reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Fifka chłopcy czesto mówią pozniej niż dziewczynki, jezeli rozumie mowę i reaguje na nią, jezeli mówi pierwsze słowa to myśle ze potrafi nadawać mowę i słyszy, po prostu jeszcze nie jest gotowy do tego aby mówić, przy czym mogę zaproponować coś na przyśpieszenie czy inaczej poprawę mowy, to właściwie jest pomoc dla dzieci dyslalicznych ale wiem ze pomaga równiez dzieciom ktore maja problemy z zaskoczeniem z wymowa Wyrażenia dźwiękonaśladowcze, to jest fajna pomoc ale dziecko musi słuchac tego w słuchawkach i nawet kilka razy dziennie. baw sie z nim w zabawy dzwiękonaśladowcze to tez bardzo pomaga i nie wyprzedzaj jego myśli, niech musi powiedziec czego chce, a nie ze on zaczyna a ty np kończysz jego myśli. Kochana trudno mi diagnozowac na odległość, sprawdz mu w buzi czy jezyczek nie jest przyrośniety czyli jak go wyciagnie przed buzie to czy czubek jest luźny bo to tez moze powodowac niewyraźna wymowe, myśle że na razie baw sie z nim własnie w naśladownie odgłosów i nie martw sie na zapas. No i gratulacje 30 tygodnia. ja chyba zaczynam dzisiaj III trymestr:)...................................................................................................................................... Blue mięty nie podawaj małej bo dzieci w tym wieku nawet nie wiadomo czy mogą ją pić, na opakowaniu jest napisane ze brak badańo i dzeiciom nie podawać, zreszta mięta jest ostra i w przypadku wymiotów nie jest wskazana nawet u dorosłych. mi na pogotowiu kiedys kazali podawac herbatkę gorzka ewentualnie lekko posłodzoną albo wodę. i tak jak akuku pisała daj jej elektorlity, mozesz rozpuscic w soczku i osłonkę na żołądek, aha zapomnialabym i nie dawaj nabiału jeżeli nadal wymiotuje, mi nawet poweidzieli zeby powstryzmac sie z wieczorna butelka mleka a kiedys indziej zjechala mnie pediatra i powidziala ze jestem glupia matka bo dziecko wymiotuje a ja dalam jej serek homogenizowany na sniadanie i znowu zwrocila, ale nie mialam watedy pojecia ze moze jej pobudzic te kwasy żoładkowe................................................a nie ja juz chyba tydzien temu zaczęlam III trymestr, choelra tez sie w tym gubię:) ale wazne ze do przodu

heloła!

ciemność totalna na zewnątrz...a ja od wczoraj mam chcię na whiskey i papieroska...taaaa:)

Fifka - a co dają jak się spodziewa dziewczynki? zamiast sajgonek?:) mimo, ze nie lubię chińszczyzny,to bym się skusiła na ciązową promocję:)
miło, kiedy człowieka doceniają:) szefowa wie, co mówi na stówę!
i gratki 30 - tki:)

Pustiszi - kopytka!!!!!!!!!!!pragnę!!!! ja zrobiłam raz i wyszła maź...

Akuku - no wlasnie teraz masz najwiecej pisać! pomożemy jak możemy, a przynajmniej wysłuchamy! nie zazdroszczę sytuacji...:(

Siva - rany, to masz szpital w domu! uważaj na siebie w tym wszystkim!!!!

Bluelovi - biedna mała! no i Wy, bo niezłego stracha pewnie mieliście....skąd te wymioty??????

hejka babeczki!!!

donka dzieki za Twoje cenne porady!!!! :*
fifka- juz 30 tydz!!!!! gratulacje!!! Juz tak niewiele zostalo :) Trzymajcie sie w dwupaku!!! :*
akuku- widzisz kobietko...I za to cie wlasnie podziwiam :) Jestes niesamowicie silna babeczka o super ugruntowanym poczuciu co w zyciu wazne!!! Sama zobacz - niby sytuacja kiepska a Ty potrafisz w niej znalesc plusy!!! Tak trzymaj!!! Wszystko sie pouklada zobaczysz!!! :*
blue- biedna ta twoja mala... :( Zdroweczka dla niej!!
vinga- no czas zapingala jak szalony...pamietam jak pisalas pierwszego posta - czy sa juz jakies stycznowki?? :) hihihih I to tak niedawno bylo :)

