reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Czikusia haha wiesz śmiesznie sa niektóre wybryki naszych pociech tak jak wczoraj w Mac Donalds mówi do sprzatajacego pana ( nie ma sęsu tego sprzątać i tak mi frytki uciekają na podłogę !!!! :) ale cus mama pozbiela ) :-Dja do niej a moze ty pozbierasz bo to Twoje frytki uciekaja a ona ale mamusiu one mnie nie słuchają nie chcą wejść do mojej buzi !!! :-D

Fifka
pierdoło nic sie nie oszczędzasz !daj na luz

Wiem jak to jest z tym lezeniem,my ktore nie mamy tarszego dzieciatka mamy ten komfort że mozemy lezec do woli o odpiczywac,choc nie raz boli juz wszystko z tego lezenia

któraś z dziewczyn pisala,że odczuwa że maluszek kopie jakby po macicy ,że jest tak nisko.
Wiecie może to norma bo ja tez ostatnio tak odczuwam wlasnie
Teraz tez takie pulsowanie czasem wyzej w brzuszku jak kopnie,ale tak to czuć bardziej na dole.Moze to norma

Ostatnia edycja:
milusia zdrowia dla chłopców i siły dla ciebie i męża. boze ale mi przykro zze tak sie porobilo. dobrze zrobilas ze zmieniasz pediatre, co za baba ze nie widziala ze z dzieckiem dzieje sie cos niedobrego...........................................................tymbareczka witaj, brzuszek ju pokaźny...............................magnus mimo trudnej sytuacji z córka wlasnie banan pojawil mi sie na twarzy, cytyna:) haha, moja mówi ze ma pisulinke a braciszek bedzei mial trąbkę. mam nadzieje ze wysypka minie. a co do wysypki to wczoraj tez zauwazylam ze moje dziecko jest jakies obsypane i jak wstanie to musze to skntrolowac,.....................................nisiao mnie tez czasem tak bardzo nisko gdzie w okolicach spojenia kopnie, a czesto gdzies rusza sie , nie kopie, na prawej stronie brzucha

Hej, milusia zdroweczka dla chlopakow, niech nam szybko zdrowieja, co za lekarz!!! nawet nie ma sie co zastanawiac i szukac kogos innego.

Nisiao a jak sieczujesz jak Twoj kaszel? Moj mały tak nisko siedzi w nocy to czuje najlepiej jak sie zaczyna wiercic czuje go doslownie nad tymi kostkami dwoma z przodu miednicy, czasem gdzies poplynie wyzej wtedy jakis kopniak ale juz dluzszy czas upatrzyl sobie dolna czesc brzucha :)

Tymbareczka witaj i zagladaj czesto

Akuku jak Twoj mazsie czuje?

Vinga
to jest nas juz 3 po tym samym kierunku, moze zalozymy wspolnie jakies przedszkole, przyjmiemy wszystkie styczniowe dzieciaki;-):-)

Dona
no własnie jak kopie wyżej to mnie też po prawej stronie bardziej..ciekawe :)
Sylka
dzieki,kaszel jeszcze jest ,ale nie taki jak był,coś zaczyna znowu drapie to gardlo ,ale muszę jakoś sie poratować.Ledwo wyszla na dwor itp bo ileż można kisić się w domu.
Moja Kinia też upodobała sobie juz od dawna dół brzucha...hmm więc wyciągając wioski to normalka jest :):tak:
Milusia
zdrowka dla Was wszyskich
,kurcze jak ja pomysę o wyborze pediatry dla małej...sama extra jeżdzę to internisty tam gdzie mieszkalam wczesniej,ale z dzieckiem musialabym tu na miejscu być.
Jka to jest z wyborem położnej,jak ja chodze do innej przychodni,gdzie stamtąd położna nie będzie jechać aż tu gdzie mieszkam a nie chce chodzic tu na miejscu :( straszne sa opinie o tych lekarzach...hmmm no i teraz bym msiala przenieść sie tutaj,zeby polozna do mnie przychodzila stąd??

Sylka dziekuje dobrze. Puki co atakow brak kto wie moze teraz juz kwestia wysikania tego kamyka.

