reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ojoj...nie było mnie kilka godzina tu patrzę dziewczyny się ożywiły! :-D Fajnie!

Aniia nim się obejrzymy będzie grudzień i będziemy się stresować porodami! ZOBACZYSZ! :-D

Ikasia
u mnie też właśnie upały były... a co do pogody to przechwaliłam bo teraz oddychać nie ma czym.. też mam dość lata - boże nie sądziłam ze kiedykolwiek to powiem...

Blue haha ja też sobie dzisiaj w dzień pospałam :-D

Antinentka
warto... a zwłaszcza pod koniec ciąży... ja zamawiam wtym tygodniu już bo umówiłam się z mamą że mi kupi. Jak masz duży brzuch to się bardzo przydaje... poza tym przy karmieniu potem jest bardzo użyteczny :-)

Malinka
nie wiem czy to ma jakieś podłoże...myślę że to raczej kwestia ruchliwości dziecka i ułożenia łożyska. Chłopcy rodzą się zazwyczaj mniejsi od dziewczynek :tak: i dziewczynki są też z "silniejszych" ciąż... więcej wcześniaków dziewczynek przeżywa niż chłopców... :sorry:

Kaha mi właśnie niedawno wyskoczył :-D z czasem wylecie jeszcze mocniej ale już teraz jest "na wierzchu" :-)

Blanka ja mam :-) a nawet widać ją powyżej pępka ale u mnie mogła ona nie zniknąć dobrze po poprzedniej ciązy bo od początku ją mam.

Ambas mi w pierwszej i w drugiej ciąąy brzuch zarasta... z Konradem to aż miałam myśli żeby go ogolić... dzięki bogu tego nie zrobiłam :-D

Mnie maluszek kopie WSZĘDZIE... A ostatnio jakoś ma tendencję do walenia mnie w pęcherz... w momencie kiedy mam problem z lataniem do WC jest to bardzo upierdliwe...

reklama
Witam dziewczyny,już jesteśmy na takim etapie,że wiekszość ma już półmetek :),nawet to leci,jak pomysle że dopiero byly początki:)
Teraz każda wyczekuje tych ruchów,ja to czasem czuje takie pukniecia i to roznie raz z lewej raz z prawej raz bardziej w dole,hmmmm ciekawa jestem bardzo co tam takwywija.
Czy to chlopczyk czy dziewczynka...
Za pierwszym razem w 15 tyg lekarz powiedział,ze ziewczynka,ale jeszcze kazał dac sobie na wstrzymanie z kupnem rozowych ciuszkow.
Dziś mam wizytę,de z męzem,cieszy sie że zobaczy znowu maluszka i ja rownież.mąż stawia że to bedzie dziewczynka ja...sama nie wiem już mam mieszane uczucia,nawet do smakow nie mam jaksie odnieść bo i do slokiego i do kwaśnego mnie ciągnie.
Ciekawe....
Stresuje sie nieco,jak to przed wizytą ...

A jak Wasze ciążowe brzuszki,są też pewnie widoczne,mój to nawet wybiło aż dziwnie sie przyzwyczaić :),ale fajnie,tylko że już mam problem z robieniem ykhmmmm fryzury w miejscach intymnych,bo nie widze no!!:D

Ale mam smaki na placki ziemniaczane

No u mnie też się przedłuża zwykle :) W końcu to nie fabryka :) Ja staram się zawsze umówić tak abym byla pierwsza lub druga :p Wtedy szybko idzie:) A co do płci to dziewczynka będzie - tak czuje :)

No to kciukasy Nisiao &&&&&&&&. Ciekawe czy zapowiedzi doktora o dziewczynce sie potwierdza I tym razem :) Czekamy na relacje :)

kaha miałam byc na 12,ale mąż chciał isć ze mną,więc przesunęłam wizytę na później,no a tak to jak mam wczesniej to zqwsze 1 lub 3 wejdę,awsze wole wczesniej bo caly dzien mam na luzie i sie nie stresuje :)

reklama
dziewczyny ja nie mam tej linii pod pępkiem, ale w pierwszej ciazy tez mialam pozno. co do pępka to nadal jest schowany, w pierwszej ciazy pozostal schowany do konca, ciekawe jak bedzei teraz. skoro ja mam miec chlopca a jest taki spokojny to moze to jednak dzeiwczynka, ale mnie teraz zakrecilyscie:) dowiem sie za tydzien

Do góry