reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

ja też z żalami... Wybrałam się po córcię do przedszkola na nogach - a co! Raptem to 10 min. spacerkiem więc żal nie skorzystać z takiej pogody.... w połowie drogi wzięły mnie jakieś skurcze, ból brzucha, zadyszka... Odliczałam kroki żeby już wejść i gdzieś usiąść. Weszłam...zerkam na jedną, jedyną ławeczkę jaka się tam znajduje - k***a! cała zajęta. Siedzą mamusie i udają że nie widzą, że mi słabo. Żadna dupy nie podniesie i nawet nie zapyta czy nie chciałabym usiąść.

reklama
Jagus oj i ja mam nadzieje ze wytrwam ale kurcze zameczyc sie nie chce sama ze soba domtego stycznia :)

A do szpinaku dodałam kostkę czosnku i sera zółteko startegomi troszke pieprzu czarnego na wierzch posypałam rolade serem a samo ciasto francuskie samo w sobie troszke slone chociaz nie wiem bo inni mowia ze wogole nie slone to juz nie soliłam :) i wyszły mi 2 pokaźne roladki i smak cuuuudo JAgus musisz wyprobować!! Koniecznie :)

Elama - zapomniały szybko widać jak to jest byc w ciazy albo jak to jest byc czlowiekiem poprostu :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam skurcze:-( dziś co 15min nawet:zawstydzona/y: brzuch twardnieje i nerki oczywiście bolą,już naprawdę się oszczędzam i nic praktycznie nie robię...
Udało mi się jutro umówić prywatnie do mojego gina, przyjmnie mnie poza kolejką,całe szczęście bo tak była bym zmuszona jechać na ip,czyli położyli by mnie na pewno na oddział:baffled:

Zaraz poczytam co u Was

Hej ja jestem tak zmeczona bezsennoscia..kopniakami bolami lydek ze masakra. Spac nie moge a w dzien zombi.. w dzien nie chce spac bo to nie rozwiaze sytuacji I tak sie mecze I w dzien I w nocy.. jeszcze dzis mnie m wkurzyl o byle g... I nerwica mnie strzela. Normalnie pewnie bym nie byla tak nerwowa a tu zmeczenie I tak mnie dopada ze sie wyzyc musze..

Limonko to trzymam kciuki by szybko poszlo jak juz sie zacznie.

Chyba sie poloze I bede spala do rana jak mi dziec da..
Nie wiem ale od kiku dni spie po kilka godz I to z przerwami... a zanim zasne to kam ochote wyc do ksiezyca.. z chlopcami nie mialam problemu ze snem eh wiec tego sie nie spodziewalam.

Do nastepnego

Sorki ale nie moge redytowac posta .. to do limonki to na innym temacie a ze nie mam sili pisac to skopiowalam I nie sprawdzilam...

A ja dziś miałam na obiadek sosik pieczarkowy z prawdziwych pieczarek z makaronem. Tak mnie wzięło na te pieczarki że hej!!!

Elama, Anisen - ja też z tych co się słabo im robi i też stwierdzam że trzeba podejść i prosto z mostu powiedzieć bo inaczej to nikt nie pomoże, a ja najczęściej sama na zakupach biegam;
a kiedy już padniesz to nie wiadomo czy nie wezmą człowieka za jakiegoś pijaka i zupełnie nikt nie udzieli pomocy. Kiedyś w tv oglądałam taki program w którym mówili że jak człowiekowi słabo i potrzebuje pomocy to najlepiej wejść do najbardziej ekskluzywnego sklepu i dopiero zemdleć wtedy pomogą nie mają wyjścia a na ulicy to nikt d..y nie ruszy.
Taka rzeczywistość niestety!!!

