reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku bardzo mi przykro, pamiętaj, że od tego jest forum by móc się wyżalić, może chociaż słowem Cię wesprzemy troszkę. Po burzy zawsze wychodzi słońce, trzymam kciuki, żeby było lepiej :***

Siva no to masz maniane w domku, dużo zdrówka dla Was! :***

Hej dziewczynki, powiem Wam, że tyle lat już tu jestem, ale ciągle nie rozumiem tej irlandzkiej pogody... wstaję rano- cieeeeemnoooo jak w d... leje, wieje, zimno jak ch.... a teraz? LATO! Słońce grzeje i żadnej chmurki na niebie :-D masakiera normalnie :-D

reklama
Akuku, współczuję, że też to się musiało zdarzyć akurat teraz...

my też żyjemy teraz z jednej pensji, ale ja wiedziałam od dłuższego czasu, że tak będzie więc był czas na zrobienie jakiś oszczędności...

a może to Wam wyjdzie ostatecznie na dobre i mąż znajdzie jeszcze lepszą pracę niż poprzednio, nigdy nic nie wiadomo... w każdym razie trzymam kciuki!!!

a ja dziś jakaś zmęczona, po tej glukozie spałam chyba ze 3 godziny :szok:

Akuku też myślę że w miarę możliwości powinnaś dalej uczestniczyć w forum, dobrze jest się komuś wygadać, od razu będzie Ci chociaż troszkę lżej... Dobrze, że idziecie do adwokata - on Wam na pewno pomoże odzyskać pieniądze:tak: Kurczę, że też po tym świecie chodzą sobie tak bezkarnie tacy ludzie co są w stanie kogoś tak wykorzystać, okraść i jakoś sumienie ich wcale nie rusza... No ale cóż, widać sumienie nie wszyscy mają...

Siva trzymam kciuki by rodzinka szybko wyzdrowiała, oby Ciebie minęło&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Byłam dziś zawieźć zwolnienie i dowiedziałam się że na moje miejsce przenieśli chłopaka z innego wydziału i już do końca mojego macierzyńskiego będzie mnie zastępować:) A potem chyba tylko zmieni biurko bo koleżanka powiedziała że w czerwcu po raz trzeci zostanie mamusią:)

Ostatnia edycja:
Siva zdrowka dla meza i Juli, u mnie podobnie dzis maz byl u lekarza-grypa!! Dopiero Dawid mial zapl. pluc, jestem pielegniarka od 3 tyg mam dosc!!!

Akuku maz na pewno znajdzie prace , a moze lepsza , musisz go tylko motywowac i pozytywnie nastawiac a nie zalamywac sie..trudny okres ale dacie rady!! Trzymam kciuki .

Anbas jest to normalne zjawisko oczywiście do jakiegoś wieku, jeżeli twój Kubol umie powiedziec K,G to powiem szczerze i tak szybko opanował te głoski, i nie masz się czym martwić że zastępuje je głoskami T,D. Przy ich artukulacji ważna jest sprawność jezyka (chodzi o podniesienie tylnej części języka co jest trudniejsze niż podniesienie jego przedniej części, czy jak w przypadku B zwarcie warg). Spokojnie jest na dobrym etapie opanowania właściwej sprawności języka:).To co robi do tej pory.to fizjologia..................Magsus ale się uśmiałam z hasła że nikt w rodzinie nie maił kleszcza tylko teściowa ale to nie rodzina:)...............................Akuku strasznie mi przykro z powodu pracy m. Co za skurczybyk z tego szefa. ludzie są bezwzględni. moze jednak nie uciekaj z forum bo tu mozna sie wygadac i jest wtedy lżej. a co do R Alexa to radziłąbym oduczyc go wymawiania tej głoski między wargami, to jak mu sie utrwali to bedzie bardzo trudno nauczyc go prawidlowego R...................................Pusiszi ja niekiedy jak ogladam telewizję to mnie szlag trafia ze wielkie gwiazdy, dziennikarze, politycy nie moga isc do logopedy i wyćwiczyć pewnych głosek, praktycznie gdy brak przeciwskazań natury anatomicznej to w kazdym wieku mozna wyuczyc sie danej głoski. ........................................................................Siva i u ciebie izolatka się robi:(, super macie ze mała ma logopedę i w przedszkolu i w szkole, to rzadkość w naszych placówkach.TAk jak móiłam to sprawa indywidualna kiedy u kogo sie pojawi, trudno tak przez internet diagnozowac problemy logopedyczne:)...........

Akuku - taaak, najwyżej ominiemy Twoje posty, ale pisz! Jesteś mistrzynią w wyszukiwaniu okazji, więc wyprawkę wiem, że zbierzesz, uda się. A z tymi wydatkami to tak jest zawsze - jak wszystko się chrzani to wszystko na raz, nie załamuj się więc, jak się okaże, że jeszcze coś wyskoczy, bo w końcu jednak zacznie wszystko iść po Waszej myśli i się odwróci na Waszą korzyść. My mamy teraz też miesiące na tak zwanej "krawędzi", jak nam teraz coś wyskoczy niespodziewanego to leżymy.
Trzymam kciuki za Was!