Milusia zdrowka na synkow I obys trafila na lepszego pediatre... choc ja Ci powiem ze nieraz jest tak z tymi chorobami ze bez przeswietlenia nic nie uslysza nie zobacza... ale jak jej nie ufasz to jak najardziej zmieniaj pediatre.

A ja czuje ze maluszek jest glowka w dol bo jak siedzie kopniaki sa u gory a jak leze to maluszkowi chyba glowe sciskam hehe I wtedy lapkami mi grzebe tam na samym dole ze na skorze cipki czuje... wiec leze na boku...jak na prawym to kopie mnie po obu a jak na lewym to kopie tez po lewym hehe.
Tak ja myslalam ze maluch malo ruchliwy tak mysle ze jednak bardzo ruchliwy w brzusiu.
Ale powiem wam ze moj Alex bym taki ruchliwy a jak sie urodzil to taki anioleczke, spal jadl.. a Vikiego prawie cala ciaze nie czulam on nie kopal prawie wcale I urodzil sie maly "ryjogrzmot" sorki za okreslenie ale po pol roku darcia co 10 minut tak m go nazwal hehe... ale nie nie mowimy tak do niego I nigdy nie mowilismy hehe
Wiec mam nadzieje ze 3 bedzie wyposrodkowane.. bo nawet nie smiem marzyc by to bylo jak przy alexie ze nie wiem co to nie przespane noce.. fakt budzil sie nesc co 3-4 godz.a nawet co 7.. pozniej byl tak regularny ze moglam z domu wyjsc I wiedzialam ze do 5 rano bedzie spal. Heeh
Tylko dziwnym trafem jak tylko zaszlam w ciaze tak aalex zaczal sie budIc w nocy przez zeby I cala cieE przygotowywal mnie do pobudek nocnych hehe.. btaterska solidarnosc od malego.

Milego dnia

Nisiao a tym masz taki kontakt z położną? moja przyszla do mnie jeden raz po porodzie i to z daleka zerknela na dziecko i na moja rane po cc i to bylo wszystko. aha nie jeszcze jeden raz podjechalam ja do niej do domu bo mialam straszny bol piersi = zapalenie i chcialam zeby zerknela a mowila ze nie ma jak przyjechac. chyba nie byla dla mnie taka dostepna bo niczego ode mnie nie dostala, a ja nie bede dawala prezentow za to ze ma zrobic cos co jest jej zakichanym obowiazkiem i za co juz pobiera kase.

dona nie mam wlasnie żadnego kontaktu.Teściowa tylko mnie uświadomila,że jesli nie zapisze się do przychodni w miejscu gdzie mieszkam to zadna nie przyjdzie,bo deklaracje sklada sie w swojej przychodni...a moja jest daleko,wiec musialabym przenieśc sie tutaj....nie wiem jak to wygląda....

reklama
witam!
Rzadko zaglądam ostatnio, bo normalnie doba mi za krótka na wszystko... ale podczytuję czasem:)

Milusia: zdrówka dla chłopaków i szybko ze szpitala wychodźcie!
Sylka: też mam napady złości - mój m. mówi, że się na nim wyżywam, ale normalnie czasem to mi działa tak na nerwy swoim zachowaniem, że nie daję rady - ale jeszcze niczym nie rzucam ;)
sara: wiataj!
sally: nie było mnie trochę, bo pracy full więc nie w temacie jestem, ale widziałam, ze piszesz , ze Oliwka będzie - juz płeć stwierdzona na 100%? super!
Pustiszi - ty tez nie przesadzaj z tym malowaniem - oszczędzaj się trochę!
Magsus: twoja córcia ma teksty nieprzeciętne - polałam się ze śmiechu:) jak te krostki u córy? znikają? swędzi ją mniej?
Fifka: kurka z tą szyjką - przy skracającej się wiesz, ze 12h siedzenia to zabójstwo;(
Malinka: mi tez waga śmiga więc nie zerkam na nią wcale - lepiej żyć w nieświadomości;)
Diablica: zdrówka dla córy!
Tymbareczka: witaj, a brzusio całkiem duży już!

miłego dnia!

Do góry