Elma niestety taka szara rzeczywistość dla przykładu wczoraj w przychodni 10 krzesełek zajętych przez młodych chłopaków i chyba ze 4 kobiety w wieku około 35 - 40 lat krzesełka należą do poradni dla kobiet a ci ludzie czekają do medycyny pracy . Wchodzę zdyszana bo pokonałam sporo schodów i patrzę 5 kobiet w zaawansowanej ciazy stoi i podpierając ściany a ci państwo udają ze ich nie ma wiec proszę grzecznie jednego z chłopaków o miejsce bo muszę odpocząć przed mierzeniem ciśnienia a on patrzy jak na UFO i zero reakcji wiec wchodzę bez kolejki do gabinetu gin i pytam czy ktos moze zainterweniowac bo młode konie siedzą a kobiety stoją i sapia na to moja gin jak sie nie zerwie z krzesła wyszła ze mną opier ... Wszystkich po kolei i tych co nie chcą ustąpić i te panie w ciazy ze nie walczą o miejsce!!! Takim sposobem wszystkie krzesełka wolne były a panowie ze spuszczonymi głowami pomaszerowali pod odpowiednie drzwi gabinetu :-)
Ja podobnie jak anisen teraz walczę o swoje zawsze ustepowalam miejsca ciężarnym , starszym osobom , matkom z dziećmi , przepuszczalam w kolejce do rożnych instytucji w sklepach a mnie jakoś nikt nie widzi wiec sama pokazuje ze mi sie należy no chyba ze czuje sie na siłach ze mam czas i wogóle ale jesli tylko słabo mi albo zasypana jestem ze mało nie padne GRYZE PO KOSTKACH !!!!!!!!!!

cleopatra tak jest dokładnie ja dziecko nieszczęśliwe często mi sie coś przytrafia 16 lat jadę tramwajem po ulicach Warszawy głodna bo kanapek do szkoły zapomnialam 8 godzin lekcji potworny upał tłok w tramwaju stoimy z koleżankami na schodkach i śmiejemy sie z głupot nagle fala gorąca mnie zalewa nogi posłuszeństwa odmawiają i bach straciłam przytomność pomagają mi wsiąść slysze jak jedna kobieta mówi wezwać pogotowie na to głos drugiej jakie pogotowie policję przeciez one sa naćpane nie słyszałas kobieto jak rechotały tak sie tylko cpuny zachowują !!!! No i taki finał nikt pogotowia nie wezwał na szczęście nie było potrzebne doszłam do siebie bo kilkunastu minutach .

druga sprawa 18 lat jadę na zakupy pierwsza wypłata cieżko zarobione pieniądze siedzę w autobusie z koleżanka dzwi sie otwierają na przystanku a jakiś młody chłopak szrpnol mi torbę i wybiegł z autobusu ja oczywiscie za nim biegnie przez tłum ludzi a ja krzycze złodziej łapać go ukradł mi torbę !!! Widok miałam jak z ( Biblii morze sie rozstąpiło na boki zeby Jezusa przepuścić ) a u mnie złodzieja zero reakcji nikt nie pomog złodziej uciekł a ja na policji kilka godzin spędziłam zeznania 30 razy zdawałam jak bym to ja tym złodziejem była jeszcze w drodze do domu w autobusie mnie kanar złapał za brak biletu kara i nawet swistek z policji nie pomógł chyba najpierw powinnam dać dup...zeby na bilet zarobić a potem dopiero jechać !!!!

ale sie rozpisalam sory hehe

Ostatnia edycja:
A my dziś lenie - żarcie na wynos :)

Akuku, mnie też mały mocno kopie, jak się kładę spać i czasem długo nie mogę zasnąć... współczuję tych nocek...

nie pamiętam, co miałam jeszcze której napisać :) a wiem - u mnie marchewkę podaje się jeszcze lekko pocukrzoną z cząstkami mandarynek. No i znam ją jeszcze w wersji "przedszkolnej" - czyli marchewkę z groszkiem w takiej zasmażce z mąki.

a i może trochę prywaty :) byłam dziś w dziale kadr w sprawie pracy, jestem w takiej dość ciekawej sytuacji, bo muszą mnie zatrudnić na czas nieokreślony (ustawa im to nakazuje) ale cholernie się boję iść do tego mojego bezpośredniego przełożonego bo oni na pewno czekają na kogoś do roboty a tu przyjdziemy ja i mój brzuch... poza tym dostałam skierowanie do medycyny pracy i boję się, czy mi nie każą tam jakiegoś zaświadczenia od gina przynieść, że mogę pracować... w końcu to już 7 miesiąc... ehhh

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, muszę rozgryść jak dodać swoje zdjęcie do avatara :-) Dzisiaj pomimo ładnej pogody miałam okrąpną migrenę, ból głowy, potem problem z widzeniem i w końcu przespałam pół dnia, najgorsze to jest to że nic nie moge brać przeciwbólowego :-( umęczyłam się okropnie. Macie jakieś sposoby na migrenę :??????

ps udała się zmiana avatara :-)

Ostatnia edycja:
Do góry