reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hehehe...No faktycznie zrobilo sie troche goraco ;p
Ale chyba nikt na nikogo sie nie bedzie obrazal :) :) :)
Fifka - ja doskonale rozumiem Twoje podejscie do tej kewstii :) I ja mam dokladnie takie samo zdanie jak Ty. I nie powiem ze bym nie chciala zeby moj Kuba juz robil siusiu do nocnika/toalety. Jasne ze bym chciala no ale niestety on sam oraz nasze mozliwosci czasowe zweryfikowaly to za mnie...

Ja tez nie oceniam zadnych metod wychowawczych itd. Poprostu nie podobalo mi sie ze milusia nazwala fakt ze dwulatek czy trzylatek z pielucha to porazka wychowawcza bo odebralam to jak zarzut w moja strone I pozwolilam sie sobie z tym nie zgodzic :) Ale chyba nikt sie o to nie obrazi :)

malinka- zdrowka dla meza w takim razie!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Miejskibandyta - jak paczka???? masz obłędne rzeczy? no i gratulacje załatwienia urzędowych spraw:)

Akuku - jak u Was leje, to i u nas zaraz bedzie, jakoś tak to działa:) nie smutaj się!

Malwis - brawo za dowagę i wyrzucenie z siebie prawdy! mam nadzieję, ze teraz bedzie już Wam tylko z górki:)

co do siusiania, to u mnie Kajcisław zaczął kiedy miał pół roku. I uwielbiał to, bo dopiero wtedy zaczął siedzieć sam. Więc kojarzyło się Mu to z radochą wielką:) A jak bedzie z Laurka? Cholera wie!:) Każde dziecko inne

Malinka - no to trzeba czekać na wyniki, oby nic nie wykazały złego. Może tylko jesienne przesilenie?

Amen:-D:-D

ja dziś zrobiłam nagonkę na mięsny,i teraz siedzę i się bujam z tym mięchem,zaraz będzie pierś z kurczaczka na patelni,mężaty śpi,bliźniaki na podwórku więc mama oczywiście szaleje w kuchni
Wieczorem wychodzimy do znajomych jupiiiiii:-):-)

dziewczyny mam akie pyanko...Bo ktoras juz cos o tym kiedys wspominala ze miala podejrzenie czy cos... Chodzi o te saczace sie wody plodowe... jak to sprawdzic? Albo kiedy sie martwic ? Bo kurcze to ze teraz w ciazy wkladka jest troche bardziej wilgotna to wiem. Wiadomo. Ale jakos tak ostatnio mi sie wydaje wiecej tego. Nie ma zadnch specjalnych uplawow czy cos...I zapach tez normalny (sorry za ten opis:zawstydzona/y:) Ale jakos tak czuje bardziej "mokro" I znow zaczelam sobie cos wkrecac... ;/
Wie ktoras cos wiecej?

anbas ja w poprzedniej ciąży miałam takie podejrzenie. po prostu tyle miałam wydzieliny w pochwy że dół od piżamy był cały mokry. w szpitalu sprawdzali w wymazach czy to wody ale na szczęście nie. kiedyś chyba Fifka pisała jak sprawdzić czy wody się sączą

Jezu dziewczyny nie bylo mnie tu przez chwile i juz tyle do nadrobienia.

w kwestii nocnika moje zdanie jest takie ze im szybciej tym lepiej, moja mala zaczela robic kupe w wieku 6 mcy bo zawsze robila rano i jak sie obudzila to ja sadzalam i wlasciwie od tego wieku zdazylo sie kilka razy ze zrobila do pampersa, a w zeszsle wakacje (miala troszke ponad połtora roku) przestala chodzic w pampersie i zaczela wolac siku. w nocy jeszcze dlugo spala w pampersie ale od jakiegos czasu juz nie spi, i ostatnio byl problem jak miala biegunke to musialam jej wmówic ze to nie pampers tylko takie specjalne majteczki dla duzych dzieci bo nie chciala za chiny wlozyc go na noc:)

magnus moja mala tez ma taka schize przed mysciem glowy, a robimy to raz w tygodniu bo mam malutko wlosow i jak pyta jaki jest dzien tygondia ja mowie ze np sobota to juz jest placz bo ona nie lubi myc glowki

malinka zycze aby mężem bylo dobrze

a ja dzeiwczyny pojechalam dzis zatankowac auto to sasiedniej wioski i podskoczylam tak mimochodem do ciucholandu i wrocial z wielka rekamowa ubranek dla Antosia, ale sie ciesze bo juz mialam schize ze nic nie kupuje. teraz tylko proszsek i zaczynam wielkie pranie:)

