reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku dzięki wiesz nawet nie pomyślałam o tym ze dziecko mogło sie przekręcic ale i tak mi sie to nie podoba :( w przyszłym tyg mam wizytę to wypytam lekarza .

anbas współczuje ja dopiero od 2 tyg jestem bez czopków bo od 6 tyg non stop bakteria i grzyb na przemian :(

diablica ja myśle ze 3,5 kg to nie jest źle zreszta możesz obliczyć swoje bmi w ciazy znajdziesz w necie taki kalkulator ale nie sugeruj sie za bardzo wynikiem bo każdy organizm jest inny inne trawienie przyswajanie pokarmu itd a co na to twój lekarz ???? Jesli nic nie mówi to nie stresuj sie masz dużo pracy w domu małe dziecko ruszasz sie i spalasz kalorie ja osobiście ci zazdroszczę mam juz 10 na plusie a wcale sie nie objadłam jem dużo jabłek winogron i co ciekawe często mam rozstruj żołądka potrafię kilka razy dziennie biegać do toalety a na wadze coraz wiecej .

zebrałam sie dziś i ruszylam na zakupy z lista w ręku z Julia przy nodze maszerowałam przez miasto do bankomatu w jednym awaria w drugim awaria w trzecim awaria !!!! Nogi mi w tyłek weszły dotarłem do swojego banku i myśle sobie z kasy pobiore a tam Awaria !!!! No szlak 100zl w portfelu co za to kupię mówię chodź corcia chociaz do biedronki wejdziemy coś kupimy na pocieszenie wzięłam wózek nacieram na drzwi a tam AWARIA !!!!!!! Kur .... Roboty drogowe uszkodzono główny kabel od prądu . Julia w bek bo ona chciała zrobić zakupki mnie juz krew zalewała jakoś ja uspokoiłam zabralam do małego sklepu blisko domu i mówię bierz co chcesz ja nie mam juz siły podeszła do stojaka z woda wzięła mała Żywiec niegazowana i mówi mamusiu ja juz zrobiłam zakupki Oj jak dobrze zapłaciłam i do domu z mała woda takie zakupy wielkie zrobiłam :)

reklama
Magsus ojj co za dzien, dobrze ze chociaz mala cie w sklepie oszcedzila. Ja w ciazy z chlopakami nie miakam wysoko brzuszka, zgagi nie mialam ani. Ic, teraz niby brzuch tez nie tak wysoko a zgage mam... ale nie martw sie tym obnizeniem brzuszka bo mowie Ci ze maluch si inaczej ulozyl i tyle. A twoj stres nie pomoze tu...

Jejku ja sie naczytakam o tym brazowym moczu..krwi...i jakies raki itd...masakra i pisza ze jak nic nie boli to niezwolcznie do lekarza bo to moze byc grozne bo jak boli to np. Zapalenie nerek, a m nic nie boli... jejku jeszce jakas choroba nam potrzebna, tak sie boje ze caka w srodku sie trzese i plakac mi sie chce :(
Prosze wszyztko tylko nie zdrowie...

Siva a jaki masz wzrost i wage wyjsciowa? Bo ja chcialabym maks w tych 18 kg sie zmiescic.

Dawid dzisiaj calkeim dobrze sie ma, robimy inhalacje , oklepujemy, moze bedzie dobrze, chociaz nie powiem, ze martwi mnie to , zapal. pluc to jeszcze nei mial.

Za to ja dzisiaj mialam kiepski dzien, przelezalam 3/4 dnia, kuło mnie, ciagło, bolalo, 2 x bralam no- spe i magnez, teraz jest juz lepiej, za to dzieciatko bardzo nisko sie ulozylo, i czulam doslownie go calkiem u dolu brzucha.

Miłego wieczoru:-)

Magsus ale mialas pecha na tych zakupach!
JA teraz nawet jak checi mam to sil tez brak i jak nawet szykuje sie na duze zakupy to tak przy drugim sklepie sie poddaje.