Ale jestem dzis zmeczona...dzizes chodze normalnie jak neptyk ;p w nocy sie budze co chwile a rano obudzic nie moge I potem caly dzien taka przymulona...Mialam wczoraj pranie prasowac...ehhh tylko sobie dolozylam na kupe kolepjengo troche I dalej lezy...Zeby mi sie chcialo toak jak mi sie nie chce ;p

Oj piwo- tak Vinga- ja też marze o piwku takim smakowym, już od początku ciąży... raz nawet spróbowałam kilka łyczków bezalkoholowego, ale to nie to samo. Ale nic poczekam sobie jeszcze dłuższą chwilę:-D.

Akuku kochana, strasznie mi przykro z powodu utraty pracy, rozumiem, że nie masz siły póki co myśleć o niczym innym. Ale wierzę, ze poradzicie sobie. Zawsze po gorszych dniach wychodzi słońce, u Was też musi tak być:tak:. A Ty ani myśl nam tutaj uciekać;-).

Bluelovi zdrówka dla malutkiej. Biegunkę też ma? Ja przy wymiotach wodę podawałam, ale moja mała chętnie ją pije, bo u nas na co dzień woda króluje. Dodatkowo te elektrolity, o których Akuku pisała. Choć moja nie bardzo chciało, ale zawsze udawało się ją namówić na choć kilka łyczków.

Fifi gratulacje 30 tygodnia. Już od dawna chcę Ci powiedzieć i zawsze zapominam, że super się Ciebie czyta bo Twoje posty są takie czytelne i przejrzyste:tak:.

Magsus przesyłam ściski na poprawę humorku :-)

Salii ale super z tą Mea osi strasznie się cieszę. Wspaniała wiadomość:tak:.

Cześć kochane
Moja mała strasznie nie chciała dzisiaj rano wstawać. A dzisiaj tak mgliście, jechałam chyba 20 km/h bo szybciej się nie dało, wszędzie mleko.

Witam Dziewczynki :tak:

akuku bardzo mi się podoba to podejście, szukanie spraw, które sprawiają Nam radość, myślę, że najważniejsze jest właśnie to, że jesteście szczęśliwą, wspierającą się rodziną, a finanse to płynna sprawa, raz są raz nie ma, albo raz więcej raz mniej, ja akurat tak sobie tłumaczę, bo my też mamy raz lepsze raz gorsze miesiące, zależy czy mąż gra więcej wesel czy mniej, teraz niestety zaczyna się ten gorszy czas, ale co dam, damy radę. Zobaczysz, że M. szybciej znajdzie pracę niż się spodziewasz i może nawet lepiej trafi, ja myślę, że wszystko co się dzieje jest po coś, a moja mama zawsze powtarza :NIE MA TEGO ZŁEGO, CO BY NA DOBRE NIE WYSZŁO, więc u Was też tak będzie!

fifka ale fajnie, że masz już 30 tydzień:tak: gratuluję, teraz to już bliżej niż dalej:-) miło, że masz taki dobry kontakt z szefową, ja też mam świetne szefostwo, i wiem, że będą czekać na mnie, bo to wciąż powtarzają:-D

inomama,vinga ja latem czasem miałam ochotę na piwko, jak było gorąco, ale ogólnie to nie brakuje mi wcale alko, na każdej imprezce rodzinnej za kierowce robię:-D

blue wiem, że mięta nie jest najlepsza, bo moja siostrzenica np jak wypije mięte to wymiotuje bardziej niż przedtem, lepiej chyba gorzką herbatę, ewentualnie troszkę posłodzić, a jedzenie to chyba biszkopty, chrupki, sucha bułeczka, chlebek

reklama
Do góry