesli siostrze bardzo zalezy powinna sie troche bardziej opierac, a z drugiej strony nie jest powiedziane ze nie bedziesz mogla byc chrzestnaich drugiego dziecka.
Ja bylam chrzestna mojego siostrzenca teraz w wakacje a on z poczatku grudnia 2012. Siostra wolala poczekac kilka miesiecy niz szukac kogos innego na sile- ale my mamy stosunkowo mala rodzine- a brac byle kogo to wiadomo jak jest...
I wlasnie sobie uswiadomilam ze przeciez tez bylam wtedy w ciazy :) hihihih. Ale ja tam do przesadnych nie naleze I nawet nie pomyslalam o tym :)

Akuku nosz tak mi przykro :( !!!! Trzymaj sie !!!!

Nisiao ja podawałam do chrztu będąc w 3 miesiącu ciazy z Julia i na szczęście nic sie nie stało a o tym przesadzie usłyszałam dopiero po porodzie . Julię chrzciłam jak miała 2 lata i 5 miesięcy bo czekaliśmy az R brat wróci do polski i powiem ci ze jedne strona rodziny i druga mocno nas krytykowała ale to nasza córka takiego chrzestnego wybraliśmy i koniec czekaliśmy na niego ile trzeba było !!!! Wiec naprawde jesli siostrze zależy to powinna zrozumieć twoje obawy .

Dziewczyny!! Dziękuję za kciuki - udało się!!! Został pozbawiony praw rodzicielskich. Wystarczyło zaświadczenie od komornika, które przedstawiłam, że zalega z alimentami na 5000 zł i pytanie sędziego kiedy odwiedził ostatnio córkę. Jeszcze raz Wam dziękuję za kciuki i wsparcie ;-)

[h=5]Elama super :) gratulacje !!
a ja mam zgryz. J dostał wezwanie do sądu na świadka. W sprawie dziadków - wtedy co ich okradli na wnuczka. Rozprawa nad morzem - Ponad 800km- koniec listopada ( miesiąc do porodu) a do tego w taki dzien ze jak nic 3 dni by go nie było (to ja sama końcem 8 miesiaca z dwójka szkrabów na 3 dni ! ). Już adwokat ruszony ale czy się uda nie jechać czort wie :(
[/h]

Elma super,musi Ci być lżej:-)-znam to:rofl2:
Anisen jej....nosz i tyle km,i czas,i kasa i Twoja końcówka ciąży...może coś uda się załatwić żeby jedak nie musiał jechać...

My już wstępnie ustaliliśmy termin chrztu Zośki(bo M. już musi dawac termin urlopów) i będzie to prawdopodobnie pierwsza niedziela marca,czyli mała będzie miała 1,5miesiąca(jesli się oczywiście nie pośpieszy)bliźniaki też tak chrzciłam i jak dla mnie ok:) wolę szybko odbębnić i mieć z głowy:-)(tylko teraz będę mądrzejsza i przyjęcie będzie w lokalu,więc na gotowe)

My chrzcimy wrzesien albo pazdziernik w kazdym badz razie na jesien zalezy jaki termin nam rodzice zrobia na slub ... Bo ma byc wsZystko za jednym zamachem to juz taki klocuszek bedzie synio :)

Anisen, można napisać pismo do tamtego sądu, żeby go przesłuchali u was w sądzie na miejscu. Jak się tamten sąd nie zgodzi to lipa, będzie musiał jechać bo inaczej sąd może na niego nałożyć karę finansową.

Elama, gratuluję! mówiłam, że będzie dobrze :)

Akuku, moje kondolencje.

Blue, leż i odpoczywaj.

A wiecie, że ja nigdy nie słyszałam o tym, że nie można być chrzestną w ciąży...

Ostatnia edycja:
reklama
akuku moje kondolencje :( przykra sytuacja trzymaj sie kochana ;*;(
elama gratulacje :*

a ja leze boli mnie brzuch wystraszyla mnie ta wizyta czy to normalne ? moja gin nie za bardzo sie przejela..dotrwam do swiąt?:(

Do góry