anbas
Mamusia Kubusia
blue - ja z moim Kuba mam dokladnie tak samo. Kupol mu wcale nie przeszkadza I jak tylko mowie chodz przerac- to slysze wlasnie nieeeee I nogi za pas. Tez sie martwilam tym ze on juz duzy bo ma 2 lata I 3 miesiace I myslalam ze on juz dawno powinien siusiac do toalety albo chociaz na nocnik ale z tego co widze to jest duzo dzieci ktore maja po prawie 3 lata I dalej korzystaka z pieluch... I wychodze teraz z zalozenia ze nic na sile. Czesto sie go pytam czy chce siusiu albo czy usiadzie na nocnik. Jesli nie odpowiada to probuje go wysadzic I czasem sie udaje. jesli od razu odmowa to daje spokoj.
Pytalam nawet podiatry o to I mi powiedziala ze nic na sile. Ze dziecko musi byc gotowe na taka zmaine I probowac nie zaszkodzi ale nie upierac sie jesli dziecko nie chce. I ze nie ma "sztywnego" wieku w ktorym dziecko musi uz byc odpieluchowane.
My probujemy tez na zasadzie, ze czasem bierzemy malego ze soba do toalety...wiem pewnie powiecie ze to jakas patologia...ale pokazujemy mu jak np. mama czy tata korzysta z ubikacji zeby wiedzial o co chodzi I czasem tez chce nasladowac. Z efektami to niestety roznie )) ALe coz W sumie jest jeszcze maly Nie wszystko od razu
Mialam jeszcze tyle poodpisywac I kurcze jak zwykle dziury w mozgu mam ;p
Pytalam nawet podiatry o to I mi powiedziala ze nic na sile. Ze dziecko musi byc gotowe na taka zmaine I probowac nie zaszkodzi ale nie upierac sie jesli dziecko nie chce. I ze nie ma "sztywnego" wieku w ktorym dziecko musi uz byc odpieluchowane.
My probujemy tez na zasadzie, ze czasem bierzemy malego ze soba do toalety...wiem pewnie powiecie ze to jakas patologia...ale pokazujemy mu jak np. mama czy tata korzysta z ubikacji zeby wiedzial o co chodzi I czasem tez chce nasladowac. Z efektami to niestety roznie )) ALe coz W sumie jest jeszcze maly Nie wszystko od razu
Mialam jeszcze tyle poodpisywac I kurcze jak zwykle dziury w mozgu mam ;p