reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Cleo, ja brałam taki sam rozmiar, ważne żeby fason był dość luźny, typowych ciążówek nie lubię, lepiej jak posłuży dłużej, ale też raczej szczupła jestem tylko piłeczka rośnie. Najlepiej, jeśli z allegro zamawiasz sprawdzić wymiary, bawełna zwykle rozciąga się nawet o 20 cm. Ja przewiduję poza 110 w obwodzie brzuszka nie wyjechać, teraz jest 93 i rośnie równomiernie.
A, mam też taką do karmienia, mama mi kupiła i faktycznie, fajny fason, dobry na rosnący brzuch, podobna jak ta którą Fifka wkleiła.

Tina, ale świetną niespodziankę miałaś z tymi zaręczynami, chyba jednak troszkę zazdroszczę :tak:

Inomama ale masz zdolnego chłopaka, tyle zajęć, no no, podziwiam.

Pustiszi bardzo romantyczny prezent :-D ale fakt, znaczy że myśli o Tobie, żebyś się nie przemęczała, za to plus.

Fifka gratuluję dzielnego synka, musisz być z niego dumna :-)

Dziewczyny, na szykowanie wyprawki chyba trochę za wcześnie, nie przesadzajcie :-p

reklama
Fifka - jak to zrobic zeby i moj synio w przyszlosci byl taki grzeczny :szok: ?? Naprawde dzielny taki malutki mężny uuuh bym wyciskala przepraszam ale on taki slodziak :)

Sali - ja juz mialam 2 osemki wyrywane jedna wycinana teraz mam ejszcze jedna osemke do wywalenia ale pojde zapytam sie czy moge wyrwa. Mi wyrywa pan mężny pan 2m wzrostu potezny chlop wagi jest dentystą wojskowym i krzyczy strasznie krzyczy "SIADAJ DZIECKO!!!! NIE JĘCZ!!!! A ja to lubie takie jego podejscie pyk pyk zeba nie ma i juz dwa zeby mi zabrał nie oddal zadnego bo miw pracuje 40 lat a takich korzeni nie widzialem i zawija kradnie bierze zwal jak zwal :)

Mialam cos jeszcze pisac ....
A meżowaty tak tak szczotka to tak bardziej na klatke schodowa bo tam mam swoje pietro sprzatac co jakis czas wiec ale przyda sie i w domu ... :) wczesniej kupil odkurzacz co reklamowali taki cichutki ze jak dziecko spi to sie nie budzi ooooh supcio ...

A dzisiaj to mi łeb peka robie sie smarkata wczoraj juz mnie na wieczor telepalo ... A tu wyjazd

Mialam cos jeszcze pisac ale zapomnialam ...

MIŁEGO DNIA !!!!!!!

Ja dzisiaj jeszcze multum zalatwien pierwsze co jedziemy sie przemeldowac teraz i tesciowa sobie zazyczyla proszek do prania no to trzeba kupic :):)

szybko sie tylko witam, bo jade z męzastym na zakupy, niestety nie dziecięce, ale moze uda mi sie kupic chociaz cos dla malego, jakiś smoczek albo coś:)
musze jednak jeszcze szybko wejsc na watek wizytowy i zerknac co u filipka

cze!

kolejny dzień z deszczem...w Belgi można albo załapać doła albo się zachlać...bo co innego w taką pogodę...A będąc w Anglii myślałam, ze tam mają najgorzej, hehe....

Pustiszi - no nie wierzę...:) boski prezent:) co planujesz dla Niego? deske do prasowania czy garnek?

Miejskibandyta - nie wiem jak przyszłościowo bedzie z Kajtkiem, bo jednak język trzeba ćwiczyć cały czas...musimy po prostu, w Polsce, zapisać Go od razu do jakiejś szkoły językowej - szkoda byłoby zmarnować czas ....a z reakcji Twego chłopa na lody mało nie popusciłam:)

Fifka - Ty masz anioła, nie dziecko!:) i nie krzycz na mnie, ja raz tak tylko....nie spieszno mi do rodzenia ze szwami na szyjce...ałacia!!!

Cleopatra - najważniejsze, ze zeby masz zrobione! a że bez znieczulenia - tym lepiej:)

Salli - rwij i nie czekaj! aż mnie ciary na to przechodzą, no ale co robić...

dziś Kajcik kończy o 12, choć raz w tygodniu:) Więc o spokoju odrobi lekcje...no i zaplanowaliśmy robienie ciasteczek z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem - mniam!

witam. 10 na clocku a ja nie zdazyłam nic w pracy tknąć oprócz BB;P się pracuje intensywnie....

Fifka
: Konrad mega dzielny więc i dobrze, że mama dumna. Moja pewnie by histeryzowała na cały szpital, że by wszyscy ją słyszeli w promieniu kilometra, bo ona tak „kocha” lekarzy za mamusią ;)
Anisen: co to automatyczna zmiotka do zmiatania? Bo jak sprząta sama to ja tez chcę hehe
Pustiszi: no mąż myśli o Tobie – jeszcze mógłby zamieść za ciebie i już w ogóle byłoby bosko;)
Tina: ja soki z malin piję i piłam – uwielbiam - nic od nich mi nie jest. Położna i gin mówią, że tylko liście malin skurcze wywołują – sok z malin i same maliny nie;) a wątróbki nie można.
Hope: witam w klubie – ja nie mam nic – chyba, że łóżeczko po córce i różową pościel do tego ;)) kasę to może mam, ale czasu kompletnie nie mam – od listopada idę na L4 i mniemam, ze wszystko zdążę kupić;)
Nisiao: jak chcesz piersią karmić to kup jedną butelkę – ja miałam jedną TT i mi do herbatek wystarczyła, a potem już 6miesięcznemu kupiłam niekapek i elegancko piła z niekapka wodę, bo mleko dalej z cyca było J
Inomama: ciasteczka się szykują pyszne, ale się oszczędzaj babo jedna! a dzieciom wielojęzykowym od zawsze zazdroszczę :zawstydzona/y:
Ania: no takie lody jak ci mąż zrobił to ja tez bym szamała :rofl2: no, ale co tam ciesze się, że mój chociaż nie pozwala mi tykać odkurzacza i żelazka i robi za mnie co może, więc już na robienie w kuchni takich cudów nie mam co liczyć

miłego!

HELOL :)
Fifka
- teraz dopiero przeczytalam o Konradku. Super masz synusia!!!! masz z kogo byc dumna!!! Jestem plena podziwu dla niego! Dzielny chlopczyk! Brawo!!!
Salli - bidulo. Rob z tym zebiskiem porzadek bo sie wykonczysz!!! Zal mi cie babeczko bo bol zeba to koszmar... :( Uffff cale szczescie moje wszystkie zrobione....
Inomama- Twoj Kajtek tez gigant!!! Pogratulowac :) I musze Ci powiedziec ze nie tylko w Belgii pogoda jest barowa ;p U mnie tez niebo zaciagniete zupelnie juz chyba od soboty i ciagle popoaduje...bleeeee
Ohhhh kobietki....ale mam dzisiaj leniaaaaaaaa. No nic mi sie nie chce w taki dzien. A do tego cos mnie chyba bierze bo i gardlo pobolewa i glowa cos mi pulsuje...:( Nie wyraznie mi :(

reklama
Do góry