reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Jeżeli mogę doradzić , nie ma nic lepszego na ból zęba niż olejek goździkowy , do kupienia w aptece, trzeba zamoczyć patyczek higieniczny i pędzlować zęba , dziąsło , na pewno wolno stosować w ciąży , moja dentystka to potwierdziła . Jest tylko jedno "ale" smak paskudny , szczęka drętwieje i ślinotok , ale efekt zaskakujący, apap czy inne leki tego typu na pewno nie pomogą na silny ból zęba.

reklama
Lecę spać Kochane :) Dobrej noccki :)

Vinga
- gołąbki genialnie wyszły smakują zarówno mi jak i Mariuszowi :) A sos to mmm pychotka! A z Twoimi skurczami to faktycznie dobrze ze już we wtorek wizyta, aczkolwiek wsłu**** się w swój organizm i jak poczujesz, że już za mocno i za dużo to zgłoś się gdzieś wcześniej. Te macice wszystkie forumowe to chyba się jakoś zgadały, że tak popalić dają.

Ania - tak, te dzieci już się uczą jak nas budzić. Póki co kopniakami a później będzie kwilenie, płacz, krzyk, ryk :D

Pustiszi - biedna Ty z tymi sztućcami. Chciałaś dobrze a wyszło jak wyszło. Nic to, nie ma co już płakać nad rozlanym mlekiem. Aczkolwiek pewnie smutno jak z prezentem taki numer się zrobił :(

Mała Czarna - ahoj! Fajnie, że do nas dołączyłaś! :) Szybko się pewnie zaaklimatyzujesz wśród styczniówek.

Kaha, fajny link, dziękuję. Jak byłam wczoraj u chirurga - dentysty to mówił właśnie o zatrzymanej ósemce *wyje z żalu* Nosz szlag mnie trafia.

Vinga, miałam w domy i próbowałam holisept w sprayu. Dupka, nic nie daje.

Anisenm stomatolog widział wczoraj. "Zatrzymana ósemka" i jak nie przestanie boleć to powinno się ją usunąć. Ale nie zrobi tego póki nie porozmawiam z moją ginką i dowiem się od niej jakie antybiotyki mogę brać po usunięciu, bo bez nich się nie obędzie. Ten dentysta powiedział, że mogę sachol (przypomniałam sobie) i tabletki na gardło septolete. Ale babka w aptece powiedziała, że nie i że ona mi nie sprzeda bo nie będzie przez to mogła w nocy spać... nie miałam siły z nią się kłócić... a wróciłam do domu z płaczem, że "kufa nać nic mi nie wolno i będę zdychała z bólu, bo farmaceutka chce sobie dobrze i spokojnie spać"

A prawda jest taka, że już mnie i szczęka zaczyna boleć :( I nie wiem czy nie wybiorę się na ostry dyżur stomatologiczny... tylko czy takie coś jest i czy na nfz leczą zęby? Bo w portfelu prócz 20zł to tylko mole latają.

Anbas - nie tylko Ty masz lenia :) ale ja dziś po południu drzemkę sobie ucięłam i wieczorkiem już lepiej - nadrobiłam trochę w domu
Czikusia - gratuluje i dla męża i dla Ciebie. Podejrzewam że czułaś jak ja jakbyś razem z nim szła się tam bronić, choć nic się za niego nauczyć ani podpowiedzieć nie mogłaś:tak:
Mała Czarna - Witaj! Cieszymy się bardzo że jeszcze jakieś nowe styczniowe mamy się pojawiają. Im nas więcej tym lepiej. Każda ma jakieś swoje przeżycia i doświadczenia i może się z drugą podzielić, a czasem pomarudzić jest gdzie jak potrzeba;-)
Salli - ja bym szukała chyba jakiegoś innego dentysty, albo pogotowia dentystycznego bo tyle czasu to za długo - Ty się zamęczysz a i Maluszkowi może zaszkodzić jak się tam jakiś stan zapalny rozwija:-(

A jeszcze się ostatnio tak źle czuję :( Po całym dniu chodzenia i siedzenia strasznie bolą mnie pachwiny i stawy biodrowe. A najgorsze, że cały czas czuję jak mnie napieprza psitka. Ale nie między nogami, a bardziej spojenie łonowe. Mam tak wrażliwą skórę i to co pod nią (no, masa tłuszczu tam też jest), że dotknąć się nie mogę. Siedzieć i leżeć trudno, chodzić trudno. Wstać z krzesła... masakra. Zajmuje mi to wieki (ale jak rozchodzę to już jest lepiej). Chyba zaczynają się cyrki.

Salli oj cyrki to u każdej się powoli zaczynają. wiem że spojenie łonowe może się rozejść i to bardzo bolesne podobno może być. mam nadzieję, że to nic z tego typu rzeczy. a z zębami w ciąży niestety nie ma żartów, ostatnio koleżanka ze staraczek nas postraszyła i chyba w najbliższym czasie się przejdę do dentysty.
Bandytko narobiłaś mi ochoty na te gołąbki :)

Vinga, ja jak tylko dowiedziałam się że zaciążyłam, to poszłam zrobiłam wszystkie zęby :D no, jednego nie skończyłam bo leczenie kanałowe i nie mogą mi zrobić prześwietlenia. Ale tu się nie spieszy. Ząbek martwy, bez nerwów i czeka na załatwanie po porodzie. A myślalam, że będę miała spokój... a tu taki psikus.
A jeśli to co mam to właśnie rozłażące się spojenie łonowe to nie życzę nikomu :/ że boli to mało powiedziane. Ja mam dość. A jestem wytrzymałą kobitą, bólu się nie boję i czasem jest on dla mnie przyjemny (nie świntuchy, nie mówię o sexie:p a o tatuowaniu )... ale tego mam dość.
Gadałam wczoraj z koleżanką, która ma rodzić za miesiąc swoje drugie dziecko. I mówiła, że czasem taki ból rozciągającego się spojenia może oznaczać dziewczynkę. Ona przy chłopaku nie miała nic, a teraz jak nosi pod serduszkiem dziewuszkę to miała z tym jazdy i podobno z każdym dniem jest z tym coraz gorzej. Ale nie wiem czy w to wierzyć...
A myślałam, że z moimi szerokimi biodrami (i wielkim tyłkiem) oszczędzone mi zostanie takie coś jak ból...

Jutro wszystkie styczniówki wbijają do Bandytki na gołąbki, bo wszystkim smaka narobiła hihihihi :-D ja mogę na serniczek z rosą zaprosić :-)

Ja bym Was wszystie objadła :D smakowicie :)

A mój dziś zrobił racuchy z jabłkami... mniam... i zrobił tyle ciasta że jutro będę dalej smażyła i chyba dla pułku wojska wystarczy :D haha

reklama
Sali bardzo mi przykro z powodu Twojego zęba. Bardzo chciałabym Ci pomóc, bo wiem co przeżywasz. Ósemek chyba nie leczą na NFZ. Z tego co wiem to tylko któreś zęby przednie. Brałaś już coś przeciwbolowego? Weź sobie na noc paracetamol, na pewno trochę Cię puści.