Moj Nataś zaziębiony i siedzi od wtorku w domu.wariuje z nudów a ja z nim/

Ha, Kajtula kopie dzisiaj, odbija sobie za poprzednią dobę, gdzie nic a nic go nie czułam. Kocham Dzidziuśka z dnia na dzień coraz bardziej i tęsknię za nim (głupie uczucie tęsknić za kimś, kogo jeszcze tak naprawdę przy sobie nie miałam). Chcę żeby był już z nami.

Wcinam gofry, zrobiliśmy sobie z Mariuszem, z bananem, sokiem malinowym i cukrem pudrem :) Taka rozpusta :D

Diablica
- ja też mło przytyłam, 21 dowiem się dokładnie ile, na ostatniej wizycie waga w stosunku do początku ciąży to około kilograma niecałego na plusie. Może tak jak ja startowałaś z wysoką wagą?

Anbas - ja ostatnio poprawiałam próbki moczu, bo w pierwszych wyszła jakaś masakiera, ale ginekolożka powiedziała, że nie chce mnie szprycować niczym więc mam powtórzyć, więc powtórny wynik wyszedł dobry. Bardzo dużo zależy od czasu dostarczenia moczu do badania.

Anisen - o kule, no to pięknie ;/ Powodzenia z bojach z Kubusiem.

Milusia - zdrówka dla synka życzę! Dobrze (wiem, że głupio to brzmi), że już wiecie, że to zapalenie płuc i możecie już je leczyć.

akuku-nie panikuj za wczasu....doktor google jest nieoceniony ale czesto nas poprostu niepotrzebnie martwi...kochana spokój co to da ze bedziesz rwać włosy z głowy? niech weźmie próbke moczu i odda na badania...można tam u was ot tak prywatnie do laboratorium? a w między czasie zapisać sie do lekarza i może pójść do niego juz z wynikami chociaż podstawowwymi własnie moczu. Nie znam sie na dorosłych dolegliwościach za bardzo i trzymam kciuki eby wszystko było w porządku

Diablica prywatnie nie mozna, jutro zaniesiemy mocz do lejarzanpewnie sprawdzi paskiem i wysle do labolatorium i caly tydzien czekania na wyniki... kurka jak tu sie nie stresowac...

Akuku spokojnie wiem ze łatwo tak mówić ale dobrze będzie !!! I rzeczywiście z doktorem Google trzeba uważać około 5 lat temu zdjagnozowałam u siebie raka jelita grubego wszystkie objawy miałam jakie tylko o tej chorobie opisują a ze w rodzinie rak sie panoszy to byłam przekonana ze mnie dopadł znowu ( miałam raka krwi czyli białaczkę jako 13 latka ) umierałam ze strachu po kryjomu przed R robiłam badania i okazało sie ze mam niewielkie problemy z wątroba które wyleczylam w pól roku bez szpitala sie obeszło . Trzymam kciuki za m zeby sie tylko na strachu skończyło !!!!!! I tak będzie zobaczysz !!! :happy:

reklama
Magsus racja "lekarz google" jest falszywy i nieprofesjonalny:-)juz tez mielismy przboje nieraz, najpierw guz mozgu a potem listeria.wszystkie objawy pasowaly, wiec wystarczy cos wbic na google a jestes nieuleczalnie chory nagle.nie robcie tego:-D
A z tym obnizonym brzuszkiem mam tak samo.i nosze taki pas podtrzymujacy bo mam wrazenie,ze brzuch mi wisi obciaza kregoslup i mnie to denerwuje.ale tak jak mowia dziewczyny to raczej wynik innego obrocenia sie dzidziusia a u mnie moze jeszcze krotka odleglosc od poprzedniego porodu i oslabione niecwiczone po porodzie miesnie brzucha...jutro bede u lekarza to spytam o to, bo ona zmierzy mi na jakiej i czy prawidlowej wysokosci jest macica.
nic padam po pracy ale teraz 5 dni wolnego Yupppi!!!:happy2:

Do góry