Anbas u mnie jak i u vingi miałam wymaz w szpitalu bo tak ze mnie leciało teraz tez często mam mokro ale mam nadzieje ze to jest to samo co tamtym razem najgorzej jest po nocy czasem mam wrażenie ze moze popuscilam ale nie czuje moczu to chyba tak sie ( ślinie ) :-D:-D:-D

Bylam u lekarza mam skierowanie na te próby watrobowe ale po badaniu ogólnym wątroba nie jest powiększona wiec chyba tak jak wtedy poprostu taka moja uroda w ciąży . Za to krwotoki z nosa niepokoją mojego lekarza bo wchodząc do przychodni właśnie mi nieźle poleciało az kurtkę pobrudzilam :( jutro robię krew i mam brać rutinoscorbin 3 * po 1 tabletce ciśnienie miałam ok wiec juz niewiem co to jest .

dona mi juz ręce opadają dopuszczalam mycie tej głowy i na dwa tyg ( tak doradzał pediatra ) myje głowę mi i Robertowi i sprawia jej to wielka frajdę a jeszcze potrafi mi powiedzieć " daj Ci główkę umyje bo masz brudne włoski "a sama ni ciorta nie da sobie i namawiam zeby sobie sama myła przwiozlam nawet chrzesnice ktora uwielbia myć włosy robić nury do wody i tak to nic nie daje .

Ostatnia edycja:
Ja tak na szybko bo mały mi marudzi.

Ambas mi położna tłumaczyła zeby wytrzeć się tam na dole do sucha, ukucnąć i zakaszleć. jeśli przy kasłaniu (czyli napinaniu brzucha) coś cieknie trzeba iść i to sprawdzić. Jeśli jest dalej sucho to wydzielina :tak: Ja miałam w poprzedniej ciąży takie podejrzenie i mi w szpitalu to położne tłumaczyły.

Idę kończyć robić golonkę w kapuście i piwie :-D A taka zachcianka ciążowa.. (piwo bezalkoholowe zeby nie było :-)) Mały pójdzie spać koło 19 to do was zajrzę :tak:

reklama
A ja wam powiem tak kazda z was ma racje co do pieluszek bo kazda z was jest dobra mama i wie co jej dziecko moze a co nie i co jest dla niego dobre taki maly czlowiek to skomplikowana istota i kazdy dzieciaczek jest inny ;)))
Ja dzisiaj optymistycznie
Chyba szybciutko mi sie przyzwyczail organizm do fenoterolu bo juz mam tylko leciutkie drzenie rak wczorajszy wieczor byl najgorszy bo doszla mi do tego migrena a przy tej ilosci tabletek nie chcialam brac juz apapu bo sie po prostu balam nakleilam sobie na czolo ten plaster chlodzacy apap ice i przeszlo maz mial ubaw smial sie ze czółki sobie przyczepilam hhaha
moj pieszczoszek wierci sie jak zwykle mam nadzieje ze on nie odczuwa tych nieprzyjemnych objawow chociaz w ulotce napisane jest ze lek wplywa tez na tetno dziecka wiec i jemu bije serduszko szybciej....ale w koncu lekarze wiedza co robia i przeciez nie zaszkodzili by maluszkowi
anbas mi na tym etapie tez duzoo tego leci czasami mam wrazenie ze sie posikalam normalnie albo ze to wody.... mysle jednak ze wydzielina ostatnio czesto odwiedzam mojego doktorka i zauwazyl by ze cos jest n ie tak
Jeszcze raz dziekuje wam za slowa otuchy jestescie kochane!! Buziam:)

Do góry