reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

No tak, glukozy jednak nie zrobiłam, jutro zrobię :) Ale jechałam zrobić, tylko wyskoczyłam najpierw zatankować i okazało się, że chyba jakies felerne paliwo tam było, bo mi samochód zaczął się dławić i gasł na niskich obrotach. Dolałam 98' na innej stacji i tak się wkurzyłam, że wróciłam do domu ... No i teraz nie wiem za bardzo czy to paliwo jakieś chrzczone, czy ten mój gruchot się po prostu psuje. Oczywiście wszystko musi się dziać jak mojego chłopa w domu nie ma :wściekła/y:
Mało tego. Robiłam dzisiaj pranie i zauważyłam, że pralka chyba mi cieknie, bo podloga podejrzanie mokra :no: i już w ogole dzień do d....

Kot chyba tęskni za kocia mamą, bo trochę płacze i na krok mnie nie opuszcza. Ładnie się załatwia do kuwety od początku, no dobra, raz mi się zerżnął na podłogę ale ma wybaczone, bo jest jeszcze malutki :)

Inomama, zdjęcie wstawię jutro, bo już mi się nie chce robić :tak: To taka bura zwykła "dachóweczka", ale i tak jest śliczny :)
Jak najbardziej Maalox można - wiem, bo nałogowo piję - pozwolenie od gina mam :-D I jeszcze na Alugastrin i Gaviscon, ale tego ostatniego to nie polecam, bo słony jak diabli.
Co do reszty, to mam nadzieję, że już przeszło .

Siva, no to gratulacje - artystka mała :-)

Vinga, dzisiaj mi też przyszła grzechotka z FP :-)

Bandytka - od razu poznałam :tak: Mnie kiedyś dziewczyny uczyły w internacie grać na gitarze. Piosenkę Księżycową Varius Manx się nauczyłam(tzn. tak mi się wydawało), ale jak zagrałam to nikt nie rozpoznał :-D i skończyłam z tym ...

magsus, biedna. Ja się boję, że jutro też tak skończę, bo po słodkim to mam wybitną zgagę i parę razy przez to własnie pawia puściłam. No ale zobaczymy jutro, jak mnie samochód nie zawiedzie.

reklama
Dziewczyny to na pewno z domu bo jednak my tu mamy ograniczony dostep do polakow. Np. Na placach zabaw wiekszosc szkotow. Mi sie wydaje ze np. Jedno z dzieci ma starsze rodzenstwo i od tego rodzenstwa moglo sie nauczyc,..no chyba ze od rodzicow? Ale wlasnie ostatnio Alex przyniosl do domu tekst jestes zgnile jajo... i wlasnie ktos w szkole tak mowi.
Ja sie natlumacze naprodukuje, a zaraz od kogos cos wylapie... ehh
Nie pozwole by tak go ktos wyzywal, szkockie dzieci sie tak nie wyzywaja, a przynajmniej sie z tym nie spotkalam a polskie? I skad takie odzywki...
Najgorsze ze te dzieci w szkole sa bezkarne bo nikt im uwagi nie zwroci.

Inomama stary sprawdzony sposób na rozwolnienie, to 1/3 szklanki wody letniej z rozpuszczoną 1 łyżeczką kakao i 1 łyżeczką mąki kartoflanki. Pomaga na bank, a smakuje paskudnie ;)

Akuku szkoda mi Twojego synka tym bardziej ze dzieci strasznie przeżywają takie paskudne obelgi !!! Uwierz mi niby co kraj to obyczaj ale chamstwo jest wszędzie niestety :( rodzice plota głupoty przy swoich dzieciach nie zdając sobie sprawy ze dziecko chłonie jak gąbka a matka i ojciec to autorytet wiec można mówić tak jak oni. Teraz tez bajki dla dzieci trzeba wybierać uważnie ile razy muszę szybko zmienić program bo świnka świnke przezywa od głupich !!! Jeżdżę z córka na pobliski płac zabaw tu jest mieszanka społeczna bo takich miejsc dla dzieci jest mało uszy mi więdna jak słyszę z ust 4 latki spier..... Lub kurw.... Co robisz to moja lalka abo ty cho..... Rozwaliles mi babke z piasku !!! Matki zwracają uwagę tym dzieciom tylko dlatego ze inne mamy siedzą i kiwaja głowami ale co z tego jak idę potem na spcer za taka mamusia i słyszę dostaniesz kur.... Wpier.... Jak bedziesz mi wstyd robić trzeba było go jeb.... Łopatka w łeb a nie przeklinać . Potem od koleżanki sie dowiaduje ze ta mama to najwieksza dama w okolicy jej dzieci sa grzeczne i wogóle nie przeklinaja bo w domu tego nie robimy u nas jest kultura i szacunek. Co proszę ???? To co ja słyszałam idąc za nią kultura pierwsza klasa !!!!!!

Inomama ja prawie 3 tyg miałam rostrój żołądka nic mi nie pomagało az od parcia hemoroidy mi sie zrobiły lekarz powiedział ze to z powietrza i kazał dużo pić to oprócz rozwolnienia skałam co 5 min narazie mi przeszło zobaczymy co dalej :)

ja kawusie tez pije 2 rozpuszczalne 1 lyzeczka pól na pól woda mleko mam tylko od czasu do czasu ciśnienie sprawdzić czy za bardzo nie skacze :)

Magsus no wlasnie dzieci chlona, ja nie mowie bo mi sie zdarzy przeklnac...nie mowie ze nie ale zeby uzywac to jako przecinka?? A niektorzy jeszcze lepiej mowia dziecku 2 letniemu powjedz k.u.r.w.a. dziecko mowi kujwa a ci sie smieja...potem dziecko tak mowi caly czas.

