reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej hej!!

U nas deszczu troszkę było dzisiaj ale jest wspaniała pogoda... ciepło ale nie duszno i nie ma słońca... po tych skwarach jakoś mam dość lata...

Boże jakie ja w tej ciąży mam zamiłowanie do nektarynek... nie wytrzymuję jak nie zjem choć jednej dziennie - z reguły to z kg idzie... masakra jak one mi smakują..

Vinga
może będziesz miała śpioszka po prostu :-) urodzisz bardzo spokojnego bobaska!

Heidi w poprzedniej ciąży mialam to samo... nic fajnego niestety jak spać nie da się rady... :-( Teraz mam odwrotnie... spałabym i spała...

reklama
Ja też kiepsko śpie :) kręce się , wiercę a jak zasne wstaje do wc!

Vinga nie denerwuj sie, lada dzien poczujesz ruchy. To nie jest reguła ,ze d wrugiej ciazy masz czuc szybciej. Moze brzuszek mialas przed tą ciążą wiekszy niż z Natanielem:) Najważniejsze, ze chodzisz na USG i wiesz,ze malec ma sie dobrze. Ja wiem,ze nie trzeba sie sugerować tym co piszą w poradnikach. Np z siostrą bylismy w tym samym czasie w ciazy(róznica jednego dnia w terminie porodu) Ja poczułam ruchy w 16tyg a siostra w ciazy blizniaczej po 20tym tyg napewno ale teraz juz nie pamietam czy w 21 , czy 22? Jakos tak. A niby ciaze bliznacze są o wiele szybciej ruchy wyczuwalne , guzik prawda :)

Malinka ja tez czuje nóżki mojego malca bardzo nisko, czasem to takie dziwne to kopniaki tak nisko:)

U nas nie ma słonća, hura ! Nie bedzie upału:-D

ja śpioch jak cholera teraz .... ale przed ciążą pomagało mi mleko nie wiem moze dlatego ze uwierzyłam ze ułatwia sen (a możle i ułatwia rzeczywiście) ale no pomagało tak sie w to wczułam ze piłam i spałam...

Witam się poniedziałkowo i połówkowo :)
Za mną już połowa, tylko, że ja się pytam KIEDY TO MINĘŁO?????
:-)
Gratuluję ruchów, ja chyba też już czuję TE ruchy, ale cały czas nie wiem "jak to się czuję" więc jeszcze nie szaleję z radości :-)

fifka zazdroszczę Ci tego deszczu..u mnie upał dzisiaj...więc rano byłam tylko na zakupach I siedze w domu...chce już jezien:p
A u Ciebie nekatrynki..a u mnie borówki amerykańskie:p

Pustiszi, mi tez by sie przydal taki efekt placebo, z czymkolwiek ;) niestety z powodu jelit nie trawie niczego co ma mleko, a co dopiero czyste mleko... bleeeh :)
slyszalam, ze herbatkami ziolowymi w ciazy tez trzeba uwazac - ale moze jest jakas sprawdzona, "na spanie""?

hej kobietki!!!

vinga!!! no w koncu jestes :) jak milo Cie tu zobaczyc :) Co do ruchow to sie nie stresuj. Zobacz u mnie rozpoczyna sie dzis 21 tydzien a mala czuje dopiero od tygodnia. I to tak ze tydzien temu czulam tylko jakies jedno, dwa lekkie pukniecie przez caly dzien. A teraz tez jakos szalu nie ma... :) Tzn czuje kilka, kilkanascie razy ale tak samo- tylko pojedyncze pukniecie. Jak bylam na ostatnim usg to mala siedziala nogami "na pecherzu" a poza tym mam duze lozysko z przodu wiec to pewnie dlatego. Ale Ty sie nic nie stresuj :) Moze faktycznie dzidzia bedzie tez spokojniejsza :) Aha no I rzymam kciuki za ten kredyt &&&& zeby sie to wszystko poukladalo jak sobie wymysliliscie :)
Co do spania to u mnie tez szalu nie ma...Budze sie po kilka razy na siusiu I bez budzika rano wstajhe o 6.10 do pracy. Cale szczescie nie mam wielkiego problem z zasypianiam bo to juz by byla porazka...ale spie bardzo niespokojnie I jak by to moja mama powiedziala jak "zajac pod miedza" ...zanczy najmniejsze stukniecie mnie budzi...
A do tego wszystkiego dzis od rana boli mnie zoladek...ehhh az narywa mi jelitami chyba...Mam nadzieje ze sie niczym nie zatrulam. poki co popijam mietke I jakos mi troszke lepiej.

heidi - wierze z tym mlekiem mój chłopak ma to samo tzn. napije sie ale jakie są później konsekwencje tego to oszczędze czytania...
heidi może wypij meliskę z pół godzinki przed snem i kompletnie nie rozmyślaj wiem że trudne ale ja jak się pochłaniam w wyobraźni i nad tym co jest a co bedzie a co było itd. to po ptakach...

Heidi czy dobrze przeczytalam zze spodziewasz sie chlopca?') trzymaj sie kocana a ja mysle ze masz klopoty ze snem bo za duzo o tym wszystkim myslisz ,sama napisalas ze duzo sie przejmujesz i tyle jeszcze do zrobienia czssmai jak cos siedzi w glowie to wlasnie jest powodem bezsennosci i wiem ze jak tak caly dzien lezysz to puzniej mozesz nie miec ochoty na sen ale lez juz tylko polowa ciazy i urodzisz zdrowego maluszka :tak:

u mnei tak jakos zimno ni jako taka=o ale bez deszczu ;)tak przyjemnie :)a propo snu to polozylam sie z moja luska i pospalam 20 minut bo moj m zostawil telefon w domu a ktos dzwonil, wylaczylam na spicha szybko ale nie moglam zasnac wiec mowie biore croasanta lidlowskeigo z czekolada i ide do swiata zywych ;)

reklama
Vinga, fajnie, że jesteś z powrotem :)
Dziewczynki, u mnie dzisiaj duchota, niby nie za gorąco, ale jakoś tak parno i sennie... aż sobie kawę z mlekiem zrobiłam, chociaż nie wierzę, żeby jakoś spektakularnie pomogła.
Co do spania, to i ja od jakiegoś czasu średnio, budzę się w nocy bo mi bark drętwieje (śpię na lewym boku, a przed ciążą spałam tylko na prawym lub na brzuchu) albo ląduję na brzuchu przez sen i budzę się, bo czuję, że mnie gniecie i niewygodnie jak diabli...
Czy te rogale do spania są skuteczne? Rozważam ciągle, czy kupić (pewnie używkę ze względu na cenę) i się zastanawiam, czy warto? Bo i tak wydawałabym ze 7-8 dyszek...

Do góry