Akuku, no kurcze, przykro mi, że tak się stało, ale wierzę, że dacie radę. A może twój szybko znajdzie dużo lepszą pracę (czego życzę). Wiem, że może być ciężko. Sami borykamy się z problemami jak cholera bo mój M ma pracę, ja nie mam, a opłat tyle że w głowie się nie mieści. I tak na prawdę nie ma kasy na nic... łącznie z wyprawką, więc szukam po ludziach co mogę. Ale tak u Ciebie jak i u nas, wierzę, że się uda. I nie znikaj. Wyżalisz się nam i będzie Ci ciut lepiej. Zobaczysz. Trzymam kciuki

A ja dzisiaj pogadałam sobie ze swoją szefową i normalnie tak połechtała moje ego że urosłam prawie o metr :-D Haha nie pracuję już od 2 lat... bo najpierw zwolnienie, macierzyński a teraz wychowawczy i znowu na macierzyński idę :-p a ona mówi że miała już kilka dziewczyn na moje miejsce - głównie do prowadzenia zajęć dodatkowych i jest strasznie zawiedziona. Nie może się doczekać aż wrócę do roboty bo dzieci za mną szalały a tu przychodzą dziewczyny po szkole i zero spontaniczności i przebojowości... no i ma nadzieję że szkoła nie zabije mojej pasji do dzieci i nie stanę się typowym "ciałem pedagogicznym" :-D Ah, jak mi się chce do pracy wrócić... KOCHAM PRACĘ Z DZIECIAKAMI!

Akuku
po d... dostaniesz za takiego gadanie o tym odchodzeniu.... pisz kochana nawet po to żeby tobie było lepiej!! Strasznie wam współczuję ale mam nadzieje że mąż znajdzie niebawem lepszą robotę i nie posiedzi dłużej na bezrobociu... strasznie u was to się wszytko komplikuję... :-(

Dona to skoro już mamy specjalistkę... to proszę poradź....mój mały ma 21 miesięcy a nic nie mówi... zdarza się jakieś "am" "daj" "mama" "baba" itp... ale głównie jęczy... rozumie wszystko, niby coś tam po swojemu POWOLI próbuję ale to bardziej bełkot dla zabawy niż próba nazywania czy proszenia... kiedy powinnam zacząć się martwić i coś z tym robić? Ćwiczę z nim mówienie sylab ale nie chce naciskać bo zauważyłam ze wtedy się złości i krzyczy... a nie o to chodzi żeby go zrazić...

Siva Sylka zdrówka dla was i dla waszych małżów i dzieciaków... okropny teraz czas....

Jaguś hehe to fajnie ze miejsce dla ciebie wciąż się grzeje :-D

jej dziewczyny ale dzis dzien zeczywiscie ;(
odzywam sie dopiero teraz bo w dzien nie mailam jak jak malutka zasnela to padlam razem z nia w nocy mielismy pierwsze zyganko w jej zyciu takei po jedzonku nei mówie o ulewaniu mlekiem ;( od 3-5 wymiotowalo mi biedactwo, ja przestraszona m przestraszony bo jeszcze nigdy nam sie to nei zdarzylo dobrze ze sie przebudzilam i zareagowalam bo by mi sie dziecko udusilo wymiocinami ;( bo zaczela przez sen takie malenstwo nie panuje jeszcze ani nei powie, napewno wiem ze to nie jelitowka bo tylko w nocy wymiotowala dzis juz nie wiec cos prawdobodobnie jej stanelo na zełądeczku :( dzisiaj caly dizne nei chcaila nic ypic dopiero po rosolku zaczelam jej dawac soczek ze strzykawki i tak do wieczora wypila poltorej szklanki wiec mysle ze nie tak malo jak na nia :( i teraz moje pytanei do mam ktore maja dzieciaki w podobnym wieku ,co im dajecie pic na drugi dzien mięte, rumianek? nic kompletnie nei mialam w domu....yh wiem ze to smieszne ale moja luska w ciagu 16 miesiecy tylko raz miala antybiotyk wiec ja nei zabardzo pamietam co sie takim maluchom daje ?a

akuku nigdzie sie nei wybieraj !! zobacz iel ja nasmędzilam :O :* wiem cos o tym cholera jak sie wali to wszystko na raz ;(

fifka widze ze ty jestes przedszkolanka z powolania swietnie meic prace do ktorej che sie wracac zazdroszcze i widac ze ty jestes wlasnei taka osóbka kóra uwielbia dzieciaki ;D miła wesoła :) a co do mówienia to moja luska tez tylko mama ciagle mowi i jakeis takei sporadyczne jak kondrad.hm ;(i gratuluje jutro 30 tydzien ;)

siva zdrowia dla córeczki :*
:tak:
sylka zdrowia dla męza ;*

aj wy z tym jedzeniem ja tez chinczyka uwielbiam :) mniam teraz w ciazy zaczynam sie czuc jak mala dziewczynka czasmai bym chciala zeby ktos cos ugotowal za mnie i dla mnie ;DD

reklama
Do góry