Delewarre - haha no u mnie na szczęście znajomi zgadli co to za utwór miał być, więc gitara stoi jeszcze cała i chyba jej jeszcze dotknę :D Aczkolwiek jak próbowałam grać Zombie Cranberries to gorzej było i też o mały włos jak Ty nie odłożyłam tego w cholercię ;P

Akuku - kurcze, na takie coś nic nie poradzisz, bo innych dzieci wychowywać nie da się, a zwrócenie uwagi, nagana czy inne tam metody rzadko dają efekty. Tylko, żeby Alexa to jakoś nie podłamało i nie przygnębiło :( Chyba poczucie własnej wartości u Dzieciaczka jest ważne.

Akuku o tak masz racje znam taka jedna mądra mamę tez tak córkę uczyła powiedz kur... Powiedz cho.... Opowiadała o tym z taka satysfakcja ze az mi oczy z orbit wychodziły.

Miejskibandyta mi sie wydaje z tego jak Alex sie zavhowuje ze sie nie przejal tym kompletnie. Mam nadzieje ze tak jest, a nie chce z nim znowu zaczynac tematu bo po co mam powodowac zeby o tym myslal.
On tylko powiedzial co sie stalo.a ja mu zadalam pytanie ale co smierdzi Ci z tylka? On mowi nie, a ja no to nie masz sie czym przejmowac, a te dzieci pewnie nawet nie wiedza co mowia. Utwierdzilismy go ze jest bardzo madrym chlopcem i ze nie ma sie przejmowac takimi odzywakami innych dzieci. Alex przytaknal. Zreszta on sam dzisiwj cos rozmawialismy o cyferkach i ja powiedzialam 12 a on to pisze sie jeden i dwa...a ja a jak pisze siebsto mowi jeden zero zero, widzisz mamo jaki ja madry jestem.
Ale ostatnio jak sie mu przygladam to pyta dka czego na niego patrze, hehe...mowie ze dla tego ze ejst moim synkiem i go kocham .
Dzis ze szkoly wrocil zadowolony bo 4 dzien z rzedu mial zielona karte za dobre zachowanie, co oznacza ze jutro bedzie mial 15 minut na robienie czegos co chce... i dumny byl z siebie ze byl grzeczny.
Wiecie on ostatnio wstaje nawet o 6.30 i pierwsze co chce rysowac, pisac itd... rysuje sliczne obrazki z detalami, pisze ze dla mamy czy dla taty... i przynajmniej 3 rysunki z rana robi, normalnie juznnie mam gdzie tego trzymac, ale widze ze on to lubi. Ciesze sie bo sam cos tworzy a nie oglada gotowe obrazy bajek z rana. Dodam ze kiedys wlaczalam bajki z rana ale przestalam, bo dzieci robily sie nerwowe ze maja isc do przedszkola a np. Jeszcze bajka leci. Wiec u nas bajki wieczorem tylko i w weekendy rano.

Jejku jakie rozmowy z dzieckiem sa wazne, ja bym nie przezyla jakby sie zamknal w sobie przez szkole ..ehh

Dobra bo ja moge o dzieciach godzinami pisac.

Witam sie babki wieczorowa pora:)) od paru dni mnie zgaga meczy taka;/ ostatnio zachcianke mialam i mi S wielki słoik nutelli kupil i to chyba to;/
Ja tez mam kota.... tylko ze moj mnie ostatnio denerwuje bo mimo ze wykastrowany to zaczal mi lac;/ kuzwa nie wiem czy to po zlosci czy co, moze ze starosci bo juz 10 lat ma cholera wie!!
Mi przedwczoraj tez przyszla grzechotka taka mała rzecz a cieszy!!!!!!!!:))))

A tak po za tym...... to wczorajtaki news do mnie doszedl ze jeszcze jestem w szoku. Mianowicie moje drogie okazało sie ze moj tatusiek, z którym mam dosyc sporadyczny kontakt ale mam i byl obecny 13 lat mojego zycia ( mieszka za granica) w tym samym roku w odestepie 2 miesiecy zostanie i dziadkiem i ojcem....w marcou rodzi mu sie dzidzi.... nie wiem sama co mam o tym myslec .... dziwne wszystko to...wkurzyłam sie ze nic nie wiedzialam, wszyscy wiedzieli, on tlumaczy sie ze myslal ze i ja wiem.... ehhh myslalam ze wnuczce poswieci wiecej uwagi niz mi ale pewnie nie bedzie mial na to czasu przy niemowlaku....mieszane uczucia mam...

reklama
Siva Gratulacje! Przynajmniej już widzicie w jakim kierunku rozwija się wasza córeczka.
Inomama mam nadzieje że coś z tych specyfików pomogło i jutro będzie już lepiej.

Pustiszi bardzo dziękuję za stronki z tymi gratisowymi próbkami, ostatnio przyszła próbka z J&J a dziś płyta z Bebilon

Do góry